Door:  Martijn

Tijdens een singlereis naar Italië met noSun kun je een week boordevol activiteiten en indrukwekkende bezienswaardigheden verwachten. Italië heeft alle ingrediënten om een prachtige singlereis te kunnen maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van hiken naar de top van Etna vulkaan, body Raften in de Alcantara Gorges, heerlijk Italiaans eten en meer! Kortom, tijdens onze groepsreizen naar Sicilië en Sardinië kijk je je ogen uit. Benieuwd naar deze hoogtepunten tijdens onze singlereizen naar Sardinië en Sicilië? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

1. Hiken naar de top van de Etna vulkaan

Trek je wandelschoenen, maar uit de kast want de Etna vulkaan gaan we, tijdens onze singlereis naar Sicilië, zeker bezoeken. Een letterlijk hoogtepunt tijdens onze singlereis naar Sicilië! Een verblijf op Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan de Etna vulkaan. Deze vulkaan is zeer actief. Niet nodig om bang te zijn want je kunt de vulkaan tijdens een uitbarsting gewoon bezoeken. Alleen de top van de Etna vulkaan is dan afgesloten.

Tijdens onze hike naar de Etna vulkaan gaan we als eerste naar de Piano Provenzana, dit punt ligt op 1800 meter. Hier word je omringd door het lavalandschap, erg indrukwekkend. Kraters, lava en adembenemende uitzichten zijn slechts enkele hoogtepunten tijdens deze hike naar de Etna vulkaan.

2. Body Raften in de Alcantara Gorges

Stilzitten? Dat staat niet ons woordenboek. Onze groepsreizen zitten namelijk boordevol avontuur. Tijdens onze singlereis naar Sicilië mag een avontuur naar de Alcantara Gorges zeker niet ontbreken. De Alcantara Gorges zijn ontstaan door een uitbarsting van de Etna Vulkaan. Het lava kwam in aanraking met het water en stolde. Vervolgens heeft een aardbeving ervoor gezorgd dat dit stuk lava is gespleten. Met als resultaat een prachtige kloof met gave basaltzuilen.

Als je denkt dat je tijdens deze activiteit alleen maar in het water hoeft te liggen, dan heb je het mis. Want dit is een activiteit waar je adrenalinepeil flink van gaat stijgen. Voordat we gaan body raften moeten we namelijk eerst een flinke klim maken. Deze klim loopt langs de rivier die door een indrukwekkende basalten kloof loopt, deze is meer dan 30 meter hoog! Het body raften door de Alcantara Gorges vereist wel enige vaardigheid om obstakels zoals stroomversnellingen, watervallen en rotswanden de baas te worden.

3. Heerlijk Italiaans eten met uitzicht

Italië staat natuurlijk bekend om lekker eten. Overheerlijke ambachtelijke pizza’s, verse pasta’s en gegrilde vleesgerechten en natuurlijke goede wijn. Allemaal gerechten uit de echte Italiaanse keuken. Tijdens onze singlereis naar Italië mag lekker eten natuurlijk niet ontbreken. Want zeg nu zelf, na een dag vol activiteiten en indrukken ben je wel toe aan lekker eten. Italiaans eten met een indrukwekkend uitzicht, lunchen op grote hoogtes, niets is voor ons te gek. Het smaakt allemaal even lekker

4. Mountainbiken naar de vuurtoren van Capo Comino

Sardinië leent zich goed om urenlang te mountainbiken. Daar maken wij tijdens onze singlereis naar Sardinië dan ook goed gebruik van. Ten zuiden van Sardinië ligt de vuurtoren Capo Comino. Onderweg stoppen we bij deze oude vuurtoren om daar te genieten van een prachtig uitzicht op zee, witte zandduinen en het strand. Na een dag met veel inspanning is het natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Maak een verfrissende duik in de zee of geniet samen met je groepsgenoten van het prachtige uitzicht dat Sardinië te bieden heeft.

5. Snorkelen bij Capo Taormina

Het landschap van Italië is natuurlijk prachtig. Maar de onderwaterwereld is ook zeker een bezoekje waard! De Capo Taormina staat bekend om kristalhelder water, scholen gekleurde vissen en zeesterren. Hier moet je zeker gaan snorkelen! Je raakt in ieder geval niet snel uitgekeken, overal om je heen zie je wel iets. Vanwege de vulkanische ondergrond bubbelt het water om sommige plekken, dit zijn thermale spa-wateren, ook heel lekker warm dus!

De onderwaterwereld is ook zeker een bezoekje waard!

Ga mee op singlereis naar Italië

Zoals je wel hebt gelezen, bestaan onze singlereizen naar Sardinië en Sicilië uit heel veel avontuur, wandelen, beademende uitzichten maar ook ontspanning. Een goed paar wandelschoenen mogen dus zeker niet ontbreken tijdens onze singlereizen naar Italië. Samen met een groep gelijkgestemden gaan we op avontuur! Wij kunnen niet wachten om samen deze hoogtepunten en meer tijdens een singlereis naar Italië te ontdekken. Jij ook?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7