Door: Martijn

Op 21 december is de winterzonnewende, de kortste dag van het jaar. Op deze dag is het maar 7 uur, 40 minuten en 42 seconden licht. De noordpool staat op deze dag het verste van de zon verwijderd. De Noordpool is in deze periode volledig in het donker gehuld. Een goed moment om het poollicht te bekijken! Kom jij samen met noSun het noorderlicht bewonderen?

Wat is het noorderlicht?

Het noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel. Vaak bestaat het noorderlicht uit een groene kleur, maar blauwe, paarse en roze kleuren zijn soms ook waar te nemen. Het lichtverschijnsel is prachtig om met eigen ogen te bewonderen. Maar wat is het poollicht nu precies? Het noorderlicht bestaat uit geladen deeltjes die tegen onze atmosfeer aanbotsen. De geladen deeltjes ontsnappen uit het oppervlakte van de zon. Ze reizen ongeveer 150 miljoen kilometer totdat ze de atmosfeer van de aarde bereiken. De energie van de deeltjes reageert met zuurstof en stikstofatomen die in de atmosfeer zitten en dit zorgt voor een prachtig lichtspektakel.

Single Wintersport Noorderlicht Groepsreis.jpg

Staat het Noorderlicht op jouw bucketlist?

Laat je betoveren en kom het magische noorderlicht met eigen ogen bewonderen.

Waar kun je het noorderlicht zien?

Dichtbij de noordpool is de kans om het noorderlicht te zien het grootste. Een mooie locatie om het noorderlicht te zien is Spitsbergen in Noorwegen. Spitsbergen is de meest noordelijke toeristenbestemming van de wereld. En hoe noordelijke de locatie, hoe meer je kans de hebt om het noorderlicht te bewonderen!

Gelegen in het noordelijk deel van Scandinavië ligt Fins Lapland. Ook hier zijn de omstandigheden ideaal om het lichtspektakel te bewonderen. Je kunt er ook voor kiezen om naar IJsland af te reizen. Bewonder het noorderlicht op een bijzondere plek en geniet tegelijkertijd van het adembenemende landschap.

Bezoek IJsland

De beste periode om het noorderlicht te spotten

In IJsland kun je het noorderlicht het beste zien in de periode van november tot en met maart. Ook in Noorwegen kom je het noorderlicht het vaakst tegen in de winter. Tussen september en maart heb je hier de meeste kans om het magische lichtspektakel te bewonderen. Hoe noordelijker je bent, hoe meer kans je hebt om het poollicht te zien. Door de ligging van IJsland is hier ook het licht te spotten. De beste periode om hier naartoe af te reizen is oktober tot maart.

Als je een reis boekt om het noorderlicht te bewonderen dan kunnen er helaas geen garanties worden gegevens dat je natuurfenomeen ook echt te zien krijgt. Het is belangrijk dat het donker is. Hoe noordelijker je komt, hoe langer het donker is.

Verder is het belangrijk dat er geen wolken zijn en dat de lucht helder is. Deze factoren maken het spotten van het noorderlicht ideaal. Toch is er een kans dat je het licht alsnog misloopt. Het noorderlicht is magisch, maar ook erg onvoorspelbaar. Als jij de gelukkige bent die het poollicht toch te zien krijgt dan zal dit vanzelfsprekend een extra speciale ervaring zijn. Oftewel: hét toppunt van jouw onvergetelijke reis!

Wil jij graag het noorderlicht spotten?

Laat je betoveren en kom het magische noorderlicht met eigen ogen bewonderen. Wij bieden diverse groepsreizen aan die het mogelijk maken om een spectaculair winterwonderland avontuur aan te gaan! Naar IJsland, Lapland of Noorwegen? Kies jouw favoriete locatie!

Natuurlijk gaan we niet alleen op reis om het poollicht te ervaren. De groepsreizen van noSun zul je nooit vergeten. Tijdens onze reizen zul je diverse avonturen beleven. Wat dacht je van een huskysafari? Of touren met sneeuwscooters door de Finse bossen?

IJsland

Het noorderlicht spotten vanuit een hottub, wie wil dat nu niet!? Ga mee met onze winterreis naar IJsland en verblijf in een guesthouse met twee hottubs en een buitenzwembad. Een perfecte locatie om het noorderlicht te spotten!

Winterreis naar IJsland

Fins Lapland en winters Scandinavië

Het winterwonderland in Lapland is adembenemend mooi. Jaag samen met ons op het noorderlicht met onze 8 daagse reis naar winters Lapland. Op deze reis gaan we tijdens de aurora hunting experience op pad om het noorderlicht vast te leggen op camera. Je krijgt een camera te leen en een gids geeft je uitleg over hoe je het beste foto’s kunt maken van het natuurverschijnsel. De foto’s mag je natuurlijk houden! Vertrek je liever naar Lapland? Kies dan voor de all inclusive reis naar Lapland. Op deze reis ervaar je het noorderlicht vanuit het hoge noorden van Zweden. Op deze reis ga jij je niet vervelen. We gaan namelijk ijsvissen, op sneeuwscootersafari, naar de sauna en duiken in ijswater! Kortom: dat wil je absoluut niet missen!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7