De expeditie van je leven op Spitsbergen

Maak je op voor een 7-daagse onvergetelijke actieve groepsreis vlakbij de noordpool, dichterbij kom je niet!
Rondreizen icon locatie alleen op vakantie Noorwegen
icon single reizen last minute 8 dagen icon leeftijd single reizen Leeftijd 20+
Prijs vanaf: €3349,-
Boek deze reis

Jouw once in a life time experience tijdens een groepsreis Spitsbergen

Spitsbergen (Noors: Svalbard ) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat. De eilandengroep maakt sinds 1920 met een apart statuut deel uit van het koninkrijk Noorwegen. En daar gaan wij met jou naartoe tijdens deze actieve groepsreis.

Hoogtepunten van deze reis

 • Het land van de gletsjers
 • Eeuwig daglicht!
 • IJsberen als buren
 • Stap in de voetsporen van Willem Barentsz!
 • Bekijk het programma
 • actief hike groepsreis expeditie spitsbergen gletsjer kirsti Ikonen
 • spitsbergen actieve singlereis gletsjer hike
 • spitsbergen ribboat actieve groepsreis
 • spitsbergen groepsreis basecamp hotel

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • spitsbergen ribboat actieve groepsreis
  Dag 1 - 2 Het avontuur kan beginnen! Yes, de expeditie van je leven gaat beginnen! Vanaf Amsterdam vliegen we naar Oslo voor een lekker diner en een overnachting. De volgende dag vliegen we door naar Longyearbyen en stappen in de voetsporen van Willem Barentsz, de man die in 1596 Spitsbergen heeft ontdekt. Het maakt niet uit hoe laat we landen, het wordt hier maar niet donker! Tijdens deze groepsreis geniet je van 24 uur per dag licht, een maximale reiservaring dus! We gaan naar het Basecamp Hotel Spitsbergen. Wat een indrukwekkend begin van deze groepsreis zeg!
 • spitsbergen actieve groepsreis ijsbeer
  Dag 3 IJsberen spotten Goedemorgen! Bijgeslapen? Tijd voor een lekker ontbijt, smaakt het niet extra bijzonder zo ver richting de Noordpool? Wat een voorrecht om hier te mogen zijn. Na het ontbijt pakken we al onze spullen en stappen we op een ribboat, hoe vet, richting het noorden.

  Misschien spot je wel een ijsbeer, een walvis of een zeehond. Er is hier zoveel wildlife te vinden, maar goed dat je je camera hebt meegenomen. Rond lunchtijd komen we aan bij ons verblijf voor de komende 3 nachten, de Nordenskiöld Lodge. Bereid je voor op een paar dagen écht back to basic, zonder stromend water, geen stroom en zonder telefoonbereik maar wel de luxe van een geweldige lodge met zelfs een sauna.Te gek! De lodge wordt warm gestookt door een vuurtje en het water komt van de gletsjer die smelt. Een leuk weetje, deze lodge is de meest noordelijke gelegen accommodatie ter wereld waar je alleen met een boot, slee of sneeuwscooter kan komen. En JIJ bent hier!

  Hmm, honger! Tijd voor een lekkere lunch. Na de lunch gaan we te voet de omgeving verkennen. Overigens wel onder begeleiding, want een ijsbeer kan zomaar tevoorschijn komen! Voordat het donker wordt, oh grapje, dat wordt het niet, zijn we terug voor het diner. Als afsluiter van deze eerste geweldige dag, kun je lekker ontspannen in de sauna.


 • groepsreis spitsbergen kajakken kirsti Ikonen
  Dag 4 Kajakken tussen de walvissen Na het avontuur van gisteren staat het volgende avontuur alweer op de planning. Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor een dag kajakken. Wees niet bang dat je het koud krijgt of nat wordt, je krijgt een dry-suit aan en gaat met z'n tweeën in een stabiele tweepersoons kajak. Het weer en de zee bepalen vandaag de route, wie weet zien we wel walvissen! Witten dolfijnen zijn hier ook niet uniek overigens, zogenaamde beloega's. Ook vandaag is er een gids bij, wel zo prettig.

  We sluiten deze gave dag af met een goede maaltijd en natuurlijk de sauna. Op tijd naar bed, want morgen staat er weer een vette activiteit op het programma!

