Door: Martijn

Yes! We mogen ze weer bezoeken, de husky’s!

Natuurlijk kennen we de Husky allemaal als de typerende sneeuwhond, met zijn mooie felle ogen en zijn prachtige vacht. Eigenlijk is het uiterlijk van een husky te vergelijken met dat van een wolf. Qua uiterlijk dan hé! Als we het over hun karakter hebben zijn ze heel anders. Ze zijn gemakkelijk, vriendelijk en knuffelen vinden ze ook heel fijn!

 

Echte stoere werkhonden

De Husky stamt af van een ras van hele stoere werkhonden. Een Husky zal zich dan ook zonder actieve beweging heel snel gaan vervelen. Ze houden ervan om te rennen en te trekken, genieten van de kou en zijn het liefst in de sneeuw. De Siberische Husky’s stammen af van hele stoere en vooral betrouwbare werkhonden. Soms verwarren mensen het wel eens met het feit dat het zielig zou zijn voor de honden om de hondenslee te moeten trekken, maar niets is minder waar. Ze houden ervan! Ze hebben een enorme kracht en doen niets liever. Het rijden op een hondenslee gaat lekker hard en geeft jou dan ook echt een mega adrenaline kick!

Lekker warmpies

Wist je trouwens dat deze honden een dubbele vacht hebben? Ze hebben een hele dichte zachte ondervacht met daarop een bovenvacht bestaande uit rechte en platliggende haren. Een soort lekkere dikke winterjas 🙂 Deze honden zijn dus goed bestemd voor de kou en houden zelf niet echt van de warmte. Hoewel de gezichtsuitdrukking wat scherp is, zijn ze heel erg lief. Een husky is vaak een allemansvriend, wanneer je op zoekt bent naar een waakhond, dan zijn ze zeker ongeschikt haha!

Een husky is vaak een allemansvriend, wanneer je op zoekt bent naar een waakhond, dan zijn ze zeker ongeschikt

Husky rijden in Nederland? Hoe dan?

Wist je dat je ook met de Husky’s kan rijden in ons eigen landje? En dat we dit gaan doen tijdens één van de noSun reizen? Ja echt waar! We gaan tijdens de feestdagen (is er een betere timing?) tijdens deze reis Husky rijden in Nederland. Nu hoor ik je denken, en die sneeuw dan? Helaas hebben we niet altijd het geluk dat we sneeuw hebben in de winter, maar die hebben we ook helemaal niet nodig, deze hondenslede heeft namelijk wielen! We gaan eerst rustig kennis maken met de husky’s en drinken een kopje koffie. Je krijgt een mini spoedcursus over de husky’s en gaan we onder goede begeleiding onze eerste tocht maken. Wauw! Wat zijn die dieren toch sterk en mooi. Wanneer je het aandurft mag je zelf de leiding nemen op de hondenkar, een ervaring die je niet meer snel gaat vergeten!

noSun winterreizen om niet meer te vergeten

Wil je nou echt genieten van het winterse klimaat maar natuurlijk inclusief een ‘once in a lifetime’ ritje met de husky’s? Dit gaan we doen tijdens meerdere winterreizen van noSun. Je hebt zelfs heel veel keuze! Ga je mee naar op groepsreis naar Noorwegen of toch Zweden. Of ga je met noSun naar Fins Lapland of Zweeds Lapland? Keuzestressss! Het zijn in ieder geval reizen uit duizenden!  Bekijk alle winterreizen hier 

Wanneer gaan we?!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7