Door: Martijn

Wij van noSun groepsreizen willen dat iedereen zorgeloos op reis gaat en zich nergens druk om hoeft te maken. Goed verzekerd zijn, sluit daar naadloos bij aan. Bij noSun groepsreizen ben je daarom ook verplicht om een reisverzekering te hebben indien je met ons op reis gaat. Maar waar is een reisverzekering nou eigenlijk voor en welke verzekeringen moet je afsluiten voordat je meegaat op singlereis? Wij vertellen je het.

1. De reisverzekering

Wij van noSun groepsreizen willen dat iedereen zorgeloos op reis gaat en zich nergens druk om hoeft te maken. Goed verzekerd zijn, sluit daar naadloos bij aan. Bij noSun groepsreizen ben je daarom ook verplicht om een reis verzekering te hebben indien je met ons op reis gaat. Maar waar is een reisverzekering nou eigenlijk voor? Mocht er een ongeluk gebeuren dan is goede hulp erg belangrijk. De medische kosten in het buitenland zijn vaak erg hoog. De basis van een zorgeloze noSun groepsreis is een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland. Een reisverzekering is 7 dagen per week en 24 uur per dag geldig én te bereiken. Een reisverzekering komt ook om de hoek kijken als je genoodzaakt bent om langer te blijven (wat natuurlijk nooit een straf is) of als je genoodzaakt bent de reis eerder af te breken helpen zij je graag. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor schade aan jezelf, je bagage en andere persoonlijke eigendommen zoals je zonnebril of telefoon. Zodra je de deur achter je dicht trekt en vertrekt voor je vakantie gaat de reisverzekering in.

Maar wat nou als ik op een actieve groepsreis ga en ‘gevaarlijke sporten’ ga doen? Per reisverzekering verschilt de dekking. Informeer daarom altijd even bij je reisverzekering welke sporten wel en niet zijn inbegrepen. Wanneer je bij noSun een reisverzekering afsluit ben je verzekerd voor alle sporten die je tijdens de reis gaat doen.

Ben je niet in het bezit van een reisverzekering? Je kan bij alle noSun reizen een kortlopende reisverzekering afsluiten. Twijfel je of jouw reisverzekering geschikt is, neem dan gerust contact met ons op.

2. Annuleringsverzekering

Niets is erger dan een reis boeken en vanwege persoonlijke en onvoorziene omstandigheden niet op reis kunnen gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de reissom voor een deel of helemaal als de door jou geboekte singlereis niet door kan gaan of eerder moet worden afgebroken. Ook hier geldt weer dat de dekking per verzekering verschillend is. Enkele voorbeelden van gedekte omstandigheden zijn: een blessure, ernstige ziekte, onvrijwillige werkloosheid, overlijden van jezelf of familielid. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Een annuleringsverzekering gaat in zodra je een reis hebt geboekt. De meeste verzekeraars hanteren daarom dat je een annuleringsverzekering binnen 7 dagen ná het boeken van de reis moet afsluiten, omdat dan het risico van annuleren in gaat. Wacht daarom niet te lang en voorkom een onaangename verrassing.

3. Wintersport dekking

We willen natuurlijk ook dat je met een gerust hart op wintersport gaat en dat je je geen zorgen hoeft te maken als je valt. Tijdens de wintersport reizen komt als aanvulling op de reisverzekering de wintersportdekking om de hoek kijken. De ‘normale’ reisverzekering dekt niet alles. Dit is omdat er tijdens de wintersport een verhoogd risico op ongelukken/ongevallen is. Als je een reisverzekering hebt met wintersport- en medische kosten dekking kan je gerust met de helikopter worden opgehaald, want deze combinatie zorgt ervoor dat je achteraf geen hoge rekening krijgt toegestuurd. Een zorgverzekeraar vergoedt maar een gedeelte van de geneeskundige kosten, maar de kosten van de helikopter, de banaan en de gipsvlucht neemt de zorgverzekering niet altijd voor zijn rekening. In landen als Noorwegen, Zweden en Finland liggen de ziekenhuiskosten aanzienlijk hoger dan bij ons. Als je een reisverzekering hebt met geneeskundige kosten en wintersportdekking betaalt de reisverzekering over het algemeen wél deze kosten. De verzekering die noSun voor je afsluit, doet dat in ieder geval wel. Ook als je gehuurde materialen beschadigen of gestolen worden, wordt dit gedekt door de reisverzekering als je bagage met wintersportdekking hebt. Hierom verplicht noSun een reisverzekering met wintersportdekking. Better safe then sorry!

4. Afkoop eigen risico sneeuwscooter

Bij veel van de noSun winterreizen ga je op sneeuwscooter safari en ook hier wil je je geen zorgen maken over wat gebeurt er als je tegen een boom aan rijdt? Dit wordt namelijk niet gedekt door reisverzekeringen. Tijdens het sneeuwscooteren geldt er een eigen risico van €1000,- op de sneeuwscooter. Bij onze groepsreizen kan je het eigen risico afkopen door de afkoop eigen risico sneeuwscooter. Voor €30,- kan je zorgeloos sneeuwscooteren, want als je schade veroorzaakt aan de sneeuwscooter betaalt noSun de herstelkosten tot een bedrag van €1000,-. Je betaalt zelf deze kosten aan de verhuurder (als hierom gevraagd wordt). Nadat wij van jou een bewijs van betaling hebben ontvangen maken we het bedrag aan je over. Wil jij je ook helemaal laten gaan op de sneeuwscooter kijk dan eens naar de winterreis Canada.

Nog wat extra tips

Als je een verzekering afsluit let dan goed op het dekkingsgebied, gevaarlijke sporten, hoogte van het eigen risico, hoogte van de maximumvergoedingen voor bagage en natuurlijk de wintersportdekking als je op een noSun winterreis gaat. Daarnaast dekt een basisverzekering niet standaard alle sporten en alle kosten. Check daarom je polisblad.

Neem je Eueopese Zorgpas (EHIC) mee op reis. Hiermee kan je de hulpverlener eenvoudig aantonen dat je verzekerd bent voor medische zorg. Dit maakt het declareren van zorgkosten een stuk makkelijker. Is er tijdens je reis iets gebeurd, bel dan direct je reisverzekering. Zij regelen voor jou de overnachtingen, repatriëring, vergoedingen etc. Je bent ten slotte niet voor niets verzekerd en zij helpen je graag!

En doe natuurlijk voorzichtig en heb plezier! Voorkomen is beter dan genezen.

Klaar om op singlereis te gaan

Nu je alles weet van welke verzekeringen je moet afsluiten is het tijd om jouw favoriete bestemming te boeken. Bekijk snel ons actuele reisaanbod en ga met ons mee!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7