Door: Martijn

Veel mensen gaan altijd op vakantie met hun familie, partner of vrienden. Samen nieuwe bestemmingen ontdekken en herinneringen maken.

Maar wat doe je als jouw vakantie niet in dezelfde periode valt als die van degene waar jij mee op reis wilde gaan? Of wat als jij zin hebt in een actieve vakantie, maar jouw vrienden alleen maar zon, zee, strand willen? Dat betekent niet dat je dan maar thuis moet blijven. Er zijn tal van andere mogelijkheden om ook zonder bekenden een mooie reis te maken, bijvoorbeeld door mee te gaan op een groepsreis. Twijfel je om alleen op groepsreis te gaan? Nergens voor nodig! In deze blog helpen wij 4 vooroordelen over groepsreizen de wereld uit.

Vooroordeel 1: Je moet single zijn om alleen op een groepsreis te gaan

Een groepsreis wordt vaak ook wel een singlesreis genoemd. En hoewel groepsreizen populair zijn onder singles, hoef je niet per sé single te zijn om met ons mee op groepsreis te gaan. Onze reizen zijn voor iedereen die alleen op reis wil gaan, maar of je alleenstaand bent of in een relatie zit, maakt ons niet uit. En als je partner of een vriend of vriendin ook mee wil, is hij of zij ook van harte welkom.

Vooroordeel 2: Je kent niemand

Tijdens het boeken weet je inderdaad nog niet wie ook deze reis boekt. Dat weten wij ook nog niet. Maar één ding weet je wel zeker, de groep bestaat uit enkel mensen met dezelfde interesse in avontuurlijke vakanties en outdoor.

Bovendien ontvang je voor vertrek een deelnemerslijst en inloggegevens van een besloten forum waar je alvast kennis kan maken met je medereizigers.

En hoewel je elkaar bij vertrek nog niet zo goed kent, leer je elkaar tijdens de reis al snel door en door kennen. Je beleeft samen bijzondere momenten en deelt bijzondere herinneringen. Zowel mooie momenten, maar ook wanneer er problemen zijn, ben je op elkaar aangewezen zal de groep elkaar steunen. Ook terug in Nederland wordt er daarom nog vaak afgesproken. Tijdens onze groepsreizen worden er vriendschappen voor het leven gemaakt en in sommige gevallen ontstaat er meer dan alleen een vriendschap.

Vrienden Maken Op Reis

Vooroordeel 3: Je hebt geen tijd voor jezelf tijdens een groepsreis

Als je mee gaat op een groepsreis, betekent dit niet automatisch dat je 24/7 samen dingen moet ondernemen. Niks is verplicht. Je hebt immers vakantie, dus het is belangrijk dat je alleen maar leuke dingen doet. Heb jij even tijd voor jezelf nodig? Geen probleem. Trek jezelf even terug in je tent of hotelkamer met een boek of ga een avond lekker op tijd slapen.

Wel verwachten we dat je bij het boeken van je reis goed kijkt naar het programma en de activiteiten die gepland zijn. Ben je bang dat je dit fysiek niet aan kan? Overweeg dan een andere groepsreis. Natuurlijk kan je ook altijd even contact met ons opnemen, zodat we je persoonlijk kunnen adviseren of de reis iets voor jou is.

Denk je dat je het fysiek wel aankan, maar lijken sommige activiteiten wel wat eng? Hoewel we je wel zullen stimuleren om mee te doen, ben je nooit verplicht. Vaak zijn er alternatieve routes of kan je toekijken hoe de rest van de groep de activiteit doet. Overleg dit vooraf met je reisbegeleider en hij of zij heeft bijna altijd wel een oplossing. Maar we willen wel benadrukken dat juist door uit je comfortzone te stappen, je de meest bijzondere dingen meemaakt.

Vooroordeel 4: Groepsreizen zijn voor oude mensen

Wanneer jij bij groepsreizen denkt aan de busreizen voor 65+’ers die je via advertenties in de krant kan boeken, snappen we dat je inderdaad twijfelt. Maar zo zien onze groepsreizen er zeker niet uit. Onze reizen kenmerken zich door noMassa en noBeach.

Geen zon-zee-strand dus, maar actieve groepsreizen in kleine groepen van zo’n 6 tot 8 personen. De leeftijden binnen kunnen variëren van ongeveer 20 tot 55 jaar, interesse in een actieve vakantie in de natuur is nou eenmaal niet leeftijdsgebonden. Je moet alleen goed ter been zijn en een relatief goede conditie hebben om aan de verschillende activiteiten mee te kunnen doen..

Actieve Outdoor Vakantie

Boek vandaag jouw actieve groepsreis bij noSun

Nu we je twijfels weg hebben genomen door bovenstaande vooroordelen te ontkrachten, is het tijd om een groepsreis bij ons te boeken. Ga voor een kampeerreis, wandelreis, stedentrip of rondreis en beleef de mooiste avonturen in de natuur. Wij hebben gegarandeerd altijd een actieve groepsreis die bij je past.

Bovendien heb je geen voorbereiding nodig, wij regelen alles. Van de heen- en terugreis, tot een goede tent of andere accommodatie en vervoer tijdens de reis. Ook hebben wij alvast de mooiste plekjes en activiteiten voor je uitgestippeld. Dat scheelt jou een hoop stress voordat je weggaat en zo kan jij optimaal genieten van jouw reis.

Kies dus vandaag nog jouw volgende reisbestemming en gewenst reistype. Boek direct of neem eerst een vrijblijvende optie, dan reserveren we alvast een plekje voor je, maar kan je er nog even een nachtje over slapen. Wij kunnen niet wachten om jou mee te nemen op één van onze groepsreizen in de natuur!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7