Top 3 dagtochten op onze Noorwegen groepsreis

Op naar Noorwegen!

Als je met ons meegaat op de 14-daagse groepsreis naar Noorwegen, dan staan er een aantal dagtochten op het programma. Onze reizigers waren anoniem en lieten op de evaluatieformulieren weten dat dit de absolute hoogtepunten van de reis waren! De top drie:

#1 Kjeragbolten is de granieten bal die op een hoogte van 1000 meter, tussen twee rotsen, boven het Lysefjord hangt. Je hebt vast weleens een spectaculaire foto voorbij zien komen. Iets langer dan de wandeling naar de Preikestolen ga je in ongeveer 3 uur omhoog en 2 uur omlaag. Je loopt over afgeschuurd graniet langs een uitgestrekt gebied, uniek!

#2  De preikestolen (de preekstoel) is één van de populairste dagtochten van Noorwegen. Het is het zeker geen eenzame wandeling omhoog;  het uitzicht is namelijk spectaculair! Via een bospad ga je omhoog, langs het veen, rotspaadjes en vervolgens een open rotsband.  De beklimming van 600 m. is voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen. Het absolute hoogtepunt van deze wandeling is het uitzicht vanaf de klif op Lysefjord. Houd rekening met  een wandeling van 2,5 uur omhoog en 1,5 uur omlaag.

#3 Buer wandeling naar de gletsjer. Deze wandeling is zeer de moeite waard (je komt namelijk bij de gletsjer uit!) maar ook zeker intensief. Vooral de afdaling via klimtouwen van een steile rotswand vereist een klein beetje oefening. Je gaat in ongeveer 2 uur omhoog langs een rivier over de rotswanden tot je bij de gletsjer uitkomt. Ter plaatse kan een tocht over de gletsjer bijgeboekt worden.

Naast deze dagtochten staan er nog enkele andere hoogtepunten op de planning voor deze reis zoals het wildkamperen, bezoek aan Bergen en de watervallen wandeling bij Kinsarvik.

Ben jij iemand die het liefst hele dagen wandelt en te voet de mooiste uitzichtpunten bereikt? Lees eens over de wandeltrekking op de Hardangervidda, een trektocht dwars door de ruige Noorse natuur! 

Lees meer over deze singlereis!