Door: Melissa

Omgeven met massieve ijsgletsjers, besneeuwde bergen en een ijzige kou beleef je in Spitsbergen een avontuur om nooit te vergeten. Het prachtige landschap is al sinds eeuwen dé bestemming voor avontuurlijke reizigers. Spitsbergen wordt ook wel ‘Svalbard’, ofwel de ‘koude kust’ genoemd. Het bestaat uit drie grotere en een tachtigtal kleinere eilanden. De eilandgroep ligt in de noordelijke IJszee, 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het gebied maakt deel uit van Noorwegen en ligt slechts 1300 km van de noordpool vandaan.

Bekijk onze reis naar Spitsbergen!

De expeditie van je leven

Wie op zoek is naar een Arctische belevenis en een reis dichtbij de natuur, heeft met de expedities van noSun de ideale bestemming te pakken. Geen klassieke zon-zee-strand vakantie maar juist een onvergetelijke ontdekkingstocht in het Noorse landschap. Tijdens een zevendaagse groepsreis, in het gezelschap van acht (individuele) gepassioneerde reizigers, ontdek je de mooiste bezienswaardigheden die Spitsbergen te bieden heeft. De reizen van noSun zijn geschikt voor iedereen die niet van stilzitten houdt, maar juist graag actief bezig is in de natuur. Ben jij specifiek op zoek naar een reis vol met avontuur, boek dan je ticket voor ‘de expeditie van je leven’ en ontdek Spitsbergen. Je moet deze bijzondere omgeving met eigen ogen gezien hebben om het met woorden te kunnen beschrijven.

Spitsbergen is zowel in de zomer als winter een droombestemming. De beste tijd voor een bezoek aan deze regio is in de periode van februari tot oktober. Rond deze periode is het zomer en ligt de temperatuur gemiddeld rond de +6°C. Gezien de noordelijke ligging zou je deze aangename temperaturen haast niet verwachten. Ook leuk om te weten: in de periode van 18 april en 21 augustus gaat de zon in Spitsbergen niet onder! Tijdens de wintermaanden, van november tot eind januari, is het 24 uur donker en gemiddeld rond de -16°C. Avonturiers moeten dus uitgerust zijn met geschikte wind- en waterdichte kleding. Dit is noodzakelijk door de hevige kou en de extreem lage temperaturen die in de winter fors kunnen dalen.

De hoogtepunten van een reis naar Spitsbergen

Gletsjers, ijsschotsen in zee en besneeuwde bergtoppen zijn slechts enkele wonderbaarlijke natuurfenomenen die de Noorse streek te bieden heeft. Op pad in het bijzijn van een gids, beklim en overwin je de hike naar de top van de gletsjer. Het beklimmen en bewonderen van deze prachtige gletsjers is een onvergetelijk moment van de reis. De route is ook nooit hetzelfde, want de spleten in de gletsjer bepalen de richting. Bovendien vinden tijdens de expeditie nog meer onvergetelijke momenten plaats om van te genieten. We lichten er graag een aantal voor je uit!

Boek een reis naar Spitsbergen!

1. Een kleurrijke poolnacht

Het noorderlicht is een indrukwekkend natuurverschijnsel dat slechts op een aantal locaties ter wereld te bewonderen is. Het prachtige kleurverschijnsel is in de wintermaanden en in de maand februari het mooist om te zien, omdat het in die periode zo lang donker is. Voor augustus en vanaf half maart is het s ’nachts te licht om het noorderlicht te spotten.

2. De geschiedenis leren kennen

Verken tijdens een tocht met een huskyslee of boot het prachtige landschap van Spitsbergen. Doordat het Noorse gebied erg afgelegen is, leven er nog maar weinig mensen. Vroeger stond het gebied van de ‘koude kust’ bekend om de walvisvangst en -jacht, waarvan nog enkele nederzettingen te bezichtigen zijn. Waar destijds, in 1998, meer dan 1000 mensen leefden, woont er op dit moment één enkeling. Deze verlaten spookdorpen zijn indrukwekkende bezienswaardigheden voor reizigers en een echte must voor avonturiers.

Net onder de poolcirkel, ligt de hoofdstad Longyearbyen. Wat vroeger een typisch mijnwerkersdorpje was, is vandaag één van de meest bewoonde gebieden in de archipel. De kleurrijke stad heeft rond de 2000 inwoners, die momenteel nog in het Arctische landschap leven. Het historische Svalbard Museum is hier ook te vinden.

3. Kajakken in het wild

Een toffe ervaring en zeker één van de hoogtepunten op de bucketlist van een avonturier: een kajaktocht door de prachtige natuur. Met z’n tweeën leren jullie de omgeving in de stabiele, veilige kajak kennen. Wellicht spot je tijdens het peddelen wilde dieren zoals walvissen, zeehonden of dolfijnen.

4. Het rijk van de poolwildernis

Tegenwoordig is bijna twee derde van de omgeving in het noorden beschermd en zijn er sindsdien drie natuurreservaten, zes nationale parken en één beschermd gebied. Zeehonden, rendieren, poolvossen en gevaarlijke ijsberen hebben hier hun leefgebied. Op de ‘vogelkliffen in de fjorden’ leven duizenden vogelsoorten. In de zomer nestelen zich meer dan duizenden zeevogels op de klippen van Spitsbergen en groeit de vegetatie aanzienlijk.

3442 100394 Spitsbergen Actieve Singlereis Gletsjer Hike

Een avontuur om nooit meer te vergeten

Geen klassieke zon-zee-strand vakantie maar juist een onvergetelijke ontdekkingstocht in het Noorse landschap. Tijdens een zevendaagse groepsreis, in het gezelschap van acht (individuele) gepassioneerde reizigers, ontdek je de mooiste bezienswaardigheden die Spitsbergen te bieden heeft.

Wist je dat…

Voor toeristen geldt altijd de dringende waarschuwing om de gebieden van Spitsbergen nooit zonder gids te verkennen. Het is gevaarlijk door de (plotselinge) sneeuwlawines, fors dalende temperaturen en vele ijsberen en andere dieren die hier in het wild leven. Vooral in de winterperiode, als het doorgaans donker is kan het snel gevaarlijk worden. Deelnemers van de reis dienen een goede conditie te hebben aangezien de wandelingen en excursies zeer energiek en dynamisch zijn.

Weerhoudt dit alles je niet ervan om deze avontuurlijke belevenis mee te maken en heeft Spitsbergen je interesse gewekt? Meld je dan vandaag nog aan voor onze 7-daagse reis naar Spitsbergen.

Bekijk onze reis naar Spitsbergen!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7