Groepsreis spectaculair Noord-Ierland

Op avontuur in Noord-Ierland!

Alle hoogtepunten van Noord-Ierland beleef je tijdens deze groepsreis!
Lastminute Ierland
8 dagen 20 - 45 jaar
Prijs vanaf: €,-
Over deze reis

Introductie

Deze 8-daagse reis door Noord-Ierland geeft je een inkijkje in een uniek stukje natuur, niet ver van ons vandaan. We bezoeken de Giants Causeway, we gaan wandelen, kajakken en mountainbiken. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de hoofdstad van Noord-Ierland: Belfast!

Bekijk alle foto's

Hoogtepunten van deze reis

 • Natuurverschijnsel Giants Causeway
 • Cultuur snuiven in Belfast, Hillsborough Castle & Garden & Denluce Castle
 • Actief & avontuurlijk: kajakken & mountainbiken, gaaf!
 • Verblijf typisch Ierse knusse accommodaties
 • Bekijk het programma
Informatie

Omschrijving

De nieuwe 8-daagse groepsreis naar Noord-Ierland is een feit! De komende dagen neemt de reisbegeleider je mee op avontuur door dit prachtige deel van het Verenigd Koninkrijk, waar een bezoek aan de Giants Causeway uiteraard niet mag ontbreken. We gaan kajakken, mountainbiken en tot slot ontdekken we Noord-Ierland ook te voet. We verblijven de komende week in verschillende typisch Ierse accommodaties en genieten van heerlijk lokaal eten en – uiteraard – een whiskey op z’n tijd. Ga mee op pad met deze groepsreis door het spectaculaire Noord-Ierland!

Programma

Programma

 • Dag - 1 Aankomst in Belfast

  Yes! Vandaag vliegen we naar Belfast en kan de groepsreis door Noord-Ierland beginnen. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de middag de gelegenheid om de stad te ontdekken en gezamenlijk een toast uit te brengen op de start van de reis! In de avond gaan we richting onze eerste accommodatie, Maranatha House; een prachtig huis in typisch Ierse stijl.

 • Dag - 2 Op ontdekkingstocht in Noord-Ierland

  Goedemorgen! Vandaag is het tijd om Noord-Ierland écht te gaan ontdekken. Na een lekker ontbijt gaan we op pad voor een bezoek aan Hillsborough Castle & Garden: dit 18e eeuwse landhuis dat ooit gebouwd werd voor de familie Hill is al decennia in bezit van de Ierse regering, maar pas sinds april 2014 open voor bezoekers. We kunnen er overigens ook voor kiezen om op onze een na laatste dag een bezoek te brengen aan Hillsborough Castle & Garden; in overleg met de groep zullen we dit bepalen. Na deze portie cultuurgeschiedenis vertrekken we richting Belfast, waar we de highlights van de stad kunnen bekijken. Erg indrukwekkend is Titanic Belfast: allemaal kennen we wel de tragedie met één van de schepen uit deze rederij en het liefdesdrama tussen Jack en Rose: ‘I’ll never let go Jack, I promise’! Natuurlijk is er ook tijd om de andere hoogtepunten van de stad te bezoeken. Halverwege de middag rijden we vervolgens richting Giants Causeway in het Noorden van het land. Hoewel het geen lange rit is, is het toch fijn om tussendoor de benen even te strekken! We maken daarom een tussenstop bij Gobbins-cliffpath en later ook bij Glens of Antrim. Je kunt hier een prachtig rondje wandelen en je bevindt je direct midden in de beeldschone natuur van Noord-Ierland. De laatste tussenstop tenslotte komt je misschien wel bekend voor, want The Dark Hedges was het decor van The Game of Thrones! Voldoende foto’s gemaakt? Dan gaan we door! Via de binnenlanden rijden we naar het Noordelijkste puntje, voor een bezoekje aan de Carrick-A-Rede Rope Bridge; een 30-meter hoge brug die oorspronkelijk door vissers werd gebruikt, zodat ze naar het eiland konden om hun visnetten te checken. We zijn nu nog maar een klein stukje verwijderd van het eindpunt van vandaag, Giants Causeway. In de B&B waar we verblijven kijken we terug op alles wat we vandaag gezien hebben, wat een heerlijke dag!

