Door: Martijn

Toffe outdooractiviteiten en voldoende tijd om tot rust te komen, heerlijk!

Frankrijk. Doemen er bij jou ook gelijk visioenen op van een caravan achter de auto, ruziënde ouders op de ringweg rondom Parijs en een zak zelf meegebrachte aardappelen vanuit Nederland? Tja… Frankrijk was (en is!) het vakantieland bij uitstek van veel Nederlandse gezinnen. Misschien is het daarom dat we niet echt een avontuurlijk beeld hebben bij dit land aan de Middellandse Zee.

En dat is dus echt hartstikke zonde. Want volgens ons is Frankrijk een van de meest ondergewaardeerde outdoorbestemmingen van Europa! Want wist je dat je hier drie grote bergketens vindt, waaronder de hoogste bergtop van West-Europa? Dat meer dan 25% van Frankrijk bestaat uit bos? En dat 10% van het land beschermd natuurgebied is, vol bijzondere flora en fauna? En dat op maar een dag rijden vanaf Nederland. Daarbij is in het zuiden van Frankrijk het klimaat ook nog eens heerlijk, kun je aan de Middellandse Zee perfect bijkomen na een paar actieve dagen en kun je er heerlijk eten. Nous aimons la France en we laten je graag zien waarom!

De indrukwekkende Alpen

De Alpen zijn de hoogste bergen van West-Europa en de bakermat van het moderne alpinisme. In de zomermaanden zijn de Alpen de perfecte playground voor avontuurlijke buitensporten, zoals klimmen en mountainbiken. Ook ideaal: de skiliften die je in de winter naar de top van de skipistes brengen, zijn in de zomermaanden te gebruiken voor hikers. Ideaal om zo naar de mooiste uitzichtpunten te lopen.

Via ferrata aan de Franse Rivièra

De zuidkust van Frankrijk heeft veel meer te bieden dan alleen de mondaine Cote d’Azur. Wist je dat je hier in het achterland een van de gaafste outdooractiviteiten van West-Europa kan doen? Namelijk ‘via ferratas’, ook wel klettersteigen genoemd. Het zijn ijzeren ladders en platformen op grote hoogte, waarmee je gezekerd aan een touw langs bergkammen en rotswanden klimt. Wie durft?

De surfstranden van de Franse kust

In het zuidwesten van Frankrijk vind je geweldige surfstranden, zoals bij Biarritz, Lacanau of Biscarosse. De provincie Aquitaine heeft een kustlijn van wel 150 kilometer en de Atlantische Oceaan zorgt hier voor perfecte golven voor surfers: van golfsurfen tot bodyboarden en kitesurfen. Zelfs aan de Middellandse Zee kun je surfen, zoals voor de kust bij Nice. Dus hou je ogen open voor stoere surfdudes en –chicks!

Kajakken en canyoning door de gorges

Er lopen verschillende grote rivieren door Frankrijk, waardoor je op veel plekken uitgesleten en kloven en wildstromende rivieren vindt. Ideaal voor watersporten als kanovaren, kajakken of raften. Ook is dit de perfecte omgeving voor een favoriete noSun-activiteit: canyoning. Je waadt door helderblauwe waterpoelen, glijdt van natuurlijke glijbanen en waagt af en toe een sprong van de rotsen. Avontuur gegarandeerd tijdens een singlereis in Frankrijk.

Combineer de outdoor met joie de vivre

Alles leuk en aardig natuurlijk, met al die activiteiten. Maar het is natuurlijk ook gewoon vakantie! Dus wat rust op zijn tijd om te genieten van het goede leven hoort er ook bij. En dat kunnen ze in Frankrijk als geen ander. Met de hoogste wijnconsumptie van de wereld houden de Fransen wel van een drankje. Vers stokbrood, een kaasje erbij… La douce France is wat ons betreft de ideale combi van actief en relaxen.

Ga je met ons mee tijdens een singlereis naar Frankrijk?

In het staartje van de Alpen, op de grens met Italië, hebben we ideale locaties gevonden voor onze actieve groepsreizen. Je slaapt in een groene vallei met olijfbomen, omringd door bergtoppen. De perfecte plek om gave outdooractiviteiten zoals raften en mountainbiken te combineren met vakantiemomenten waarop je even helemaal niks hoeft. We vonden hier een heerlijk landhuis (of ‘gîte’ op z’n Frans) én in een ander gebied een heerlijke camping: perfect als uitvalsbasis voor een uitdagende singlereis!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7