Door: Martijn

Je ziet prachtige reisprogramma’s en foto’s voorbijkomen en denkt misschien: “Wat zou ik toch graag weer op vakantie gaan!” Maar wat voor soort vakantie? Misschien wel een avontuurlijke en actieve vakantie? Of survivallen in de wildernis? Of gaat de keuze toch naar backpacken? Zoveel keuzes voor een avontuurlijke vakantie. Om je te helpen kiezen, hebben wij hieronder het verschil de volgende reizen beschreven. Lees je mee?

Wat is een actieve, avontuurlijke vakantie?

Tijdens een actieve en avontuurlijke vakantie ontdek je de mooiste plekken in de wereld op een avontuurlijke manier. Bijvoorbeeld door te mountainbiken in de Eiffel, actief te kajakken in Kroatië of te hiken in de Franse Alpen. Tijdens deze vakanties beleef je waarschijnlijk activiteiten die je normaal gesproken niet snel zult meemaken, omdat je daar misschien nog nooit eerder de kans voor kreeg. De meest adembenemende en afgelegen plaatsen ontdek je vanuit een actief en avontuurlijk perspectief … dat wil toch iedereen?

Wat kun je verwachten van een actieve en avontuurlijk vakantie?

Tijdens dit soort vakanties zit je niet bepaald stil. De vakantie staat immers in het teken van activiteiten en avontuur! Mogelijk ga je buiten je comfortzone, maar met een goede reden: de natuur van je bestemming op een unieke manier verkennen! Dit is op sommige dagen intensiever dan andere dagen, maar dan haal je wel het allerbeste uit jouw reis.

Wat heb ik nodig voor een actieve en avontuurlijke vakantie?

Er zijn meerdere dingen waar je aan moet denken (naast je paspoort, pinpas en tandenborstel). Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met de belangrijkste benodigdheden:

Overnachting

Een luxe hotel, resort of huisje? Vergeet het maar… Tijdens deze vakanties zet je je eigen tent op bij de allertofste locaties. Misschien stop je bij een camping of besluit je toch om te overnachten middenin het bos.

Voor de overnachting is het daarom van belang om te zorgen voor een goede tent en onderzeil, zodat deze bestand is voor alle weersomstandigheden. Bij noSun krijgt de reiziger een stevige tent in bruikleen. Ook een slaapmatje en slaapzak voor alle verschillende weersomstandigheden is gewenst voor een goede nachtrust.

Koken

Eten bij een restaurant zit er hoogstwaarschijnlijk niet in… In plaats daarvan heb je een kookstel tot je beschikking, waar je zelf de lekkerste gerechten op bereidt. Ga je op pad? Dan raden wij aan om mueslirepen mee te nemen voor onderweg. Deze komen erg van pas na een zware berg- of fietstocht voor snelle energie.

Materialen

Het kan zijn dat je (eigen) materialen moet meenemen voor de activiteiten. Denk aan een mountainbike en je eigen, stevige bergschoenen voor het bergbeklimmen. Zo voorkom je blaren en zere voeten tijdens het lopen.

Tips en tricks voor een survival vakantie

Wij hebben een aantal tips en tricks opgesteld voor een survival vakantie:

 • Zorg dat je uitgerust op vakantie gaat. Tijdens deze vakantie vraag je namelijk erg veel van je lichaam door de actieve levensstijl.
 • Wees goed voorbereid. Zorg dat je voor alle weersomstandigheden kleding en materialen hebt ingepakt. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds kunt genieten, zelfs als het met bakken uit de lucht valt.
 • Bestudeer het gebied voordat je gaat. Door alvast de kaarten van het gebied door te nemen voor vertrek, zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan in het gebied zelf. Oefen ook alvast het gebruik van een kompas, zodat je altijd weet waar je bent en welke kant je op moet.

Backpack vakantie

Je kent (of bent?) vast iemand die weleens ging backpacken door Azië, Australië, Zuid-Amerika of Europa. Maar wat is backpacken nou eigenlijk? Backpacken is een bepaalde manier van reizen. Met weinig geld op zak reis je op een zo vrij mogelijke manier. Hiervoor heb je alleen je backpack nodig. Vandaar de term ‘backpacken’.

Je legt van tevoren niets vast, maar boekt (eventueel) alleen je vliegticket voor de heen- en terugreis. Waar je stopt en overnacht, bepaal je op het moment. Met deze vrijheid doe je waar je zin in hebt. Wanneer je daar zin in hebt.