 • spitsbergen actieve singlereis gletsjer hike
  Dag 5 Avontuur op de gletsjer Je hebt 'm waarschijnlijk al wel gezien vanaf de lodge, de Nordenskiöldbreen gletsjer. 'Breen' is trouwens Noors voor gletsjer. Deze ligt op een steenworp afstand van de lodge. We krijgen uitleg over het materiaal en na de introductie gaan we op pad! We binden de stijgijzers onder en trotseren de gletsjer. Leuk om te weten, omdat een gletsjer 'leeft', is de route van de hike nooit hetzelfde, de spleten in de gletsjer bepalen de route. Sjonge jonge, je kan dit wel echt de expeditie van je leven noemen, super gaaf dit! We genieten een laatste avond van de sauna, morgen gaan we weer verkassen!


 • spitsbergen groepsreis singlereis ghost town pyramiden
  Dag 6 Ghost Town Pyramiden We hebben weer een lekker ontbijtje achter de kiezen gaan op pad met uitzicht op gletsjer. Nergens anders is de buitenlucht zo gezond als hier. Dus geniet er nog maar even lekker van! Na de lunch pakken we onze spullen in en varen met de boot terug naar Longyearbyen, waar de reis begon. Voordat we daar naartoe gaan, stoppen we eerst bij Pyramiden. Indrukwekkend, dit is een Russische nederzetting, in 1998 abrupt verlaten door de bewonders en inmiddels een echt spookdorp. Op het hoogtepunt van de mijnbouw had Pyramiden ca. 1000 inwoners, momenteel woont er nog een enkeling. Dit spookdorp staat in de top 20 van de National Geographic 'Ghost Towns' ter wereld. Bizar en ook wel een beetje eng om mee te maken, maar een absolute must. Eenmaal uitgegriezeld, nemen we onze intrek in het Basecamp Hotel en maken we ons klaar voor het 'laatste avondmaal' op Spitsbergen. Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen, kan er nog eens op uit trekken vanavond, het is toch 24 uur per dag licht. Oh ja en rond het Basecamp kan je zonder gids wandelen, want de ijsberen komen hier niet.
 • actief hike groepsreis expeditie spitsbergen gletsjer kirsti Ikonen
  Dag 7 Waanzinnig Spitsbergen Tijd voor het laatste ontbijt op deze bodem. We praten nog eens na over de gave kajaktocht, of de ijsbeer die we zagen, of misschien wel die mega walvis! We hebben zoveel moois gezien, echt fantastisch. Afhankelijk van de vlucht, is er nog tijd voor een verfrissende ochtendwandeling. Daarna worden we opgepikt voor onze transfer naar de luchthaven en gaat de terugreis beginnen, ook een reis op zich, leuk!

  We vliegen eerst naar Oslo, waar we bijkomen van de vlucht onder het genot van een diner en een drankje. Voor wie wil kunnen we nog een stapavond doen in Oslo! Lekker proosten op deze gave groepsreis. We slapen in een hotel op het vliegveld, zodat we morgen uitgerust aan de vervolgvlucht kunnen beginnen richting Amsterdam.
 • spitsbergen groepsreis uitzicht huis
  Dag 8 Naar huis! Goedemorgen! De allerlaatste dag is nu toch echt aangebroken. De laatste keer samen ontbijten, lachen, kletsen en de koffer inpakken. We gaan door de gate, stappen in ons vliegtuig richting Amsterdam en kijken met een hele fijne herinnering terug!

  * Let op; het weer en de ijsberen zijn altijd bepalend voor het programma. Hierdoor kan het programma in een andere volgorde plaatsvinden of worden aangepast. In het uiterste geval, wanneer de ijsberen teveel risico meebrengen, kan het zijn dat de geplande activiteit niet doorgaat.

  Omdat wij bij noSun het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan er vanuit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt.

  Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden, mocht dit nodig zijn.

Ik ga graag mee met De expeditie van je leven op Spitsbergen

Maak je op voor een 7-daagse onvergetelijke actieve groepsreis vlakbij de noordpool, dichterbij kom je niet!

Boek deze reis

Accommodaties

Nordenskiöld Lodge

Omschrijving: Je komt hier alleen met een sneeuwscooter, slee of boot. Wij gaan met de ribboat. Let goed op, je kan nooit naar buiten zonder een gids, dit in verband met ijsberen die je veelal ziet op Spitsbergen. De lodge heeft 5 kamers voor 2 personen en een gezellige lounge / diner kamer. Om nog maar niet te spreken over het uitzicht, dit is oneindig en spectaculair!

