Door: Martijn

We zeggen het wel vaker: wie verwacht om tijdens één van de noSun singlesreizen de liefde te vinden, is bij ons aan het verkeerde adres. Single betekent bij ons dat je in je eentje een reis boekt, ongeacht je relatiestatus.

Vervolgens ga je met een groep gelijkgestemden op outdoor avontuur. De kans dat je met je reisgenoten klikt, is dus zeker aanwezig. We horen dan ook vaak dat er bij thuiskomst nog eens wordt afgesproken voor een reünie of dat er zelfs vriendschappen worden gesloten. Zo ook bij Esther en Annemiek. Zij maakten afgelopen zomer beiden een kanoreis in Zweden en hielden hier een mooie vriendschap aan over. Hieronder delen ze hun ervaring over de avontuurlijke groepsreis naar Zweden.

Waarom hebben jullie gekozen voor noSun?

Esther: Via Google heb ik noSun gevonden. Ik was specifiek op zoek naar een outdoor groepsreis voor alleengaande reizigers. Daarbij wilde ik de reis graag maken in een kleine groep. Tevens vind ik het belangrijk dat de reis niet gericht is op daten. Hierdoor ben ik bij noSun terecht gekomen.

Annemiek: Ik was lastminute op zoek naar een leuke en actieve reis. noSun sprak mij aan vanwege de actieve reizen die ze aanbieden en had op het goede moment een leuke reis. Daarnaast vond ik het belangrijk dat de reis niet is gericht op de liefde vinden, maar op individuen die het leuk vinden om samen op reis gaan.

Waarom hebben jullie gekozen voor de kanoreis in Zweden?

Esther: Ik wilde graag een reis maken naar Zweden, of in ieder geval naar Scandinavië. Ik houd van buiten zijn en wilde graag iets doen wat ik nog niet eerder heb gedaan. Omdat ik me wil gaan verdiepen in bushcraften, was een reis waarbij wildkamperen centraal stond de basis. Deze kanoreis leek mij daarom een goede instapreis zodat ik eens kon zien hoe het is om een week back to basic te leven.

Annemiek: Voor mij is dat een combinatie van de bestemming, het kanoën en de datum van vertrek, die precies samenviel met mijn geplande vakantieperiode. Ik vind kanoën erg leuk, heb zelf ook een kajak, en wilde dit altijd al eens in het buitenland doen.

Hoe is de reis bevallen?

Esther: Hartstikke tof!! Fantastisch! Wij hebben tijdens de reis best wel slecht weer gehad, maar dit was voor mij de reden dat de reis zo bijzonder is geworden. Mooi weer had de ervaring heel anders gemaakt. Wij hebben met windkracht 5/6 gekanood en hebben ook behoorlijk veel regen gehad. Dit is wel iets wat het groepsgevoel echt versterkt heeft. Je bent met een stel onbekenden op reis en bent op elkaar aangewezen. Je kan en mag niks van anderen verwachten en moet het met elkaar doen. Zo zijn we een groot meer over gevaren waar er forse stroming stond. In het begin lukte dit niet en zijn we met 3 kano’s in het riet geslagen, uiteindelijk hebben we de overkant toch gehaald. Het is ultiem om er samen voor te zorgen dat er, ook met zulk slecht weer, een warme maaltijd op tafel staat. Wij hadden een hele fijne groep waar iedereen zich zelf kon zijn en waar het onderling goed klikte. Ook vond ik het bijzonder om te zien hoe de groepsdynamiek zich ontwikkelde.

Annemiek: Echt heel goed. We hebben echt de wildernis ervaren tijdens de trektocht van een week. Met al onze spullen in de kano voeren we naar prachtige kampeerplekken op onbewoonde eilandjes. Wij zijn de hele week niemand tegengekomen. Alleen op de laatste dag zagen we een ander stel in een kano, dat was bijna schrikken. De stilte was overdonderend. We hebben over spiegelgladde meren gevaren met strakblauwe luchten, waarbij het geluid ontzettend ver droeg. Het grootste voordeel van een groepsreis vind ik de gemeenschappelijke kracht. In je eentje kan je deze reis niet op deze manier maken. Dit was mijn eerste keer met een groepsreis en in de aanloop van de reis vond ik dit wel spannend. Maar op Schiphol was het direct al gezellig. Van tevoren had ik al gezien dat de leeftijden van de groepsleden tussen de 39 en 54 lagen, wat ik prettig vond. De reisbegeleider deed het erg leuk en goed.

Wat zijn voor jullie de hoogte- en dieptepunten van de reis geweest?

Esther: Het hoogtepunt van de reis is voor mij toch wel dat ik er een nieuwe vriendschap aan over heb gehouden. Aankomend weekend ga ik samen met Annemiek bushcraften en kanoën in de Biesbosch. Verder vond ik de combinatie van deze reis en het slechte weer een bijzondere ervaring. Je komt er dan ook achter hoe je onder deze omstandigheden reageert, je valt terug op je eigen (sociale) vaardigheden en moet er ook voor elkaar zijn. Het wildkamperen vond ik fantastisch en het kanoën hartstikke leuk.

Wat ik jammer vond tijdens de reis is dat we geen elanden hebben gezien, hier had ik wel naar uitgekeken. We zijn zelfs met een groepje om 4 uur opgestaan om elanden te zien en hadden aan jagers tips gevraagd om ze te kunnen spotten, maar helaas hebben we geen elanden gezien. Dit hebben we uiteindelijk zelf maar op een creatieve manier opgelost, zie foto ;-)! Verder hebben we wel veel info opgezocht over de elanden. Zo kwam onze reisbegeleider, Linda, met het weetje dat deze beesten tot wel 5 meter diep kunnen duiken. Na wat uitzoekwerk kwamen we echter dat elanden met hun tong bij de wortels van een lelie op de bodem van een meer kunnen en deze er dan uittrekken. Dit doen ze dan tussen kun kaak om op te sabbelen.

Annemiek: De reis was een hele beleving. Een hoogtepunt vond ik dat we halverwege de reis met windkracht 6 een lange route hebben afgelegd, de schuimkoppen stonden op het water en we soms zo weer teruggeblazen. We hebben toen de kano’s heringedeeld, de krachten meer gespreid en uiteindelijk onze eindbestemming bereikt. Al met al een spannende dag. De elanden werden inderdaad een terugkerend thema. Alleen op elanden- en berenpoep na hebben we helaas niks van de beesten gezien.

Zou je een groepsreis aanraden aan anderen?

Esther: Een groepsreis zeker! Ik vind het heel fijn dat je bij noSun kleine reisgroepen hebt, dat het gericht is op outdoor en dat gericht is op mensen die alleen op een groepsreis willen zonder gedoe van dating.

Annemiek: Dat hangt af van wat je leuk vindt en wat je wilt. Het is mij in ieder geval goed bevallen!

Kanoreis Zweden Groepsreis Actief

Ik wil ook op avontuurlijke singlereis

Kan jij na het lezen van de ervaringen van Esther en Annemiek ook niet wachten om het avontuur op te zoeken tijdens één van de noSun outdoor singlereizen? Ga ook met noSun mee naar Zweden, Noorwegen of een andere toffe bestemming.

Welke singlereis past bij jou?

noSun organiseert het hele jaar door outdoor groepsreizen, waarbij avontuur en natuur voorop staat. We gaan in kleine groepen (maximaal 8 personen) gelijkgestemden op volledig verzorgde groepsreis. Activiteiten, accomodatie(s) en vervoer, wij hebben alles al voor je geregeld. Het enige wat jij hoeft te doen, is de reis te boeken en je spullen te pakken en genieten maar.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7