Door: Martijn

Azuurblauwe zee. Goudgeel strand. Wuivende palmbomen en temperaturen van ruim twintig graden. En dat allemaal in Europa, op nog geen dag rijden van Nederland. Klinkt als een ideale zomerbestemming, toch?

Tropisch Zuid-Engeland!

Waarschijnlijk denk je direct aan de Franse rivièra of de Spaanse costa bij deze beschrijving. Maar dan hebben we een verrassing voor je in petto! Wist je dat je al deze bovenstaande zaken ook kunt vinden in… Engeland? Ja, echt waar. Toen wij dit de eerste keer lazen konden we het maar nauwelijks geloven, maar na verschillende reizen richting het verrassende zuidwesten van Engeland kunnen we het beamen: ook in Engeland kun je genieten van zon, zee en strand.

Nou ja, niet alleen maar zon, zee en strand natuurlijk, want wij zouden geen noSun heten als dat het enige is wat we zoeken op vakantie. Het Engelse zuidwesten heeft behalve een kust met subtropisch klimaat ook een binnenland bomvol avontuurlijke mogelijkheden. En natuurlijk gaan we die tijdens onze 10-daagse groepsreis door Zuidwest-Engeland optimaal onderzoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zeekajakken, mountainbiken of hiken langs de kliffenkust? Je vindt het hier allemaal, in de nabijheid van steden als Bournemouth en Newquay. Zelfs Londen ligt op de route, dus een stop hier is ook zo gemaakt!

Mountainbiken en wandelen aan de Jurassic Coast

In het binnenland van Dorset kun je een geweldige tocht maken per mountainbike. Om bij het beginpunt te komen, neem je eerst een historische stoomtrein naar Swanage. Alleen dat is natuurlijk al leuk! En daarna kun je per mountainbike twee uur lang crossen over groene heuvels, door mooie bossen, langs meertjes en langs de zee. Want de zee, die is in het zuidwesten van Engeland nooit ver weg. Per stoomtrein ga je uiteindelijk weer terug naar Corfe Castle, waar we met tentjes op een camping staan. Het is de perfecte uitvalsplek voor trips in de omgeving, zoals bijvoorbeeld ook wandelingen langs de bijzondere Jurassic Coast. Deze bestaat uit steile kliffen en de beroemde Durdle Door, de meest gefotografeerde rotsbrug van Engeland.

Zeekajakken, coasteering en surfen bij Newquay

Een surfersparadijs in Engeland: je verwacht het niet, maar het is er echt. Bij de plaats Newquay ligt een prachtig strand onderaan enorme kliffen. Al sinds de Victoriaanse tijd komen de Engelse hier om te genieten van het strand en de zee. Je kunt hier veel outdooractiviteiten ondernemen, zoals surfen, abseilen en zeekajakken. Natuurlijk staan er tijdens onze 10-daagse groepsreis door Zuidwest-Engeland meerdere gave activiteiten op het programma. Met een ervaren instructeur leren we de belangrijkste technieken van het zeekajakken, waarna we een mooie tocht langs de kust gaan maken. En ook is er tijd voor een nogal onbekende maar spectaculaire activiteit: coasteering, wat lijkt op canyoning maar dan langs de rotsige zeekust. We glijden, springen en klauteren er op los! In de vrije uurtjes kun je er met een surfboard op los oefenen, want waar kun je dat nou beter doen in de surfhoofdstad van Engeland?

Metropool Londen staat ook op het programma

Na zes dagen kamperen in het zuidwesten gaat de reis weer richting Nederland. Maar natuurlijk niet zonder een bezoek aan Londen, want deze geweldige stad ligt precies op de route. Dat maakt deze actieve reis naar Zuidwest-Engeland eigenlijk de perfecte combi van actief bezig zijn, relaxen aan het strand én cultuur snuiven in een toffe Europese hoofdstad. We staan met onze tenten op een camping net buiten Londen, waardoor we zo de trein kunnen pakken om te stad te verkennen. Ze zeggen niet voor niks: ‘when a man is tired of London, he is tired of life’, want in deze bruisende stad is altijd wat te doen.

Ga je mee naar Zuidwest-Engeland?

Wil je met ons mee dit verrassende deel van Engeland ontdekken? Kijk dan eens bij het dag-tot-dag-programma van onze 10-daagse groepsreis door Zuidwest-Engeland. Inclusief vervoer per minibus, overtochten per ferry, een eigen tent voor iedere deelnemer en enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding. Onze groepen hebben altijd tussen de zes en acht deelnemers, waardoor je gezellig samen reist zonder dat het massaal wordt.

Ga mee naar Engeland

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7