Door: Martijn

Een reis maken door Scandinavië staat bij velen hoog op de bucketlist. Verken het groene noorden van Europa en je kijkt gegarandeerd je ogen uit! Scandinavië is een populaire bestemming voor reizigers die houden van een actieve vakantie. En dat is natuurlijk niet zonder goede reden. Wij vertellen je in dit blogartikel alles wat je moet weten als je een roadtrip gaat maken door Scandinavië. Want, welke landen behoren er eigenlijk tot Scandinavië en welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen tijdens je reis naar Scandinavië? Lees snel verder en wij vertellen het je!

Welke landen horen bij Scandinavië?

Er bestaat veel verwarring over welke landen wel of niet behoren tot Scandinavië. Dit heeft er mee te maken dat deze precieze definitie vanuit verschillende oogpunten kunt bekijken. Geografisch gezien bestaat Scandinavië namelijk uit Noorwegen, Zweden en delen van Noord-Finland. Vanuit politiek oogpunt bestaat Scandinavië echter uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Tot slot bestaat Scandinavië vanuit historisch en cultuur oogpunt uit de lidstaten van de Noorse Raad, namelijk: Denemarken, Noorwegen, Finland, IJsland en Zweden.

Wil je naar Scandinavië reizen? Wanneer je een rondje Scandinavië wilt doen tijdens je vakantie, kan de route behoorlijk variëren als je kijkt naar de verschillende antwoorden op de vraag “Welke landen horen er bij Scandinavië?” Kies je voor de eerste (geografische) definitie, dan reis je door drie verschillende landen, namelijk: Noorwegen, Zweden en delen van Noord-Finland. Kies je voor de laatste definitie, dan bezoek je tijdens je reis maar liefst vijf verschillende landen!

Vertrek last minute naar Scandinavië met noSun!

Kun je niet wachten om het prachtige Scandinavië te ontdekken? Verdiep je dan eens in de actieve vakanties van noSun. Wij bieden diverse single reizen, last minute trips en groepsreizen aan naar de Scandinavische landen. Vertrek samen met noSun naar Noorwegen, Zweden of Finland en bezoek tijdens je roadtrip de mooiste steden van Scandinavië. Wij hebben de mooiste reizen van noSun voor je op een rij gezet.

Maak een groepsreis door Zweden

Een huskytocht door de sneeuw, een tocht op de sneeuwscooter en langlaufskiën zijn slechts een aantal hoogtepunten die je gaat beleven tijdens een groepsreis door Zweden. Overnacht midden in het bos in een houthakkershut en verblijf in een typisch Zweedse stuga. Zweden is een absolute aanrader wanneer je een roadtrip door Scandinavië wil maken!

Ontdek het prachtige Noorwegen

Ga samen met noSun naar Noorwegen! Tijdens een rondreis door het prachtige land staat er tal van uitdagende activiteiten op het programma. Zo ga je Tobogannen, een volle dag skiën of snowboarden en je eigen husky slede besturen! Kortom: een gevarieerd programma waarbij je zowel kennismaakt met de cultuur van het land als het prachtige landschap.

Ik wil deze winter naar Noorwegen

Welkom in Fins Lapland!

Maak kennis met de schoonheid van Fins Lapland en ontdek de vele hoogtepunten die het land te bieden heeft. Spot het Noorderlicht, verken de Finse bossen per sneeuwscooter en breng een bezoek aan een huskyfarm. Een bezoek aan Fins Lapland is absoluut de moeite waard! Verdiep je in de groepsreis van noSun en ga samen met ons het avontuur aan!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7