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je 3 nachten in de Nordenskiöld Lodge. De meest noordelijk gelegen accommodatie op de wereld waar je alleen met een slee, sneeuwscooter of boot kan komen. Hoewel er geen stromend water of stroom is, heb je de luxe van een hotel! Er is zelfs een sauna. Het water komt van het smeltwater van de gletsjers en de warmte krijg je natuurlijk van het vuur. Je verblijft hier op basis van volpension deelt een kamer met 1 andere reiziger.

Basecamp Hotel

Omschrijving: Het hotel biedt individueel ingerichte kamers met meubels van drijfhout, vachttapijten en gratis WiFi. Je kan genieten van een drankje in het café van het hotel, een boek lenen in de lobby en van de sfeer genieten van een verblijf in de noordpoolcirkel. In de Cognac Attic van de accommodatie is een televisie en een glazen plafond. Hier kun je de beroemde middernachtzon of het noorderlicht bewonderen.

Slaapsituatie: Tijdens deze reis slaap je de eerste en de een na laatste nacht in dit hotel op basis van halfpension. Je deelt een kamer met 1 andere reiziger. De kamers hebben een eigen badkamer.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Thermoshirt & broek (bij voorkeur van wol) (temperaturen mei - september 3 - 7 graden overdag)
 • Warme trui
 • Waterafstotend & winddichte jas (gore-tex)
 • Dagrugzak (30 liter)
 • Lange, stevige en sneldrogende, warme wandelbroek
 • Ingelopen en waterdichte hoge wandelschoenen (B/C) met reserveveters (het kan er drassig zijn in de zomer)
 • Wandelsokken
 • Sloffen (je mag vaak geen schoenen aan in de hotels)
 • Regenjas & regenbroek
 • T-shirts (goed ademend materiaal)
 • Muts / Buff en Handschoenen (liefst waterdicht)
 • Thermosfles / Drinkfles
 • Zonnebril
 • Zonnebrand (hoewel het misschien vreemd klinkt, is er in het Arctische noorden een sterke UV-intensiteit en de reflectie van de sneeuw kunnen je huid heel snel laten verbranden)
 • Toiletartikelen en toilettas (evt. toiletpapier)
 • Slaapmasker (het is 24/7 licht in de zomer)
 • Fotocamera met extra batterijen
 • Paspoort
 • Pinpas / creditcard
 • Gegevens zorg- en reisverzekering met alarmnummers
 • Telefoon
 • Externe oplader
 • Zwemkleding (sauna)
 • Persoonlijke medicatie:
 • Belangrijke persoonlijke medicijnen met bijsluiter
 • Ibuprofen
 • Paracetamol
 • Sporttape
 • Second skin / blarenpleister
 • Pleisters
 • EHBO-set
 • Optioneel:
 • Verrekijker
 • Leesvoer
 • Reserve bril / lenzen

Belangrijke informatie

De reis van 7 augustus vliegt op 13 augustus in één dag terug naar Amsterdam.

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 6 augustus 2022
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

 
 
Gegarandeerd vertrek €3.349,- Boek deze datum
De expeditie van je leven op Spitsbergen van 06-08-2022 tot 13-08-2022 Vertrekdatum: 6 augustus 2022
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 9 augustus 2022
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

 
 
€3.349,- Boek deze datum
Vertrekdatum: 13 augustus 2022
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

 
 
Gegarandeerd vertrek €3.349,- Boek deze datum
De expeditie van je leven op Spitsbergen van 13-08-2022 tot 20-08-2022 Vertrekdatum: 13 augustus 2022
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu
Vertrekdatum: 20 augustus 2022
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog enkele plaatsen beschikbaar

 
 
€3.349,- Boek deze datum
De expeditie van je leven op Spitsbergen van 20-08-2022 tot 27-08-2022 Vertrekdatum: 20 augustus 2022
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam-Oslo-Longyearbyen incl bagage
 • Genoemde transfers
 • 2 nachten in het Basecamp hotel in Longyearbyen obv halfpension
 • 3 nachten in Nordenskiöld Lodge obv volpension
 • 2 nachten in Oslo Gardermoen
 • Boottransfers per ribboat
 • Gletsjer hike incl. materiaal
 • Zeekajakken in 2 persoonskajaks
 • Sauna bij Nordenskiöld Lodge
 • Enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleiding
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 10 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Niet genoemde maaltijden/drankjes
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€30 per boeking)
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Ik ga graag mee met De expeditie van je leven op Spitsbergen

Maak je op voor een 7-daagse onvergetelijke actieve groepsreis vlakbij de noordpool, dichterbij kom je niet!

Boek deze reis
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
96% van onze reizigers boekt alleen
Kleine groepen 20 - 59 jarigen