Door: Martijn

Wil je graag op vakantie, maar heb je niemand die met je mee kan of wil? Dat betekent niet dat je helemaal alleen op vakantie moet gaan. Je kan natuurlijk alleen op vakantie gaan, maar samen reizen is veel leuker.

Zowel met mensen die je al kent, maar ook samen reizen met nieuwe mensen kan erg leuk zijn. Wij geven je vijf redenen waarom samen reizen veel leuker is dan alleen.

1. Ontmoet nieuwe mensen

Wanneer je met een groepsreis op vakantie gaat, ga je met een groep individuen samen op reis die elkaar van tevoren nog niet kennen. Iedereen zit in dezelfde situatie en staat hierdoor open om nieuwe mensen te ontmoeten.

Door het beleven van onvergetelijke momenten samen en het intensieve contact tijdens de reis, kunnen er mooie vriendschappen ontstaan, die ook bij terugkomst voortgezet worden. Soms ontstaan er zelfs vriendschappen voor het leven of bloeit er meer dan een vriendschap op.

Plan bijvoorbeeld een paar weken na terugkomst met (een deel van) de groep een gezellige avond bij iemand thuis om alle foto’s van de reis te bekijken. Wissel direct alle foto’s met elkaar uit en haal herinneringen op. Dat wordt gegarandeerd een geslaagde avond.

2. Daag elkaar uit

Door samen te reizen, zal je af en toe ook rekening met elkaar moeten houden. Iedereen heeft zo zijn eigen interesses en soms wijken die van elkaar af. Maar deze verschillen kunnen juist ook leiden tot het motiveren en elkaar uitdagen om iets verder te kijken dan wat je normaal gesproken zelf zou doen.

Als de rest van de groep gaat bungeejumpen, wil jij bijvoorbeeld niet als enige achterblijven en zal je misschien eerder overwegen om over je angst heen te stappen. Maar je kan elkaar ook uitdagen op andere vlakken, bijvoorbeeld door het proeven van lokale gerechten.

3. Deel je kosten

Samen reizen is ook altijd goedkoper dan alleen reizen. Dat een hotelkamer voor één persoon in verhouding duurder is dan een kamer voor twee personen, weet je waarschijnlijk al wel. Maar er zijn vaak veel meer kosten die je met elkaar kan delen, ook als je elkaar pas tijdens de reis hebt ontmoet. Denk bijvoorbeeld aan een taxirit, huurauto of een kluis om je spullen tijdelijk in op te bergen.

Ook het kopen van eten en drinken en het eten in restaurants is in een groep vaak goedkoper dan wanneer je dit alleen moet betalen. Wil je graag één of meerdere lokale specialiteiten proeven, maar weet je niet zeker of dit lekker zal zijn? Bestel van elk gerecht één portie, zodat je met je reisgezelschap allemaal een hapje kan proeven en de kosten kan delen. Mocht het dan echt lekker zijn, kan je altijd nog een tweede portie samen bestellen.

4. Je hebt altijd iemand om op terug te vallen

Wanneer je samen reist, maak je samen herinneringen. Je deelt niet alleen de mooie, maar ook de minder leuke momenten met elkaar. Raak je jouw bagage kwijt tijdens de vliegreis? Dan is het wel zo fijn als je niet helemaal in je ééntje in het buitenland bent, maar altijd iemand hebt om op terug te vallen. Ook al ken je diegene misschien nog paar een paar dagen of slechts een paar uur.

5. Je hoeft niet alles samen te doen

Hoe leuk dat reisgezelschap ook is, soms heb je ook even behoefte aan tijd voor jezelf. En dat moet ook kunnen. Zeker als je in een grotere groep op vakantie bent, is het helemaal niet erg als je even een avondje voor jezelf pakt en lekker een boek gaat lezen of op tijd naar bed gaat. Zo ben je de volgende dag weer helemaal opgeladen en kan je weer vol energie genieten van de rest van jullie reis.

Ga mee op de groepsreizen van noSun

Valt je vakantie net op een ander moment dan die van je vrienden of van je partner? Of is je relatie net uit en gaat je beste vriend of vriendin al met zijn of haar partner op vakantie, waardoor er geen budget meer over voor nog een vakantie met jou? Dat betekent niet dat je helemaal alleen op vakantie hoeft. Met een groepsreis of singlesreis ga je als individu op vakantie, maar reis je toch niet alleen.

Bij noSun kan je verschillende actieve groepsreizen door heel Europa boeken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie rondreis, een kampeerreis, of een wandelvakantie. De groepen variëren van zo’n zes tot acht personen en er gaat een ervaren reisbegeleider mee. Je kan al een groepsreis boeken voor een weekend naar Texel of de Belgische Ardennen of ga wat langer op pad en kies voor een 8-14 daagse vakantie.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7