Door: Martijn

Bij velen staat een groepsreis naar IJsland al jaren op het verlanglijstje. Het land trekt echter de meeste bezoekers in de zomer, terwijl het er ook in de winter fascinerend mooi is. Misschien vraag je je af: ‘is het er dan niet alleen maar koud, donker en nat?’ Dat valt reuze mee! Bovendien zijn er nog een aantal goede redenen om op groepsreis naar IJsland te gaan in de winter. We geven je 5 hoogtepunten die absoluut niet mogen ontbreken op jouw bucketlist. Ga je mee op actieve groepsreis naar IJsland?

1. IJsland is fascinerend mooi

Zij die het land in de zomer hebben bezocht weten dat, maar in de winter maakt een laag sneeuw het nog nét even ruiger en sprookjesachtiger. De ijsschotsen in de bevroren gletsjermeren zijn enorm, terwijl je even later een vallei kunt passeren waar de winter nog niet zo heeft huisgehouden en waar je het groenbruine landschap nog door een dunne laag poedersneeuw ziet schijnen; de natuur van IJsland verandert in de winter met de minuut!

2. Rust en ruimte

Het kan in de wintermaanden zomaar zijn dat je de populaire plaatsen helemaal voor jou alleen hebt en natuurlijk je groepsgenoten. Je kunt in je eentje over het zwarte strand bij Vik dwalen en op je foto’s van Geysir staan geen andere mensen wanneer je dat niet wilt. Bovendien zorgt een laagstaande zon vaak voor bijzonder mooi licht, wat het geheel een nog sprookjesachtigere uitstraling geeft.

3. Festivals

Omdat de wintermaanden niet voor iedereen de gezelligste van het jaar zijn, zijn ze er in IJsland erg goed in geworden deze periode van het jaar wat extra’s te geven met behulp van tientallen festivals. Met name in Reykjavik maken ze dankbaar gebruik van de vele toffe bands die van IJslandse bodem komen. Check dus altijd even de plaatselijke UITladder wanneer je tijdens je groepsreis naar IJsland een dagje in de stad over hebt.

4. Het nooderlicht spotten

Een absoluut hoogtepunt tijdens een groepsreis naar IJsland die niet mag ontbreken; het noorderlicht! Beginnen we over zonlicht, terwijl het gros van de mensen op IJsland juist hoopt op iets héél anders! Het is en blijft een kwestie van geluk, maar de kans om het noorderlicht te zien is in de winter wel groter. Tijdens onze groepsreis naar IJsland doen we dan ook zeker een poging! In de winter zijn de dagen korter en het is langer donker. Overigens komt de zon wel gewoon op in de winter, maar in december en januari is er maar zo’n vijf uur daglicht. Dat betekent niet dat het meteen donker is, want de schemer duurt zo hoog in het Noorden een stuk langer dan we gewend zijn. Bovendien: wat is er gezelliger dan na een gure dag buiten, warm binnen te zitten met een kaarsje aan en een spelletje op tafel!

5. Aangemamne temperaturen

IJsland mag IJsland heten, zó koud is het er in de winter nou ook weer niet. Dankzij de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan en de wind die meestal vanuit het zuidwesten komt, is de gemiddelde temperatuur in het zuiden van het land meestal rond het vriespunt. In het noorden en natuurlijk op de gletsjers is het wel een stukje kouder, dus met alleen een spijkerbroek en winterjas om je warm te houden zul je het toch wel pittig krijgen. Een basislaag van merino wol is een goede tip als je lekker warm wilt blijven. Het is misschien even een investering, maar het heeft zo ontzettend veel fijne voordelen: de stof kan tot 40% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen, waardoor het eigenlijk nooit nat aanvoelt als je transpireert. Daarnaast houdt de lucht in de vele vezelkamers je heerlijk warm, kriebelt de wol niet en heeft het net als andere wollen de eigenschap niet te gaan ruiken. Genoeg hoogtepunten om op groepsreis naar IJsland in de wintermaanden te gaan!

Op groepsreis naar IJsland met noSun

Ben jij klaar voor een winters avontuur in IJsland? Ga dan met ons mee op groepsreis naar IJsland. Met name tijdens de wintermaanden is de natuur in IJsland prachtig. Reis met ons mee en streep die reis naar IJsland af van je bucketlist! De ongerepte natuur van IJsland ontdekken doe je samen met een groep gelijkgestemden. We kunnen niet wachten op je mee te nemen op groepsreis naar IJsland.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7