Door: Martijn

Noorwegen is het perfecte land om dieren te spotten in hun natuurlijke habitat, ondanks dat je dit misschien helemaal niet verwacht. Wist je bijvoorbeeld dat de Europese bruine beer gewoon in Noorwegen te vinden is? Of de wilde wolf? In deze blog zetten we de 7 indrukwekkendste dieren op een rij. Wie weet spot jij wel een van deze dieren tijdens je reis door Noorwegen!

Waarom wilde dieren in Noorwegen spotten?

In Noorwegen kan je gemakkelijk oog in oog komen te staan met wilde dieren. Het land staat zelfs bekend als meest pure en ongerepte bestemming ter wereld. Wauw! Het land kent grote verscheidenheid aan dieren. De dieren hebben een groot leefgebied en in de nationale parken zijn ze ook nog eens goed beschermd tegen mogelijke vijanden. Dit maakt Noorwegen als een van de interessante bestemmingen als het gaat om het spotten van wild life! De wilde dieren in Noorwegen zijn overal te spotten in het land. Zo vind je wilde dieren op het land, maar zeker ook in het water!

De 7 indrukwekkendste dieren

De wilde dieren in Noorwegen zijn overal te spotten in het land. Zo vind je wilde dieren op het land, maar zeker ook in het water! We zetten de 7 indrukwekkendste dieren die jij kunt tegen komen op een rij.

1. De imposante orka

Het is mogelijk om de orka te spotten tijdens je groepsreis door Noorwegen. Orka’s zijn zoogdieren die wel 9(!) meter lang kunnen worden. Wil je een orka spotten? Dan kan je het beste tussen oktober en januari naar Noorwegen komen. De meeste orka’s in Noorwegen kan je vinden bij de Lofoten, Narvik, Tysfjorden of Tromsø.

2. De koning van het bos: de eland

De eland, of de moose, is het grootste hertachtige zoogdier ter wereld. Door zijn grootte en prachtige gewei wordt het beest ook wel ‘de koning van het bos’ genoemd. Dit dier kan je het beste spotten in het noorden van Noorwegen. Ook in het zuiden komen we ze regelmatig tegen. Maar pas wel op! De eland kan agressief reageren op mensen! Blijf daarom altijd op een gepaste afstand…

3. De magische narwal

Een narwal is een magische walvisachtige waarvan je misschien niet meteen zal geloven dat hij bestaat, maar niets is minder waar. Het is een bijzondere verschijning door de enorme slagtand op zijn hoofd, wat te vergelijken is met die van een eenhoorn uit een sprookje. De narwal leeft in de koude noordelijke wateren van Noorwegen, je kan ze spotten bij de eilandengroep Spitsbergen.

4. De Europese bruine beer

De Europese bruine beer is familie van de bruine beer. In 2012 zijn er 137 Europese bruine beren gesignaleerd in Noorwegen. De meeste beren in Noorwegen vind je bij het grensgebied met Zweden en Rusland. Toch is de kans op een ontmoeting vrij klein. Kom je een beer tegen? Wees dan op je hoede, de beren zijn namelijk erg groot en kunnen mensen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Gelukkig zijn er heel weinig incidenten bekend.

5. De wilde wolf

In bepaalde delen van Noorwegen leven nog wolven in het wild. De bewoners van Noorwegen zijn niet zo blij met het dier als de toeristen, dit komt door de schade die de beesten aanrichten. Denk bijvoorbeeld aan vee van boeren dat wordt aangevallen. Wil je graag wilde wolven spotten? Dan kan je het beste naar Trysil gaan. Een wolf is eerder bang voor de mens, dan andersom. Toch zien wij hem liever op afstand dan dichtbij.

6. De sneeuwwitte Poolvos

De poolvos is een kleine vossensoort met een witte vacht. De vos leeft in ondergrondse hollen waar tunnels aan vast zitten. De poolvos loopt vaak lange stukken in zijn zoektocht naar voedsel. Het dier kan je tegenkomen in de koudste gebieden van Noorwegen. Helaas zijn de dieren erg zeldzaam als je er eentje ziet, heb je dus geluk!

7. De Lynx

De lynx is de grootste katachtige van Europa! De lynx is een beschermde diersoort en heeft geen natuurlijke vijanden. Door de dikke vacht van het beest kan hij goed tegen de kou van het land. In Noorwegen leven er ongeveer nog 500 lynxen, dus er bestaat zeker een kans dat je er een tegenkomt. De dieren zijn te vinden in door het land, dus naar een speciale plek reizen om ze te spotten hoeft niet.

De wilde dieren in Noorwegen spotten per reis

Zoals je in het rijtje van de 7 indrukwekkendste dieren kan zien, zijn er meerdere bijzondere dieren die je kan spotten in Noorwegen. Zo kan je de lynx, wolf en poolvos tegenkomen als je mee gaat met een wandeltrekking door Noorwegen. Wil je liever een eland spotten? Dan is die kans aanwezig bij een actieve 8-daagse groepsreis door Noorwegen. Een reis in de winter kan ook erg mooi zijn. Wie weet zie je wel een poolvos tijdens de winterreis naar Noorwegen. Of kies voor onze wat langere en avontuurlijke outdoor reis door het land waar je misschien wel dieren tegenkomt die hier niet eens zijn genoemd..

Ellipse 218

Krijg je al zin om je tas te pakken en naar Noorwegen te gaan?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7