 • Dag - 3 Giants Causeway!

  Na het ontbijt in de B&B maken we ons klaar voor weer een nieuwe dag. Giants Causeway is Noord-Ierlands meest bijzondere en bekende natuurwonder: een gigantische rotsformatie die bestaat uit meer dan 38.000 zuilen van basalt. Je kunt er prachtig lopen en foto’s maken van de golven die op de kust beuken. Ook fijn: het ligt op een steenworp afstand van de B&B dus we hoeven niet veel te reizen, ideaal! Na alles goed in ons opgenomen te hebben zetten we koers richting Dunluce Castle, dat op slechts 8 kilometer van Giants Causeway ligt. Deze ruïne van een middeleeuws kasteel ligt op de punt van een klif en is alleen bereikbaar via een bruggetje naar het vasteland. De omgeving is hier wederom prachtig! Zin om verder te gaan? Laten we een bezoek brengen aan Portrush, een dorpje dat in de buurt ligt en dat bekend staat om de huizen die geschilderd zijn in mooie pastelkleuren. Gezellig om hier vanavond wat te eten en de pub in te duiken! We overnachten vanavond nog een keer in dezelfde B&B, dus we hoeven niet per sé op tijd terug te zijn – cheers!

 • Dag - 4 Een historisch dagje

  Dag vier van de groepsreis alweer, wat vliegt de tijd! Gelukkig hebben we nog genoeg toffe dagen in het vooruitzicht. Na een rustig ontbijtje stappen we de bus in voor de rit naar Derry (ook wel Londonderry genoemd). Via Bushmills, waar de bekende Ierse whiskeystokerij ‘The Old Bushmills Distillery’ zit, en Coleraine rijden we richting de noordkust van Ierland om een bezoek te brengen aan één van de vele mooie kastelen die het land rijk is. We stoppen bij Mussenden Temple: een klein rond gebouw dat in 1785 is gebouwd naar voorbeeld van de Tempel van Vesta, uit het Forum Romanum in Rome. De klif waarop de tempel staat, is in de loop van de jaren zo ver afgebrokkeld dat het nu akelig dicht bij de rand terecht is gekomen; indrukwekkend! Op deze prachtige plek word je je weer eens bewust van de rijke historie van Noord-Ierland. In de middag komen we aan in Derry. Hier hebben we tijd om de muurschilderingen (‘murals’) in de straten te bekijken, kerken en kathedralen te bezoeken en door de stad te slenteren voor nóg meer bezienswaardigheden zoals de bekende Peace Bridge. Wil je ook nog graag een bezoekje brengen aan de pub? Dat kan natuurlijk! Aan het eind van de dag gaan we richting de B&B waar we vannacht slapen.

 • Dag - 5 Kajakken op Lough Erne

  Na een stevig Engels ontbijt zetten we vandaag op tijd koers richting Glenveagh National Park. We hebben in de ochtend de tijd om van de natuur te genieten en een mooie wandeling te maken. Daarna rijden we door naar het graafschap Fermanagh, waar we vanmiddag gaan kajakken op Lough Erne. Nadat we de instructies hebben gekregen, varen we in ons eigen tempo en kijken we onze ogen uit; wat is het hier prachtig! Uitgepeddeld? Dan gaan we ons verblijf voor de komende 2 nachten eens opzoeken! Op een klein uurtje rijden van het meer vinden we onze typische Ierse accommodatie voor de komende nachten.

 • Dag - 6 Een dagje relaxen

  Spierpijn en toe aan een rustdag, of kun je nog wel even door? Geen probleem, want vandaag bepalen we zelf wat we gaan doen. Na het ontbijt is er de mogelijkheid om één van de vele natuurparken in de omgeving te bezoeken voor een stevige (of juist ontspannen) wandeling, maar een dagje pauze en met een boek op de bank of spelletjes met je reisgenoten kan natuurlijk ook! We overnachten vanavond wederom in onze fijne B&B.

