De expeditie van je leven op Spitsbergen

icon singlerondreis Winterreizen icon locatie alleen op vakantie
icon single reizen last minute 7 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €,-
Boek deze reis

Spitsbergen (Noors: Svalbard ) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat. De eilandengroep maakt sinds 1920 met een apart statuut deel uit van het koninkrijk Noorwegen. En daar gaan wij met jou naar toe tijdens deze actieve groepsreis.

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • single reizen spitsbergen uitzicht ijsvlakte
  Dag 1 Het avontuur kan beginnen!

  Yes, de expeditie van je leven gaat beginnen! Vanaf Amsterdam vliegen we via Oslo voor een lekker diner, door naar Longyearbyen en stappen in de voetsporen van Willem Barentsz, de man die in 1596 Spitsbergen heeft ontdekt. We landen midden in de nacht, maar het voelt als 13:00 in de middag, het wordt hier maar niet donker! Tijdens deze groepsreis geniet je van 24 uur per dag licht, een maximale reiservaring dus! We gaan naar het Basecamp Hotel Spitsbergen, even lekker bijslapen van de lange vlucht. Wat een indrukwekkend begin van deze groepsreis zeg!

 • Dag 1 Waanzinnig Spitsbergen

  Tijd voor het laatste ontbijt op deze bodem. We praten nog eens na over de gave kajaktocht, of de ijsbeer die we zagen, of misschien wel die mega walvis! We hebben zoveel moois gezien, echt fantastisch. Afhankelijk van de vlucht, is er nog tijd voor een verfrissende ochtendwandeling. Daarna worden we opgepikt voor onze transfer naar de luchthaven en gaat de terugreis beginnen, ook een reis op zich, leuk! We vliegen eerst naar Oslo, waar we bijkomen van de vlucht onder het genot van een diner en een drankje. Voor wie wil kunnen we nog een stapavond doen in Oslo! Lekker proosten op deze gave groepsreis. We slapen in een hotel op het vliegveld, zodat we morgen uitgerust aan de vervolgvlucht kunnen beginnen richting Amsterdam.

 • ijsbeer spitsbergen single reis
  Dag 1 IJsberen spotten

  Goedemorgen! Bijgeslapen? Tijd voor een lekker ontbijt, smaakt het niet extra bijzonder zo ver richting de Noordpool? Wat een voorrecht om hier te mogen zijn. Na het ontbijt pakken we al onze spullen en stappen we op een ribboat, hoe vet, richting het noorden. Misschien spot je wel een ijsbeer, een walvis of een zeehond. Er is hier zoveel wildlife te vinden, maar goed dat je je camera hebt meegenomen. Rond lunchtijd komen we aan bij ons verblijf voor de komende 3 nachten, de Nordenskiöld Lodge. Bereid je voor op een paar dagen écht back to basic, zonder stromend water, geen stroom en zonder telefoonbereik maar wel de luxe van een geweldige lodge met zelfs een sauna.Te gek! De lodge wordt warm gestookt door een vuurtje en het water komt van de gletsjer die smelt. Een leuk weetje, deze lodge is de meest noordelijke gelegen accommodatie ter wereld waar je alleen met een boot, slee of sneeuwscooter kan komen. En JIJ bent hier!

 • spitsbergen actieve singlereis gletsjer hike
  Dag 1 Avontuur op de gletsjer

  Je hebt ‘m waarschijnlijk al wel gezien vanaf de lodge, de Nordenskiöldbreen gletsjer. ‘Breen’ is trouwens Noors voor gletsjer. Deze ligt op een steenworp afstand van de lodge. We krijgen uitleg over het materiaal en na de introductie gaan we op pad! We binden de stijgijzers onder en trotseren de gletsjer. Leuk om te weten, omdat een gletsjer ‘leeft’, is de route van de hike nooit hetzelfde, de spleten in de gletsjer bepalen de route. Sjonge jonge, je kan dit wel echt de expeditie van je leven noemen, super gaaf dit! We genieten een laatste avond van de sauna, morgen gaan we weer verkassen!

 • Dag 1 Ghost Town Pyramiden

  We hebben weer een lekker ontbijtje achter de kiezen gaan op pad met uitzicht op gletsjer. Nergens anders is de buitenlucht zo gezond als hier. Dus geniet er nog maar even lekker van! Na de lunch pakken we onze spullen in en varen met de boot terug naar Longyearbyen, waar de reis begon. Voordat we daar naartoe gaan, stoppen we eerst bij Pyramiden. Indrukwekkend, dit is een Russische nederzetting, in 1998 abrupt verlaten door de bewonders en inmiddels een echt spookdorp. Op het hoogtepunt van de mijnbouw had Pyramiden ca. 1000 inwoners, momenteel woont er nog een enkeling. Dit spookdorp staat in de top 20 van de National Geographic ‘Ghost Towns’ ter wereld. Bizar en ook wel een beetje eng om mee te maken, maar een absolute must. Eenmaal uitgegriezeld, nemen we onze intrek in het Basecamp Hotel en maken we ons klaar voor het ‘laatste avondmaal’ op Spitsbergen. Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen, kan er nog eens op uit trekken vanavond, het is toch 24 uur per dag licht. Oh ja en rond het Basecamp kan je zonder gids wandelen, want de ijsberen komen hier niet.

 • bergen spitsbergen expeditie
  Dag 1 Naar huis!

  Goedemorgen! De allerlaatste dag is nu toch echt aangebroken. De laatste keer samen ontbijten, lachen, kletsen en de koffer inpakken. We gaan door de gate, stappen in ons vliegtuig richting Amsterdam en kijken met een hele fijne herinnering terug!

  * Let op; het weer en de ijsberen zijn altijd bepalend voor het programma. Hierdoor kan het programma in een andere volgorde plaatsvinden of worden aangepast. In het uiterste geval, wanneer de ijsberen teveel risico meebrengen, kan het zijn dat de geplande activiteit niet doorgaat.

 • actief singlereis spitsbergen kajakken
  Dag 1 Kajakken tussen de walvissen

  Na het avontuur van gisteren staat het volgende avontuur alweer op de planning. Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor een dag kajakken. Wees niet bang dat je het koud krijgt of nat wordt, je krijgt een dry-suit aan en gaat met z’n tweeën in een stabiele tweepersoons kajak. Het weer en de zee bepalen vandaag de route, wie weet zien we wel walvissen! Witten dolfijnen zijn hier ook niet uniek overigens, zogenaamde beloega’s. Ook vandaag is er een gids bij, wel zo prettig. We sluiten deze gave dag af met een goede maaltijd en natuurlijk de sauna. Op tijd naar bed, want morgen staat er weer een vette activiteit op het programma!

Ik ga graag mee met De expeditie van je leven op Spitsbergen

Boek deze reis

Foto's

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

Ik ga graag mee met De expeditie van je leven op Spitsbergen

Boek deze reis
icon96% van onze reizigers <br/>boekt alleen 96% van onze reizigers
boekt alleen
iconBeste actieve aanbieder volgens Zoover Beste actieve aanbieder volgens Zoover
iconnoSun reisbegeleiders <br/>krijgen een 9,4 noSun reisbegeleiders
krijgen een 9,4
iconKleine groepen <br/>20-59 jarigen Kleine groepen
20-59 jarigen