Door: Martijn

De uitgeholde fjorden in Noorwegen vormen de ideale bestemming voor een actieve vakantie. Hier maak je wandeltochten, kajak je tussen de bergen en stap je aan boord van een pont om vanaf het water te genieten van de Noorse natuur.

Fjorden zijn een soort inhammen met steile hellingen, die door gletsjerwerking zijn ontstaan. Zakkende gletsjers veroorzaakten stuwingen van ijs onder de zeespiegel, waardoor fjorden werden uitgesleten. Dit resulteerde uiteindelijk in prachtige ruwe valleien waar jaarlijks veel toeristen op afkomen.

4 redenen om een reis naar de fjorden in Noorwegen te maken

Het is niet voor niets dat de fjorden jaarlijks zoveel toeristen trekken. Wij hebben de 4 belangrijkste redenen voor jou op een rij gezet:

Unieke natuur

De Noorse fjorden zijn een unieke verschijning door de steile rotsen, diepe wateren en het mijlenverre uitzicht. De combinatie van deze drie eigenschappen kom je nergens anders in de wereld tegen.

Prachtige uitzichtpunten

Vanwege de hoge en steile rotsen zijn er veel mooie uitzichtpunten waardoor je de fjorden zelf en de steden er omheen kunt bekijken. Zo krijg je een goed beeld van heel Noorwegen. Vaak komt er een activiteit aan te pas om bij deze uitzichtpunten te komen, zoals een uitdagende wandeltocht of een actieve kajaktocht.

Veel activiteiten

Door de diepe wateren kun je de fjorden op een erg actieve manier ontdekken. Roei bijvoorbeeld in een kajak of kano tussen de fjorden. Eenmaal op het water, merk je pas hoe groot en indrukwekkend de omgeving eigenlijk is.

Rustgevend

Doordat de fjorden erg groot en uitgestrekt zijn, ko, je helemaal tot rust. Het golven van het water en de ruige natuur neemt je mee in een oase van rust tussen de activiteiten door. Zo kun je goed bijkomen van een stevige wandeltocht.

Noorse Fjorden 3.jpg

Een reis om nooit te vergeten

De uitgeholde fjorden in Noorwegen vormen de ideale bestemming voor een actieve vakantie

Dit zijn de mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen heeft ruim 1.000 fjorden. Maar ja – welke zijn nou écht een bezoek waard? Hieronder staan 3 Noorse fjorden die je niet mag missen!

Hardargerfjorden

Een van de meest spraakmakende fjorden van Noorwegen is toch wel het Hardargerfjord. Dit is niet alleen de één na langste fjord van Noorwegen, maar vormt ook nog eens het symbool van het land.

Met een lengte van maar liefst 179 kilometer loopt de fjord van de Atlantische Ocean tot het midden van het land. Door zijn omvang zijn er diverse activiteiten te ondernemen rondom de Hardargerfjorden en zijn vertakkingen. Zo is hij omringd door prachtige watervallen, grote stukken wilde natuur en stromende rivieren. De perfecte omstandigheden om een mooie hike te maken en te genieten van de rust van Noorwegen.

Het Lysefjord

Het Lysefjord is het meest zuidelijke fjord van West-Noorwegen. Hier zijn de meest beroemde bezienswaardigheden te vinden.

Een van deze bezienswaardigheden is de Kjeragbolten. Dit is een grote steen die tussen twee rotsen ingeklemd is op 1.000 meter hoogte en boven het fjord hangt. Door een avontuurlijke klim kun je deze bereiken en heb je een geweldig uitzicht over het Lysefjord en de Preikestolen, een grote klif die boven het fjord uitsteekt.

Bergen

Bergen zelf is misschien geen fjord, maar de stad vormt wel de toegangspoort tot de Noorse fjorden.

Als enige stad in de hele wereld is het omringt door 7 bergen en 7 fjorden. Met de gekleurde huisjes, heerlijke restaurants en het waterlandschap rondom de stand is Bergen net een openluchtmuseum. Door middel van de Fløibanentrein kun je op 320 meter hoogte de stad bekijken in combinatie met het adembenemende uitzicht van de fjorden.

Wandelen, kajakken en vissen zoals je nog nooit hebt gedaan

De fjorden zijn van zichzelf al prachtig en adembenemend, maar door het te combineren met activiteiten haal je het maximale uit deze ervaring.

Wandeltochten

Zo kun je prachtig wandelen rondom de fjorden in Noorwegen. Deze wandelingen brengen je vaak naar de mooiste uitkijkpunten. Doordat de fjorden bestaan uit veel steile hellingen, zijn de wandeltochten vaak uitdagend, maar dit maakt het eindpunt alleen maar mooier.

Je wil je reis natuurlijk zo goed mogelijk vastleggen, om thuis nog lang na te genieten… Daarom hebben wij 6 tips voor reisfotografie voor jou op een rij gezet.

Varen en vissen

Door de vele wateren wordt de natuur ook vaak bekeken en ervaren vanaf een kajak op het water. Tijdens deze activiteit kun je helemaal één worden met dit natuurwonder omdat je er letterlijk middenin zit.

Ook voor het vissen in Noorwegen zijn de fjorden ideaal! Het is toegestaan om te vissen in de fjorden, tenzij anders aan gegeven. Hierdoor kun je je hobby blijven uitoefenen op vakantie maar dan in een van de Noorse natuurwonderen!

(Visje bereiden op de barbecue? Wij geven enkele culinaire tips om te koken tijdens het kamperen!)

Al deze activiteiten zorgen er samen voor dat je een reis maakt om nooit te vergeten!

Handig om mee te nemen tijdens je reis naar de fjorden

Om ervoor te zorgen dat je voorbereid op reis gaat, hebben wij een lijstje samengesteld met materialen die handig zijn om mee te nemen als je de fjorden gaat bezoeken.

  • Waterdichte bergschoenen
  • Waterdichte kleding
  • Veel verschillende lagen kleding
  • Een hoes voor je telefoon of camera

Ook van plan om te kamperen in de natuur? Maak dan gebruik van onze handige checklist, zodat je niets vergeet!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7