Door: Martijn

Het is weer tijd voor een reisblog! Deze keer neemt onze reiziger je mee in zijn ervaring van de groepsreis naar Sofia! Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en ligt in het oostelijke deel van Europa. Hoewel je misschien denkt dat deze reis een klassieke stedentrip is, is het tegendeel waar! Het is een mix van actie, avontuur en cultuur. Wandelen, raften en cultuur snuiven staan centraal tijdens deze break-out. Ben je benieuwd hoe onze reiziger deze trip heeft ervaren? Lees het snel in onderstaand reisverslag!

Waarom op reis met noSun?

Vanwege het aanbod. Dit is mijn 5e reis met noSun en heb al de kanoreis in Zweden en Nederland gemaakt, een rondreis in de Duitse Eifel en ben met noSun naar Sardinië geweest. Ik vergelijk vaak wel met andere aanbieders maar kom meestal weer hier terecht. De actieve reizen spreken mij aan en ik vind het fijn dat de groepsreizen niet gericht zijn op daten.

Welke reis heb je geboekt en waarom?

Deze keer heb ik de stedentrip naar Sofia gemaakt. Ik boek vaak korte reizen omdat ik twee keer per jaar op vakantie wil. Het liefst in de zomer een keer en in de winter op wintersport. Daarom ben ik opzoek naar een reis van ongeveer een week of maximaal 10 dagen zodat ik er toch even tussenuit ben. Heel fijn dat noSun dan ook kortere reizen aanbiedt!

Hoe is de reis bevallen?

Goed! Boven verwachting, we waren al vroeg in Sofia waardoor we die dag al veel van de stad en de cultuur hebben gezien. Hierdoor hadden we op de vierde dag tijd over en zijn we nog een dag de bergen in getrokken. Het grootste voordeel van een groepsreis vind ik dat je nieuwe mensen leert kennen en in een groep komt van mensen die allemaal geïnteresseerd zijn in een actieve vakantie.

Wat zijn voor jou de hoogtepunten van de reis geweest?

De tocht door de bergen is voor mij het hoogtepunt van de reis. We hebben in totaal twee tochten gemaakt over semi-wandelpaden en hebben onderweg gezellig wat gegeten. Een van de tochten ging naar een kerkje in de bergen, onderweg zijn we nog langs dorpjes gekomen en hebben daar het een en ander bezichtigd. Voor mij zeker een hoogtepunt van de reis!

Hoe actief vind je de reis?

Vergeleken met de andere reizen die ik heb gemaakt is deze stedentrip naar Sofia minder actief. Al ligt de nadruk van deze reis nog steeds wel op de actie en niet zozeer op cultuur. Wat ik verder fijn vind aan deze reis is dat je in een hotel slaapt. Zeker nu het een wat kortere reis is, is het fijn dat je niet elke dag je tent op hoeft te zetten.

Heb je er vriendschappen aan overgehouden? Of heb je nog contact met de groep?

Ja, ik heb nog contact met de andere reizigers. 23 oktober hebben we met de groep afgesproken in Utrecht om samen te gaan dineren. Bij de helft van de reizen heb ik na afloop van de reis nog een keer een afgesproken.

8 Jeroen Sofia 4 1024x685

Wat is jouw mooiste of leukste herinnering aan de reis?

Het raften vond ik super! Mooi om na afloop te zien dat iedereen een leuke ervaring heeft gehad, zelfs de mensen die in het begin een beetje twijfelden.

Zou je anderen een groepsreis van noSun aanraden en waarom?

Zeker wel, ik vind het een van de leukste organisaties. Vooral de kanoreis vond ik bijzonder. Deze reis is helemaal back to basic, zonder mobiel, waardoor je helemaal tot rust komt. Ik vond het een hele aparte gewaarwording om de hele dag in de natuur te zijn en ook helemaal niemand tegen te komen.

Ga ook mee op groepsreis naar Sofia

Ben je nieuwsgierig geworden naar de veelzijdige bezienswaardigheden en activiteiten die Sofia te bieden heeft? We reizen regelmatig naar deze bestemming. Klik snel op de knop hieronder en wie weet kan jij binnenkort nog met ons mee!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7