Het voordeel is dat je met tips van locals en andere backpackers jouw route bepaalt. Tijdens het backpacken leer je niet alleen veel over de cultuur van het land, maar ook over je medemens en jezelf.

Wat kun je verwachten tijdens het backpacken?

Geen vast reisschema, maar ultieme vrijheid! Geen enkele vorm van vakantie biedt zoveel flexibiliteit als backpacken. Ondertussen ontmoet je veel nieuwe mensen, zie je veel van het land en ontdek je diverse culturen. Ben je toe aan een grote stad of heb je meer behoefte aan rust in de natuur? Met je backpack ga en sta je waar je wilt.

Waar moet je aan denken tijdens een backpack vakantie?

Wat zijn de nou de benodigdheden voor het backpacken? Hieronder hebben wij een aantal punten opgeschreven, die je niet moet vergeten:

Overnachting

Tijdens het backpacken verblijf je waarschijnlijk veel in hostels. Dat betekent dat er een bed met deken en kussen voor je klaarstaat! Maar… het is wel verstandig om zelf een lakenzak mee te nemen. Deze kun je gebruiken als kleine slaapzak, waardoor je niet direct contact hebt met het hostelbed.

Backpack

Backpacken zonder een goede backpack is een missie op zich. Zorg daarom voor een stevige backpack, die op je lichaam aansluit. Zo houd je het lang(er) vol! Waak ervoor dat je backback niet te zwaar wordt. Wij adviseren om onder de 12 kilo te blijven. Neem ook een extra kleine rugzak mee. Hier kun je alle belangrijke spullen in bewaren voor dagtrips.

Tips voor de ultieme backpack vakantie

Backpacken kan redelijk intensief zijn voor het lichaam, omdat je continu je eigen tas draagt van punt A naar B. Maar omdat je je eigen programma samenstelt, ben je niet voortdurend actief bezig. Een redelijk uithoudingsvermogen is wel gewenst tijdens het backpacken, maar dit is veel minder in verhouding tot een survivalvakantie. Hieronder hebben wij een aantal tips opgesteld:

 • Tijdens het backpacken leef je praktisch uit je rugzak. Om ervoor te zorgen dat deze zo opgeruimd mogelijk blijft, is het handig om gebruik te maken van bagage organizers. Dit zijn kleine tasjes die je in je backpack kunt plaatsen. Zo bewaar je je shirts, sokken, ondergoed en broeken op een geordende manier.
 • Vind jij het fijn om bereikbaar te blijven voor het thuisfront of kun je niet zonder de wijze raad van Google Maps? Dan biedt een lokale simkaart de oplossing! Vaak kost dit niet meer dan een paar euro voor een beetje data.
 • Probeer vooral te genieten van de reis. Vaak proberen backpackers zo veel mogelijk te zien in een korte tijd. Wij raden juist aan om langzaam te reizen en hierdoor alles rustig in je op te nemen. Hierdoor steek je veel meer op van het land, de cultuur en de natuur en het geeft je ook echt een vakantiegevoel.
 • Tijdens het slapen in hostels slaap je vaak met meerdere mensen op een kamer. Dit kan verschillen van 4 tot wel 20 man op een slaapzaal. En niets is zo vervelend als een snurkende buurman… Oordoppen bieden gelukkig veel rust!
  Het voordeel van deze slaapzalen is dat je snel nieuwe mensen ontmoet. Deze mensen kunnen je tips geven voor de mooiste plekken in de omgeving.

Welke vakantie het best bij je past? Dat beslis jij!

Tijdens een actieve en avontuurlijke vakantie ontdek je jouw vakantiebestemming op een uitdagende manier. Met survival ga je nog een stap verder door een primitieve levensstijl aan te nemen. Ervaar je liever de flexibiliteit waarbij je zelf bepaalt waar je gaat en staat? Dan is backpacken waarschijnlijk perfect voor jou!

Maar stel… je kunt niet kiezen: wat moet je dan? Bekijk dan de groepsreizen van noSun. Want tijdens onze reizen komen alle bovenstaande aspecten aan bod! Je gaat op avontuur met onbekenden én met een backpack op je rug, terwijl je de mooiste locaties in de wildernis bezoekt.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
 • Nobeach//
 • Nomassa//
 • Nobullshit//
 • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7