Door: Martijn

Mijn zoon Quinn (8) was zijn favoriete programma aan het kijken, Freek Vonk. Die man weet als geen ander om kinderen te enthousiasmeren voor het dierenrijk. Freek was in Noorwegen, op een rubberboot schoot hij over de koude Noorse zee op zoek naar iets uit het plaatselijke dierenrijk. Ik volgde het met een schuin oog, ik was stiekem ook wel benieuwd waar hij naar zocht.

Een druilerige zondagmorgen…

Niet veel later was het raak en schoot er een grote zwarte vin uit het water. Orka’s! Mijn interesse was gewekt… De killerwhale heeft iets magisch en onaantastbaars over zich heen.
Freek zette een duikbril op en liet zich rustig in het water zakken, is die man helemaal gek geworden? Wat volgde was voor mij surrealistisch, behendig en sierlijk waren de orka’s aan het jagen op duizenden haringen en Freek dreef erboven met z’n duikbril. Op slechts een paar meter afstand. Af en toe kwamen ze even bij hem kijken, maar geen enkele agressieve benadering. Mijn vriendin was er inmiddels ook bij komen zitten en die zag de bui al hangen. “Als je het maar uit je hoofd laat…”

Mijn eerste studiereis!

Mijn bucketlist bevatte weer een nieuw onderdeel. Ik moest en zou gaan snorkelen met orka’s. En dus werden de plannen gesmeden, want er zijn vast meer mensen die dit willen doen. Toch?

We bespraken de mogelijkheden en zochten naar een bedrijf dat dit voor ons zou kunnen faciliteren. Bij de eerste was het direct raak, en na wat Engels volgde er opeens “Je mag wel Nederlands praten hoor, stuk makkelijker”. Bingo! Besloten werd om elkaar ergens in maart te ontmoeten om zo een goede indruk te krijgen en natuurlijk onze kwaliteit te waarborgen. Na een brainstorm sessie op het kantoor van noSun Groepsreizen werd er een concept reis ontwikkeld en alle toffe activiteiten uit de omgeving opgezocht en mogelijke accommodaties besproken. Dan volgt er een aantal weken waarin je probeert alle afspraken bij elkaar te krijgen zodat je zo effectief mogelijk alles kan bespreken op de bestemming. Oftewel een studiereis. We besloten om direct de mogelijkheid te onderzoeken voor een extra reis, maar dan in de herfst. Zonder de orka’s, die zijn dan ergens op de Atlantische oceaan.

Op naar Noorwegen

We zijn in Noorwegen en wat is het hier prachtig! Gehuld in een enorm pak sneeuw kijken we tegen enorme fjorden aan. De zeearenden zijn duidelijk zichtbaar, ze hebben niet voor niets de bijnaam “vliegende deur”, ze zijn echt gigantisch groot. We starten onze reis met een boottocht om walvissen te spotten, tenminste dat dachten we. De weersvoorspelling wisselde al dagen per uur. Helaas bleek bij aankomst de zee dermate ruig te zijn dat we absoluut niet de zee op konden met een RIB-boot. De schuimkoppen zichtbaar vanaf de kust verraden golven van meer dan 2 meter hoog en het was onverantwoord om de zee op te gaan. Gezien ons krappe tijdschema zat een 2e moment er ook niet. Wat een enorme domper! Natuurlijk houden we er tijdens het ontwikkelen van de reis er ook rekening mee dat dit kan gebeuren en zorgen we voor een 2e mogelijkheid.

Alta

Alta, gelegen in het uiterste noorden van Noorwegen. Dik 400 kilometer boven de poolcirkel. Een stad gelegen aan de oceaan met ongeveer 20.000 inwoners. Het is een waar outdoor paradijs in elk seizoen van het jaar. Hoge fjorden gescheiden door de rivier Alta maken het gebied perfect voor een actieve groepsreis. De lijst met mogelijkheden is bijna eindeloos, in elk seizoen is er ruim voldoende te beleven voor de actieve reiziger.

Een studiereis is vooral veel praten en bezoeken dus echt veel tijd voor activiteiten is er niet. Toch besloten we om in ieder geval het gebied te verkennen door mee te doen aan een huskytocht, dwars door de ruige natuur van Alta. De natuur is Scandinavië is eigenlijk overal prachtig maar het ruige van Noorwegen is echt adembenemend!

Bekijk hier alle reizen naar Noorwegen

Van een studiereis naar jou reis

Nu we alle gegevens hebben verzameld is het tijd voor het saaiste deel, tenminste ik vind reizen leuker. De reis moet nauwkeurig worden samengesteld zodat jij de groepsreis van je leven maakt. Daar doen we het tenslotte voor!

Dus moet er een tijdsplanning komen met alle activiteiten en accommodaties en natuurlijk een financiële raming. En daar zijn we nu al erg druk mee. Houd onze website en social media kanalen dus goed in de gaten. Wil je echt de eerste zijn? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief, dan krijg je het laatste nieuws altijd als eerste in je inbox.

Ik wil me inschrijven voor noNieuwsbrief

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7