Door: Martijn

Heb je tijdens het terugkijken van je vakantiefoto’s ook wel eens gedacht: ‘goh, dat zag er in werkelijkheid toch mooier uit’? Om ervoor te zorgen dat je tijdens het reizen foto’s maakt die jouw ervaring écht in beeld brengen, zijn hier 6 tips om je reisfotografie te verbeteren

1. Plaats mensen in het beeld

Mensen zorgen voor sfeer en perspectief. Wacht daarom niet altijd tot je medereizigers uit beeld verdwijnen: je bent immers met een groepsreis op pad en je groepsgenoten zijn onderdeel van je ervaringen! Daarnaast laten de mensen op de foto de verhoudingen zien: de weidsheid van heuvels in Schotland of de ijsvlakte van een gletsjer zijn pas écht indrukwekkend wanneer je het nietige van de mens er tegen afzet.

2. Verander het perspectief

Door het perspectief van een foto te veranderen en te kiezen voor nét een iets ander kader dan gewoonlijk, creëer je gemakkelijk een spannend beeld. Neem niet elke foto op ooghoogte, maar kies eens voor laag bij de grond, of zoek juist de hoogte op. Fotografeer van heel dichtbij om bijvoorbeeld de structuur van zand of mos het onderwerp van je foto te maken en ritme in je foto te brengen. Of plaats de objecten die onderdeel zijn van de ervaring, zoals bijvoorbeeld de kano tijdens de kanoreis in Zweden, in het beeld. Zo kunnen je vrienden zich gegarandeerd indenken hoe het was om in die kano de meren over te gaan!

3. Focus op detail

In het verlengde van het vorige punt: door niet het geheel vast te leggen en te focussen op details kun je anderen laten zien wat jij bijzonder vond aan een moment of een plek. Natuurlijk is het uitzicht mooi, maar de kunst is om dat op een verrassende manier over te brengen. Neem bijvoorbeeld die ene rotspartij waar je zo lekker hebt gezeten om van het uitzicht te genieten mee in je beeld, of maak je tent tot onderwerp wanneer je die op een wederom fantastische plek hebt opgezet. Het overbrengen van een ervaring of gevoel zit hem niet altijd in álles weergeven; soms is minder maar gedetailleerder juist de oplossing.

4. Zorg voor beweging in je foto!

Een bewogen foto? Jazeker! Dat is soms juist de manier om te laten zien hoe snel het mountainbiken gaat, of hoe hard het water van een van de vele watervallen op IJsland naar beneden klettert. Beweging in het beeld benadrukt vaak de actie. Hoe je dat doet? Zorg voor een iets langere sluitertijd. Bij een waterval kun je daar rustig mee experimenteren, zodat je later op een moment dat snel voorbij gaat je kans niet hoeft te missen!

Tip van Flip; maak bij thuiskomst een schitterend album van je groepsreis of vergroot je allermooiste foto uit voor aan de muur: nagenieten maar!

5. Ga op pad zonder doel, maar wees nieuwsgierig

Laat je verrassen! Het loont soms om gewoon af te wachten in plaats van met een vastomlijnd plan de deur uit te gaan. Vaak zijn spontane foto’s de beste. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren. Een portie nieuwsgierigheid helpt natuurlijk wel om de bijzondere plekjes te ontdekken en met nét iets specialere foto’s terug naar huis te keren.

6. Neem je tijd

Hoewel het natuurlijk heel gezellig is om met een groepsreis op pad te zijn, is niet altijd iedereen in voor het maken van foto’s. Maar neem zelf gerust de tijd als je iets moois ziet dat je wilt vastleggen! Soms moet je gewoon een paar keer opnieuw kijken en je instellingen aanpassen, voordat de foto geslaagd is. Tijdens een wandeling loopt iedereen vaak zijn eigen tempo, dus met een paar passen extra ben je zo weer bij de groep aangesloten.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7