Door: Martijn

Uitgekeken op de jaarlijkse Hollandse kerst en oud & nieuw?

Mensen die al maanden van tevoren aan je vragen wat je met de feestdagen doet, je vrienden die zich druk maken over hoe het zesgangendiner er uit moet komen te zien en de discussie of er dit jaar iets anders op de gourmet kan dan het zogenaamd feestelijke supermarktpakket. Het kán allemaal heel gezellig zijn, maar sommige mensen willen dit soort organisatorische stress liever overslaan. Wij snappen dat! Daarom kun je met noSun in deze periode op reis – we geven je hier nóg een paar goede redenen om in deze periode richting winterwonderland te trekken.

1. Iedereen wordt blij van de kou

Zodra de winter in Nederland begint, start het klagen. De dagen zijn te kort, het is te koud en het regent te veel. Maar als er géén sneeuw valt, of als de Elfstedentocht voor het zoveelste jaar op rij niet door gaat, klagen we ook. Eigenlijk waarderen we de Nederlandse winter nooit echt, omdat het geen échte winter is. Tijdens een winter groepsreis heb je hiervan geen last! Iedereen heeft zin om erop uit te trekken, de sneeuw in. Oók al is het koud, en óók al is het soms gewoon grijs buiten. De winter is misschien wel het mooiste seizoen in bijvoorbeeld Noorwegen, wanneer de zon nauwelijks boven de horizon komt (het is er in de wintermaanden maar zo’n zes uur per dag licht). Het licht schijnt in deze uren prachtig zacht op de sneeuw. Niemand die je hoort klagen over kou!

2. Het kerstgevoel komt pas écht los op een berenvelletje voor de kachel

Als je na een dag buiten in de sneeuw moe maar voldaan terug komt bij de accommodatie is het heerlijk wanneer het haardvuur aan is. Krul jezelf voor de brandende kachel op de grond, met een kleedje, kussens en een warme kop thee. Spelletjes spelen met je reisgenoten, boekje lezen, relaxen – en dat allemaal met zicht op het mooie sneeuwlandschap buiten.

3. Glögg en gluhwein

Mocht het toch nog niet zo vlotten met het kerstgevoel, ga dan op zoek naar glögg; als je dáárvan niet in de kerstsfeer komt! Dit drankje is de Scandinavische versie van glühwein. Net als de bekende Midden-Europese variant, wordt glögg gemaakt van rode wijn, kaneel, gember, kardemom en kruidnagel. Zie je jezelf al staan buiten in de sneeuw, met je reisgenoten bij een kampvuurtje met een mok heerlijke warme drank in de hand?

4. Nieuwe tradities uitproberen

Natuurlijk komt het vieren van kerst en oud en nieuw in veel Europese landen wel met elkaar overeen. Toch blijft het leuk om mee te gaan met de tradities van het land en de mensen waar je te gast bent. Zo kijken ze in Zweden – kerst heet hier ‘Jul’ – op 24 december om 15.00 ’s middags met de hele familie naar de kerstcompilatie van Donald Duck (Kalle Anka) en bestaat het kerstdiner er uit zo mogelijk nóg meer gerechten dan bij onze Nederlandse families: 101 hapjes en lekkernijen verdringen zich op een grote tafel waarlangs iedereen loopt om ervan te genieten. Ook in Noorwegen staat gezelligheid met elkaar en lekker eten centraal. De Noren hebben hier een mooi woord voor, Koselig. Daarmee bedoelen ze op de gezelligheid van het beste deel van kerst, zónder alle stress. Wie wil daar nou niet van genieten?

5. Geen woonboulevard op tweede kerstdag

Welke winterreis je ook kiest, na 24 december zit de kerst er in de meeste landen op en gaan  de Zweden en Noren  er alweer op uit, de natuur in. Daar doen wij graag aan mee! De diverse activiteiten die je tijdens de groepsreizen doet zullen iedereen in Nederland jaloers maken: skiën, sneeuwschoenwandelen, tobogganing, sneeuwscooterrijden, op elandensafari, ijsvissen. In zowel Zweden als Noorwegen, maar ook in Oostenrijk zijn zo veel toffe dingen te doen in de winter! In Oostenrijk kun je tijdens de Adventure Night bijvoorbeeld in het donker nog van de piste af, waarna er een show start met fakkels en vuurwerk. Dat klinkt toch allemaal véél beter dan op tweede kerstdag met honderden anderen voortschuifelen over de woonboulevard.

Rendier Knuffelen Single Reizen.jpg

Zin in avontuurlijke en écht winterse feestdagen?

Doorbreek de jaarlijkse sleur en probeer een singlereis met kerst. Uit eigen ervaringen weten we dat je volgend jaar dan weer weg bent met kerst 😉

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7