Door: Martijn

Sinds vorig jaar hebben we een hele leuke nieuwe bestemming, namelijk: Marokko! Deze bestemming is al een tijdje bekend en er zijn al een aantal groep op singlereis geweest naar Marokko. Maar z’n groepsreis moeten we natuurlijk ook zelf testen.

Onze Tjalyna mocht dit vorig jaar doen. Ze ging samen met haar vriend op pad naar Marokko om de singlereis naar Marokko te testen. Ze vond het FAN-TAS-TISCH en dat is nog zacht uitgedrukt! Benieuwd naar haar avontuur in Marokko? Lees dan snel verder.

Op de bucketlist: Marokko

Het werken in de reisbranche heeft zo z’n nadelen. Ja, dat mag ook best eens gezegd worden! Het kost je namelijk bakken met geld, omdat je continu lekker wordt gemaakt door al die fijne vakantie plaatjes.

Als je eenmaal een beetje aan het doorklikken bent bij een idyllisch plaatje, dan zit je zo weer een half uur weg te zwijmelen bij een supertoffe bestemming. Automatisch kijk je dan ook direct maar even of je nog vakantiedagen over hebt en of je bankrekening het toelaat.

Dit gebeurde ook toen we bij noSun Reizen een nieuwe bestemming in het vizier hadden, Marokko! Niet per se een land dat me heel erg aantrok in het verleden, maar door alle mooie verrassende plaatjes werd ik toch steeds nieuwsgieriger. Lang verhaal kort …paar weken later zat ik met mijn lief in het vliegtuig richting Marrakesh voor 5 dagen.

Noem het een semi-studietripje, want dit keer ging ik dus niet vanuit noSun op reis. Wel had ik geregeld dat we in de Riad (Riad = traditioneel Marokkaans huis, vaak verstopt in de steegjes van de Medina) konden verblijven die we ook voor onze reizigers hadden geboekt. En gingen we tevens een activiteit doen die ook in het programma staat voor de Singlereis Marokko, “duizend-en-één-nacht”. Daarover straks meer.

Kleine steegjes en heel veel brommers

Eenmaal geland op het vliegveld voelden we direct de heerlijke temperatuur toen de deur van het vliegtuig open ging. Wij waren er half november en het was er 28 graden! Wat een cadeautje is dat zeg, als je vanuit het hondenweer uit Nederland komt. Op de parkeerplaats stond een uiterst vriendelijke ene Mohammed (hij is vast niet de enige die zo heet) van de riad ons op te wachten om ons vervolgens naar de accommodatie te brengen. Wat ons direct opviel was hoe schoon en verzorgd alles eruitzag en ook nog best veel groen!In mijn hoofd zat een plaatje van één grote zandbak.

Het was wel wat chaotisch op de weg; we reden door kleine steegjes en langs honderden kleine winkeltjes, heel veel brommers scheurden links en recht langs ons heen, soms met een heel gezin op één scooter! Verschillende ezels met een trekkar halen we in en er wordt lekker heen en weer getoeterd en geschreeuwd. We zijn echt in een andere wereld beland en kijken onze ogen uit! Nu al zin in alles wat komen gaat.

Op ontdekking in de stad

De riad is prachtig met al die mozaïeken tegeltjes en ook hier tot in de puntjes schoon. De riad heeft 6 ruime kamers, een heerlijke binnentuin en een fijn dakterras. We zitten op een perfecte locatie, want we slapen op loopafstand van alle winkeltjes, markt en restaurantjes.

We frissen ons op en gaan direct op ontdekking in de stad om een hapje te eten. Vanavond eten we typisch Marokkaans: een stoofpot met couscous geserveerd in een tajine (je weet wel, zo’n schaal met een kegelvormige deksel). Nu de buikjes weer gevuld zijn drinken we nog even een borreltje in een van de weinige zaken waar alcohol te krijgen is (dat schijnt een vergunning-dingetje te zijn en heeft dus niets met het geloof te maken). Want niets lekkerder dan een koud biertje na een hele dag op pad te zijn geweest. Kan dus gewoon in Marokko!

Ook over je kleding (vooral voor de dames dit stukje) hoef je je dus niet druk te maken. Je mag en kan gewoon met een hemdje en een rok/jurkje over straat (mijn dubbele garderobe dus voor niets mee genomen). Ze zijn hier hartstikke westers ingesteld en kijken hier helemaal niet van op.

Hiken in het Atlasgebergte

De volgende ochtend staat er een lekker Marokkaans ontbijt voor ons klaar gemaakt door Mo (zal het een afkorting van Mohammed zijn ????). Verwacht geen Nederlands ontbijt (dat doen wij Hollanders nog te vaak vind ik) maar laat je verrassen door de Marokkaanse (zoete) keuken. En vergeet de (zoete) thee niet! Het is in ieder geval een goed begin van de dag. We worden om 9:00 uur opgehaald door Mohammed (taxi), want we gaan vandaag naar het Atlasgebergte voor een hike. Deze activiteit staat ook op het programma tijdens onze singlereis naar Marokko!

We starten in de Ourika-Vallei, wat is het hier FAN-TAS-TISCH! Ik had nog nooit zoiets gezien; de rivier Ourika stroomt de vallei binnen die vol staat met walnoten- en kersenbomen en daartussen zijn allemaal terrasjes en eetgelegenheden. apijten en zitkussens in alle kleuren van de regenboog: hier willen we straks lunchen!

Maar eerst aan de wandel met onze eigen gids Osama. Hij neemt ons mee boven de bergen in, een tocht van ongeveer 3 uur. Het is echt prachtig wat voor een uitzichten en watervallen we tegenkomen. Dit hadden we totaal niet verwacht toen we nog midden in de drukte van Marrakesh zaten. In de middag lunchen we in de vallei met onze voetjes in het water. Wat is deze vakantie toch een cadeautje!

Onderdompelen in de Marokkaanse cultuur

De overige 2 dagen besteden we aan een hele middag in een Hammam (op elke hoek van de straat is er wel een te vinden) en laten we ons op traditionele manier wassen, scrubben, masseren. De andere dag besteden we aan wandelen, souvenirtjes kopen, uitgebreid lunchen, pilsen op het terras, chillen op het dakterras. Het is natuurlijk geen studiereis of actieve noSun vakantie maar ons mini-vakantietje.

Wat is Marokko een fantastisch land! Waar nog zo veel meer te ontdekken valt.

Marokko, ik wil weer terug!

Helemaal voldaan, maar ook uitgerust en vol verhalen voor onze familie, vrienden én collega’s vliegen we weer terug naar ons koude kikkerlandje. Wat is Marokko een fantastisch land! Waar nog zo veel meer te ontdekken valt. Nog zoveel willen zien waar we helaas geen tijd voor hadden. Die je overigens wel gaat beleven tijdens de noSun rondreis Singlereis Marokko, “duizend-en-één-nacht”. Je gaat dan alles zien wat wij nog hadden willen doen. Kortom, het was voor ons een hele verrassende trip en we gaan zeker nog eens terug!

singelreis marokko

Ga met ons mee op singlereis naar Marokko

Zie jij het wel zitten om samen met een kleine groep gelijkgestemden het prachtige Marokko te ontdekken? Dat kan! Deze singlereis biedt een goede balans tussen avontuur en cultuur, waardoor alles aanbod komt tijdens deze duizend- en -één- nacht ervaring. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om jou mee te nemen!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7