Door: Martijn

NoSun biedt vijf verschillende reizen naar Zweden, die ideaal zijn voor mensen die houden van de natuur en de rust. De reizen zitten tjokvol avontuurlijke activiteiten, zoals kanovaren en mountainbiken. Ook kun je in de winter actief zijn en bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen of huskysleeën. Onderweg slaap je onder andere in een tentjes aan een meer, een eenvoudige blokhut of een mooie villa in de natuur.

Wow 1. Ontmoeting met een eland

Tijdens de tweede dag van onze reis 14-daagse groepsreis door Zweden bezochten we overdag de gezellige stad Göteborg. Het contrast kan bijna niet groter als we die avond in de ongerepte wildernis ons kamp voor die nacht opslaan. We zoeken een mooie plek langs het water en zetten rap de tenten op. Wat bijzonder dat dit in Zweden gewoon mag, midden in de natuur! De volgende ochtend wordt dit wildernisgevoel volledig versterkt als we aan de oever van het meer een eland uit de bosjes zien komen, die langs de waterkant gaat drinken. We kijken toe vanuit onze tent, terwijl het woud langzaam ontwaakt. Wow, dit is echt genieten van puur natuur!

Wow 2. Barbecueën op onbewoond eiland

Nóg een bijzonder moment tijdens de 14-daagse groepsreis door Zweden: het kamperen op een onbewoond eiland. Alleen maar wij en de natuur, verder niks. Na het opzetten van de tenten gaan we op zoek naar brandhout, waarmee we een mooi kampvuur kunnen aansteken. Samen roosteren we worstjes en aardappels boven het vuur, die er heel goed in gaan na zo’n actieve dag in de buitenlucht. En als het vuur langzaam dooft, genieten we van de intense stilte die hier in het woud hangt.

Wow 3.   Zwemmen in een ongerept bosmeer

Met mountainbikes trekken we erop uit tijdens onze 8-daagse reis door de Zweedse wildernis. In de regio rondom Höljes maken we een prachtige fietstocht, door de bossen, over onverharde paden en langs groene grasvelden waar we stoppen voor een picknick. Onderweg komen we langs een paar geweldige plekken waar we een verfrissende duik kunnen nemen. Het lijkt wel alsof we in een filmscène zijn gestapt, zo de kleren uit en hup het water in, met zo’n mooie houten steiger en groene heuvels op de achtergrond. De perfecte manier om even af te koelen na die inspanning op de trappers.

Wow 4. Sneeuwscootersafari over bevroren meren

Zweden is niet alleen mooi in de zomer; ook in de winter is het landschap adembenemend! Als er een dik pak sneeuw is gevallen, lijkt het landschap wel uit een sprookje te komen. Tijdens onze winterreis naar Zweden gaan we met sneeuwscooters op safari. We glijden over bevroren moerassen en meren en onderweg zien we de bomen zwaar doorbuigen onder het pak sneeuw. Tijdens een stop boren we zelf een gat in het ijs en hangen even een hengeltje uit om wat vis te vangen. Lekker om daarna te grillen boven het kampvuur!

Wow 5. Hondensledetocht door de wondere witte wereld

Misschien wel het allergaafste moment tijdens onze wintertrip door Zweden: op pad met de hondenslee. Wow wat bijzonder! We mogen helpen met het aanlijnen van de husky’s, krijgen uitleg over het besturen van de slee en daarna is het: gáán! We zijn dik ingepakt in een thermopak en alleen het puntje van onze neus steekt nog de koude lucht in. De honden rennen dolenthousiast door het besneeuwde landschap en zittend op de slee genieten we van het geweldige uitzicht. Onvergetelijk.

groepsreis zweden natuur

Ga mee naar Zweden!

Wil jij zelf ook het wow-gevoel ervaren in Zweden? Ga dan mee op een van onze avontuurlijke reizen naar deze perfecte outdoorbestemming. Wij kunnen niet wachten om samen met jou op avontuur te gaan naar Zweden.

Ik wil mee naar Zweden!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7