Top 3 dag hikes tijdens de noSun Noorwegen groepsreis

Op naar Noorwegen!

Als je met noSun meegaat op de 14-daagse groepsreis naar Noorwegen, dan staan er een aantal dagtochten op het programma. We vroegen de noSun reizigers anoniem naar hun mening. Ze lieten op het evaluatieformulier weten dat dit de absolute hoogtepunten van de reis waren. Die moeten we natuurlijk met je delen.

 

De noSun Groepsreizen top drie

#1 De Kjeragbolten
Deze granieten bal, op een hoogte van 1000 meter tussen twee rotsen die boven het Lysefjord hangt, staat met stipt op nummer 1. Je hebt vast weleens een spectaculaire foto voorbij zien komen. Iets langer dan de wandeling naar de Preikestolen ga je in ongeveer 3 uur omhoog en dan komt het moment van dé foto. Durf jij het aan om op de steen te gaan staan, met 1000 meter leegte onder je? Vervolgens loop je in 2 uur de over het afgeschuurd graniet en door een uitgestrekt gebied weer naar beneden, uniek. Weer een goed verhaal om mee thuis te komen.

noorwegen groepsreizen singlereis

#2  De Preikestolen
De Preikestolen, ook wel de preekstoel, is een van de populairste dagtochten tijdens de rondreis Noorwegen. Het is het zeker geen eenzame wandeling omhoog. Begin vooral ’s ochtends vroeg om de drukte te vermijden. Het uitzicht is bijzonder spectaculair. Deze dagtocht zal je lang bijblijven en al je collega’s die voor het veilige Spanje of Frankrijk kiezen zwijgend naar je verhaal laten luisteren. Via een bospad ga je omhoog, langs het veen, rotspaadjes en vervolgens een open rotsband. De beklimming van 600 meter is voor iedereen met een redelijke conditie goed te doen. Het absolute hoogtepunt van deze wandeling is het uitzicht vanaf de klif op de Lysefjord. Houd rekening met een wandeling van 2,5 uur omhoog en 1,5 uur omlaag. Deze mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Noorwegen.

groepsreis noorwegen natuur

#3 Buerbreen Gletsjer
De wandeling naar de Buer gletsjer is meer dan de moeite waard, intensief, maar gaaf. Vooral de afdaling via klimtouwen van een steile rotswand vereist de nodige inspanning. Je gaat in ongeveer 2 uur omhoog langs een rivier over de rotswanden tot je bij de gletsjer uitkomt. Ter plaatse kan een tocht over de gletsjer bijgeboekt worden. Als we jou waren; zeker doen.

Naast deze dagtochten staan er tijdens de 12 daagse rondreis Noorwegen nog enkele andere hoogtepunten op de planning, zoals het wildkamperen, bezoek aan Bergen en de watervallen wandeling bij Kinsarvik. En als het weer goed is, dan is dit misschien wel tip #4; de beklimming naar de Trolltunga. Pittig, maar zo ontzettend gaaf. Zeg nou zelf, op deze foto wil jij toch ook staan?

trulltunga singlereis noorwegen bergen

Ben jij iemand die het liefst hele dagen wandelt en te voet de mooiste uitzichtpunten bereikt? Lees eens over de wandeltrekking op de Hardangervidda, een trektocht dwars door de ruige Noorse natuur! 

Ontdek de 14 daagse singlereis Noorwegen