Door: Martijn

Waarom zou je alleen op vakantie gaan, als je ook samen kunt gaan? Helemaal klaar om die relaxte vakantie te boeken, maar ken je niemand die met je mee kan? Dan kan je ervoor kiezen om je vakantie alleen te boeken. Of je kan overwegen om toch de stoute schoenen aan te trekken en mee te gaan op een toffe groepsreis.

Alleen op vakantie, zonder je vrienden, hoeft niet saai te zijn. Tijdens een groepsreis heb je de mogelijkheid om samen met andere mensen nieuwe werelden te ontdekken.  Ben je benieuwd naar de voordelen? Hier vind je acht redenen waarom een reis met een groep absoluut leuker is dan alleen op reis gaan.

1. Jij bepaalt waar je naartoe gaat

Het voordeel van alleen op vakantie gaan, is dat jij altijd alle touwtjes in handen hebt. En dat is bij het uitzoeken van een groepsreis niet anders. Er zijn meer dan genoeg bestemmingen om uit te kiezen.

Wil je niets liever dan lekker luieren in de zon? Ga dan voor een strandvakantie. Hou je juist meer van een actieve vakantie in de natuur? Ook dan kan je de perfecte bestemming vinden. Er zijn genoeg mogelijkheden om tijdens single reizen Europa te ontdekken: van de mediterrane kust tot de prachtige culturele steden.

2. Ga je voor luxe of basic?

Ook deze keuze is helemaal voor jou. Sommige mensen willen niks liever dan een rustige paar dagen in een tent. Je gaat helemaal back to basic en geniet van de kleine dingen in het leven. Anderen houden juist van het luxe gevoel dat een eigen huisje met zich meebrengt. Zo kan je leven als de locals en elke nacht genieten van een lekker warm bed. Wanneer je je vakantie alleen doorbrengt, heb jij het altijd voor het zeggen!

3. Je leert nieuwe mensen kennen

Een van de grootste voordelen van reizen met een groep, ten opzichte van alleen op vakantie gaan, is dat je omringd wordt door leuke nieuwe mensen. Tijdens deze onvergetelijke reis delen jullie de mooiste momenten met elkaar. Zo is het ook helemaal niet moeilijk om gezellig een praatje te maken.

Reizen met een groep is daarom ook een van de beste manieren om nieuwe vrienden te maken. Wie weet wat jij en je groepsgenoten allemaal met elkaar gemeen hebben!

4. Je kunt altijd jouw reisgeluk delen

Je ontdekt, zowel alleen op vakantie als met een groep, altijd nieuwe dingen. Je komt interessante mensen tegen, ziet een prachtige natuur of geniet gewoon optimaal van een heerlijk ontspannen leventje. Dit zijn de grote geluksmomenten die je tijdens je reis tegenkomt.

Ben je helemaal alleen op reis? Dan kan je dit geluk met niemand delen. Tijdens een groepsreis is dit geen enkel probleem. Tijdens speciale momenten is er altijd iemand in de buurt die precies weet hoe jij je voelt. Tot in de late uurtjes door praten over de gebeurtenissen van die dag bij een kampvuur, dat klinkt toch als vakantie?

5. Je gaat en staat waar je wilt

Veel mensen denken dat een reis met een groep vooral draait om gezamenlijke activiteiten. Tot een bepaalde hoogte is dat ook zo. Je onderneemt veel met elkaar en kunt zo een aantal unieke ervaringen opdoen. Toch heb jij altijd de touwtjes in handen. Je kunt er namelijk voor kiezen om ook af en toe in je eentje op avontuur te gaan. Niks moet en alles mag, dus er genoeg ruimte voor jouw eigen vakantiewensen.

6. Het is heel betaalbaar

Wie ooit alleen op vakantie is geweest, weet dat de prijs flink op kan lopen. Vaak zijn zaken zoals accommodaties en vervoer duurder voor mensen die alleen reizen. Het is gewoon voordeliger wanneer je deze kosten met andere mensen kunt delen. Daarom is reizen met een groep over het algemeen betaalbaarder dan een vakantie in je eentje. Tijdens single reizen Europa ontdekken is dus niet alleen heel leuk, maar ook nog eens een voordelige keuze voor singles.

7. Geef je zelfvertrouwen een boost

Toch kan het op het eerste gezicht eng lijken, op vakantie met allemaal wild vreemden. Maar er is niks zo goed voor je zelfvertrouwen als zo’n avontuur aangaan. Vooral tijdens actieve outdoor vakanties leer je hoe je je grenzen moet verleggen. Geef bijvoorbeeld alles wat je hebt om die ene hoge top te beklimmen. Het prachtige uitzicht bovenop een berg zorgt ervoor dat je harde werk beloond wordt. Na je vakantie weet je wat je allemaal in huis hebt. Zo neem jij voortaan iedere uitdaging met beide handen aan.

8. Misschien bloeit er een mooie liefde op

Tijdens single reizen krijg je de kans om allerlei leuke mensen te ontmoeten. Soms ontstaan er vriendschappen voor het leven, maar het kan ook zomaar zo zijn dat de vonken overslaan. Dat is ook niet gek, want jullie ervaren allerlei speciale momenten met elkaar tijdens deze reis. Iets waar je alleen op vakantie minder kans op hebt.

Ondanks dat daten niet het doel is van single reizen, komt het zeker wel eens voor dat mensen de liefde vinden tijdens deze vakanties. Misschien ga je na de vakantie niet alleen naar huis met mooie herinneringen, maar ook met een beginnende romance.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7