Wat is het verschil tussen een singlereis en groepsreis?

Wanneer je alleen bent en op reis wilt, stuit je vrijwel meteen op de zogeheten singlereizen. Allerlei verhalen van anderen komen gelijk in je naar boven. De nadruk ligt in deze vakanties vaak op iets anders dan waar je wellicht naar op zoek bent. Gelukkig bieden we bij noSun een mooi alternatief: de groepsreis.

Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen deze beide typen vakanties? Lees hier verder en ontdek welke vakantie het beste bij jou past.

De definitie van een singlereis

Met singlereizen kies je een vakantie uit waar je alleen heen gaat en in een groep reist. Je wordt samengevoegd met anderen die ook single zijn en gaat een bepaald gebied verkennen en andere leuke dingen doen. Bij dit type reis is het echter van belang dat je vrijgezel bent. Je reist daardoor ook alleen maar met andere vrijgezellen. Dit kan tot negatieve associaties leiden, wat natuurlijk erg jammer is. Je krijgt wellicht het idee dat er alleen maar wanhopige mensen aan meedoen of dat het voornamelijk gaat om het krijgen van een relatie. Daarom bieden we bij noSun een mooi alternatief.

Waarom is het bij noSun anders?

Omdat we bij noSun gaan voor de mooiste vakantie ervaringen die niet door vooroordelen worden belemmerd, noemen wij onze reizen groepsreizen. Hierbij reis je ook in je eentje met een groep samen, maar hoef je niet per se single te zijn.

We zorgen ervoor dat de groepen zo goed mogelijk worden samengesteld, zodat je reist met echte gelijkgestemden. Met zijn allen is het jullie doel om een fantastische vakantie te beleven vol natuur en beweging. Je zit over het algemeen in een groep met leeftijdsgenoten

en ongeveer net zoveel mannen als vrouwen, dat is wel zo gezellig. Je krijgt alle voordelen van een singlereis, zonder al het gedoe eromheen.

Welke reis past het best bij mij?

Als je het belangrijk vindt om met alleen maar vrijgezellen op pad te gaan, dan zijn singlereizen je keuze. Als je op zoek bent naar een vakantie waarbij de ervaring en beleving voorop staat, dan zit je bij de groepsreis helemaal goed.

Weten wat onze reizigers te vertellen hebben over hun keuze voor een groepsreis met noSun? Bekijk de blog ‘Is een groepsreis iets voor mij?‘, wie weet geeft dat je een beter beeld van hoe het er bij noSun aan toe gaat en wie er zoal met ons reizen!

Bekijk onze groepsreizen