Door: Martijn

Een noSunner verteld: Het reisverslag van Marianne, die op avontuur is gegaan in Zweden tijdens een noSun winterreis.

Avontuur delen

Marianne: “Dit jaar had ik eens gekozen voor iets anders dan het ‘normale’ ski- avontuur; ik ging voor een Zweeds Winteravontuur met noSun Groepsreizen. Dit is me goed bevallen en daarom deel ik dit avontuur graag met jullie!”

Dag 1 – Zaterdag

Na een korte vlucht met KLM reden we vanaf Oslo met het minibusje naar onze accommodatie (een kleine drie uur rijden). ‘s Avonds hier aangekomen, konden we meteen aanschuiven voor een typisch Zweedse maaltijd, een goede (gevulde) start van het winteravontuur! Inmiddels waren we natuurlijk ook toegekomen aan de eerste kennismaking met de medereizigers; op het eerste oog een leuke en gezellige groep! Fijn is dat de groepen bij deze groepsreizen vrij klein zijn; zo waren wij met 7, plus reisbegeleider Harm. Harm is een relaxte reisbegeleider; hij is niet overgeorganiseerd en daardoor erg flexibel.

Dag 2 – Zondag

Voor vandaag stond er al meteen een toffe activiteit op het programma: op pad met de sneeuwscooter! Eerst konden we even een testrondje maken onder toezicht van de eigenaar, erg prettig. Het is best een heel apparaat, maar als je het eenmaal door hebt, ja hoor: gaan met die banaan! Onderweg waren volop mooie stops, onder andere bij een prachtig bevroren meer waar wij getracht hebben een visje te vangen. Een leuke ervaring is dat, zo’n gat boren in het dikke ijs om te vissen. Bij het meer hebben we een lekker een vuurtje gemaakt en geluncht. Vervolgens zijn we ook met de sneeuwscooter nog over het meer gereden. Een goede eerste dag in Zweden!

Dag 3 – Maandag

Op maandag stond de sneeuwschoenwandeling naar de tipitent op het programma. Met de bus reden we het eerste stuk naar het startpunt, van waaruit we te voet verder gingen. De sneeuwschoenen waren op dat moment (nog) niet nodig, dus die hebben we even gelaten voor wat ze waren. Aangekomen bij de tipi’s hebben we eerst even om een vuurtje gezeten om op te warmen en daarna met de hele groep nog een hike gemaakt waarbij we wat meer buiten de gebaande paden gingen. In de avond hebben we op het vuur pannenkoekjes gemaakt, ze smaakten heerlijk! Het is heel knus om de avond zo met elkaar door te brengen; zittend bij het vuur en aan het rommelen voor ieders portie pannenkoeken!

Het begon die avond zoals verwacht te sneeuwen, dus we gingen naar onze tent met het idee de volgende morgen wakker te worden in een compleet witte wereld. Niet onbelangrijk was om toch wel ieder uur een blok hout op het vuur te gooien, wilde je het niet al te koud hebben. Daarover hadden we goede afspraken gemaakt, dus ons vuurtje bleef prima branden!

Het is heel knus om de avond zo met elkaar door te brengen; zittend bij het vuur en aan het rommelen voor ieders portie pannenkoeken!

Dag 4 – Dinsdag

Zoals verwacht was er een dik pak (ruim 50 cm) verse sneeuw gevallen. Wow wat was dat mooi, echt te gek!  Na het ontbijt trokken we de sneeuwschoenen aan (dit keer waren ze wel degelijk nodig) en liepen we terug naar waar we de bus hadden achtergelaten. Bij terugkomst in ons comfortabele Zweedse huis hebben we lekker tosti‘s gemaakt en ’s middags – we hadden er nóg geen genoeg van – gingen we weer op pad voor een fijne wandeling! Harm had hiervoor allerlei opties in petto. Sommigen bleven lekker warm in het huis achter, wat ook prima was; ieder kan zo zijn ding doen en dat is erg fijn.

Dag 5 – Woensdag

Langlaufdag! Zoals Harm al zei: ‘dit vind je óf helemaal leuk, óf helemaal niet.’ Ik behoorde tot de eerste categorie. In het begin was het nogal wennen, maar als je de slag eenmaal te pakken hebt, is het super tof! Hier loop ik wel warm voor (letterlijk; het is aardig inspannend dus je krijgt het er gauw warm van!) Tussendoor namen we pauze en dronken we gezellig warme choco in het ‘berghutje’. Het was weer een super dag!

 

Dag 6 – Donderdag

Vandaag stond één van de meest bijzondere winteractiviteiten op het programma; op pad met huskyhonden! En wat troffen we het vandaag met het weer! Na veel vers gevallen sneeuw was de temperatuur flink gedaald en was het helder geworden, dus hadden we die dag een strakblauwe lucht. In tegenstelling tot code oranje in Nederland hadden wij dus code wit/blauw, schitterend! Fris was het wel, maar zoals wij zeiden: ‘kou is een keuze’. Gewoon op te lossen met het dragen van laagjes kleding! Zo werd de sledetocht met de honden een topervaring. Alsof dit nog niet genoeg was, gingen we daarna ook nog ijskarten. We hadden de baan met onze groep voor onszelf en het was superleuk om te doen!

Dag 7 – Vrijdag

Deze dag stond in het programma als ‘vrije’ dag. Dat betekent natuurlijk niet dat er niks te doen is, aan jou de keuze. Wij gingen bijvoorbeeld met zijn allen voor een dagje skiën, zalig! Als skiër is het toch erg lekker om dit nog extra mee te pakken. Het skigebied was prima, zeker voor zomaar een dagje tussendoor. Het was genieten!

Dag 8 – Zaterdag

Vandaag helaas alweer de terugreis! Op zich is er weinig over te vertellen, behalve wellicht dat vandaag de laatste groepsselfie is gemaakt.. in de slurf richting het vliegtuig, alwaar we op het idee van de ‘slurfie’ kwamen!

Zo kwam er een einde aan een fantastische week met een heerlijk onderkomen, een gezellige groep, lekker eten en leuke activiteiten. Kortom: een echte aanrader!

Reisbegeleider Groepsreis Marianne.jpg

Een echte aanrader

Zo kwam er een einde aan een fantastische week met een heerlijk onderkomen, een gezellige groep, lekker eten en leuke activiteiten. Kortom: een echte aanrader!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7