 • Dag - 7 Mountainbiken in Davagh Forest

  Voldoende tot rust kunnen komen gisteren? Dan is het vandaag weer tijd voor wat actie! Bij Davagh Forest stappen we op de mountainbike: er zijn verschillende routes, dus we kunnen met zijn allen bekijken welke ons het beste past. Na een lekkere lunch vertrekken we weer richting Belfast. Als we op dag 2 nog niet bij Hillsborough Castle & Garden zijn geweest, dan kunnen we dit vandaag alsnog doen. Aan het begin van de avond komen we aan bij onze laatste B&B van deze week. Nog gezellig een keer met zijn allen uit eten en een laatste proost op de reis!

 • Dag - 8 Belfast & de terugreis

  Time flies when you’re having fun! Wat jammer dat het er alweer op zit, vandaag vliegen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vluchttijd is er in de ochtend nog de mogelijkheid om een snelle blik op Belfast te werpen, of een laatste souvenir te kopen. In het vliegtuig nog even contactgegevens uitwisselen om de foto’s van de groepsreis te kunnen delen en eenmaal terug op Hollandse bodem is het dan toch echt tijd om afscheid te nemen.

  * Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  * De retourvlucht wordt uitgevoerd van Amsterdam naar Belfast.
  4 augustus Amsterdam 14:05 – 14:45 Belfast
  11 augustus Belfast 15:15 – 17:50 Amsterdam

  11 augustus Amsterdam 09:40 – 10:15 Belfast
  18 augustus Belfast 06:25 – 09:00 Amsterdam

Foto's
Accommodatie

Accommodatie

Lusty Beg

Slaapsituatie: Bed and Breakfast

The Gregory

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal 3 medereizigers

Antique House B&B

Slaapsituatie: Bed and Breakfast

Bridge B&B

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers

Inn on the Coast

Slaapsituatie: Je slaapt met minimaal 2 andere reizigers op een kamer

Maranatha House

Slaapsituatie: Je deelt een kamer met minimaal 2 andere medereizigers

Verzekering

Verzekering

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem ik mee?

Wat neem ik mee?

 • Dagrugzak met een inhoud van ongeveer 30 liter voor de wandelingen en activiteiten
 • Warme (fleece) trui
 • Regenkleding
 • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens het kajakken
 • Ingelopen waterdichte (ingevette) wandelschoenen met voldoende profiel
 • Slippers
 • Sportschoenen
 • Wandelsokken
 • Sportkleding voor het mountainbiken
 • Mountainbike handschoenen
 • Ondergoed en sokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape en muggenspray
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbalsem, zonnebril, petje
 • Horloge, reiswekker
 • Universele reisstekker
 • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Toilettasje met inhoud
 • Handdoeken
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Optioneel:
 • Leesboek, gezelschapsspelletje, geluidsdrager, CD's voor onderweg
 • Fotocamera
 • Zaklamp
 • Verrekijker
 • Reservebril/lenzen

Geen beschikbare vertrekdata gevonden

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam - Belfast, inclusief ruimbagage
 • 7 overnachtingen in een appartement/B&B inclusief ontbijt (je deelt een kamer met maximaal 2 medereizigers)
 • Vervoer ter plekke (minibus)
 • Kajakken
 • Mountainbiken
 • Wandeltochten
 • Entree Hillsborough Castle & Garden
 • Entree Dunluce Castle
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureau regeling
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Lunch en diner (houd rekening met zo'n €15 - €20 per dag)
 • Bezoek aan Titanic Belfast
 • Optionele activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten (€30 per boeking)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Het is niet mogelijk om in een 1-persoonskamer te verblijven
Toon meer
96% van onze reizigers boekt alleen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
Groepsreis spectaculair Noord-Ierland Vertrekdatum: 30 juni 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 45
Groepsreis spectaculair Noord-Ierland Vertrekdatum: 4 augustus 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 45
Groepsreis spectaculair Noord-Ierland Vertrekdatum: 11 augustus 2018
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 25
26 - 35
36 - 45
Ga je met ons mee? Boek nu