Door: Martijn

Tijdens je vakantie in Noorwegen wil je natuurlijk het maximale uit je bezoek halen. Daarom delen we graag de mooiste bezienswaardigheden, sportieve activiteiten en unieke tips in Noorwegen! Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens je outdoor vakantie in Noorwegen, want er valt meer dan genoeg te beleven. Van een bezoek aan de Noorse hoofdstad tot een huskytocht door de sneeuw: tijdens een noSun vakantie in Noorwegen is stilzitten geen optie! Lees snel verder en ontdek welke 7 activiteiten en bezienswaardigheden je absoluut niet mag overslaan.

1. Ontdek de wintersport

Wil je tijdens je vakantie in Noorwegen het liefst sportief bezig zijn en tegelijkertijd het prachtige landschap ontdekken? Dan heb je de juiste bestemming gekozen! Noorwegen is namelijk het ideale land om te skiƫn, snowboarden en schaatsen. Daarnaast raden we je ook aan om eens te gaan langlaufen, ook wel Cross Country skiƫn genoemd. Dit is namelijk de nationale sport in Noorwegen en daarom dƩ activiteit om in het land te ondernemen.

Tijdens eenĀ rondreis door NoorwegenĀ met noSun breng je een bezoek aan Hafjell, Ć©Ć©n van de grootste skigebieden in het land. Zowel beginners als mensen met meer ervaring kunnen hier genieten van de wintersport. Leef je uit op de brede pistes en geniet van het adembenemend mooie uitzicht in de nabije omgeving.

2. IJsvissen in de winterperiode

Het IJsvissen in Noorwegen is niet te vergelijken met het vissen zoals we dat in Nederland kennen. In de winterperiode zijn de meeste meren, rivieren en andere wateren bevroren. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen vissen meer zijn. Door een gat te boren in het dikke ijs, creƫer je een opening waar je vishengel doorheen kan. Vissen is een rustgevende activiteit die in de wintermaanden ontzettend populair is onder toeristen. En dat is natuurlijk niet zonder goede reden. Ervaar het zelf tijdens je reis naar Noorwegen en geniet van ieder moment.

3. De Lofoten eilanden

De Lofoten is een groep eilanden voor de kust van Noorwegen. Volgens velen zijn de Lofoten de mooiste eilanden ter wereld. De diversiteit van het landschap is met name bij natuurliefhebbers erg populair. Zo lenen de eilanden zich perfect voor een stevige wandel- of fietstocht, maar ook kitesurfen en bergbeklimmen zijn populaire activiteiten in het noorden van Noorwegen. Daarnaast vind je op de Lofoten verschillende excursies waarbij je de mooiste plekjes op de eilanden ontdek. Een absolute aanrader!

4. Maak een huskytocht!

Wauw, wat een beleving! Maak tijdens je reis door Noorwegen een tocht per slede, getrokken door huskyā€™s. Een huskytocht is een onvergetelijke beleving waarbij je absoluut je ogen uitkijkt. De prachtige omgeving en de dol enthousiaste huskyā€™s zijn een unieke combinatie zoals je die alleen in Noorwegen kunt beleven. Voor velen is dit de leukste en meest unieke activiteit tijdens een rondreis door Noorwegen.

5. Het Noorderlicht zien

Noorwegen is Ć©Ć©n van de weinige landen waar je kans maakt om het Noorderlicht te zien. Dit prachtige natuurverschijnsel is voornamelijk in de buurt van de poolstreken zichtbaar, en daarom maak je in Noorwegen een grote kans om het unieke fenomeen te spotten. Bewonder het Noorderlicht tijdens je vakantie in Noorwegen en je kijkt gegarandeerd je ogen uit! Sterker nog: je reis naar Noorwegen is eigenlijk niet compleet zonder het Noorderlicht met eigen ogen te hebben gezien.

6. Tobogganing in Olympia Park

Heb je nog nooit eerder gehoord van Tobogganing? Dat is heel begrijpelijk, want het is een activiteit die we in Nederland niet kennen. Met een sleeplift word je op een slee naar de top van een hoge berg gebracht, waarna je met een hoge snelheid weer naar beneden kunt afdalen. Een typisch Noorse activiteit die je beleeft tijdens je reis met noSun door Noorwegen!

7. Bezoek de Noorse hoofdstad: Oslo

Een bezoek aan Noorwegen is natuurlijk niet compleet zonder de hoofdstad Oslo te hebben gezien. Het Koninklijk Paleis, de Kathedraal, het Akershus en de Vikingskipshuset zijn slechts enkele voorbeelden van populaire bezienswaardigheden in Oslo. Maar daarnaast kun je nog op tal van andere manieren cultuur snuiven en kennismaken met de Noorse hoofdstad. Ga bijvoorbeeld langs de Vigelandsparken, de Karl Johans gate en de oevers van de Akerselva. Waar je interesses ook naar uitgaan, een bezoek aan Oslo maakt je reis naar Noorwegen helemaal compleet!

Tip: vlieg je via Oslo Airport Gardermoen en heb je een drukke planning voor de boeg? Combineer je aankomst- of vertrekdag dag met een bezoek aan de Noorse hoofdstad!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over Ć©Ć©n of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7