Door: Martijn

Je wilt natuurlijk wel een beetje comfortabel liggen tijdens je groepsreis!

Je gaat dan wel kamperen op je groepsreis met noSun, maar een goede nachtrust is nog net zo belangrijk als thuis. Waar moet je eigenlijk op letten als je een slaapmatje koopt? Onze reisbegeleiders zien veel varianten voorbij komen en formuleerden vier basisvragen die je zullen helpen bij het vinden van de juiste slaapmat.

Waar gaat de reis naartoe?

Je kijkt bij het zoeken naar een slaapmat voor Zuid-Zweden naar andere kwaliteiten dan bij een mat voor Lapland. Ook in de zomer. Om niet bibberend in je tent te liggen is het belangrijk te kijken naar de temperaturen van de bestemming en dan vooral s’ nachts. Alle self-inflatable matten hebben een isolatiewaarde, ook wel R-waarde of warmteweerstand genoemd. Hoe hoger de waarde, hoe meer warmte er wordt vastgehouden. Let daar goed op, zeker als de temperatuur tijdens je reis onder het nulpunt kan dalen. Een eenvoudig trucje om de R-waarde te verhogen is het gebruik van een voorruitfolie onder je mat. Zo’n ‘antivries scherm’ werkt zeer isolerend, neemt haast geen ruimte in en is spotgoedkoop.

Hoe vaak ga je de mat gebruiken?

Ben je een fervent kampeerder en ga je de mat vaker gebruiken, of ga je dit jaar één keer met ons op rondreis? Een belangrijke vraag bij de aanschaf van een mat, want hier pas je waarschijnlijk het budget en het comfort van de mat op aan.

Hoeveel ruimte neemt de mat in?

Het is verstandig je af te vragen hoe groot je mat moet zijn – op- en uitgevouwen – in relatie tot de maat van je tent, de ruimte in je rugzak en het busje waarmee je reist. Het is belangrijk je materiaal daar op aan te passen. Een tweepersoons Aerobed raden we dus niet aan als je met ons weggaat, dat past simpelweg niet in de tentjes. Je hebt tegenwoordig een ruime keuze in zeer compacte en comfortabele slaapmatten en luchtbedden.

Wat kost dat?

Houd je aan een budget! Er is heel veel moois op de markt, zo heb je donzen luchtbed (downmat) van Exped met geïntegreerde pomp van rond de 170 euro. Deze mat houd je gegarandeerd warm bij -11, is klein en compact en super makkelijk op te pompen. Je kan je echter af vragen of het echt nodig is deze mat te kopen als je maar een keer per jaar in de zomer kampeert. Er zijn dan genoeg geschikte en goedkopere alternatieven.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7