Door: Martijn

Heb jij je zomervakantie er al weer op zitten? Dan is het hoog tijd om een nieuwe reis te plannen, zodat jij weer iets hebt om naar uit te kijken! Heb jij wel eens overwogen om een groepsreis in de winter te maken? Laura is vorige winter met ons mee geweest tijdens één van onze groepsreizen naar Noorwegen. Benieuwd hoe zij deze singlereis naar Noorwegen ervaren heeft? Wij vroegen het haar!

Wat heeft je overtuigd om deze reis bij noSun te boeken?

Normaal gesproken ga ik altijd alleen op reis, backpacken. Nu was ik i.v.m. Corona op zoek naar een groepsreis. Als ik ga backpacken kom ik altijd wel mensen tegen als ik alleen op reis ben, maar omdat dat nu wat onzekerder was, heb ik een groepsreis geboekt. Ik ben bij noSun terecht gekomen omdat ik op zoek was naar een wat actievere vakantie en heb voor de Noorwegen groepsreis gekozen omdat ik daar nog nooit geweest was. Daarnaast vond ik het ook heel leuk om een reis te maken naar de sneeuw, helemaal iets anders dan dat ik normaal gesproken doe.

Klopt het beeld dat je vooraf van de reis had met hoe het daadwerkelijk was?

Ja, zeker. Eigenlijk heeft de reis mijn verwachtingen overtroffen. De groep was super en er was voldoende vrijheid in het programma om zelf nog activiteiten te plannen. De combinatie van de groep, de winterse activiteiten en een leuke reisbegeleider maakte het een top reis! Karina, onze reisbegeleider, was heel relaxed en gaf ook tips voor activiteiten naast het vaste programma. Op een vrije dag zijn een aantal mensen gaan boulderen, anderen zijn de stad Lillehammer ingegaan en zelf ben ik gaan schaatsen. Aan het einde van deze dag hebben we nog een sneeuwschoenwandeling gemaakt met de hele groep.

Hoe heb je de groepssamenstelling ervaren?

In de week dat ik naar Noorwegen ging, waren er twee groepen van noSun die deze singlereis gingen maken. De groepen waren ingedeeld op basis van leeftijd. Wij hadden een erg gezellige groep met veel verschillende soorten mensen waarmee het vanaf het eerste moment klikte.

Ik zou een groepsreis zeker nog eens overwegen! Ik denk niet voor de langere vakanties, dan vind ik het fijn om te backpacken en mijn reis zelf te plannen. Maar voor een kortere vakanties is het ideaal: je hoeft zelf niets te regelen, alle zorg wordt uit handen genomen en je hoeft zelf alleen je tas in te pakken. Je hebt één uitvalsbasis en vanuit daar ga je naar alle activiteiten toe, voor deze reis van een week is dat ideaal.

Wat zijn de hoogte (of diepte) punten van de reis geweest?

Het hoogtepunt was het skiën. Dit is mijn zo goed bevallen dat ik drie weken later op skivakantie ben gegaan! Andere hoogtepunten waren het sleeën en de Noorse natuur. Vanaf het vliegveld zit je twee uur in de bus naar Sjusjoen, dan kan je goed zien hoe divers de natuur in Noorwegen is. Het sleeën zagen wij eigenlijk als Mario Kart maar dan op de slee. Met de hele groep gingen we naar boven en dan vanaf daar tegelijk op de slee naar beneden.

Wat heeft je het meeste verrast tijdens de reis?

De groep heeft mij het meeste verrast. Ik had nog nooit eerder een single reis gemaakt. Zelf ben ik best sociaal dus daar was ik niet bang voor, maar de groep kan de reis wel maken of breken. Het verraste mij het meeste hoe makkelijk het contact in de groep verliep, hoe het vanaf het eerste moment meteen klikte in de groep. Aankomende juni staat er een reünie gepland, maar afgelopen paasweekend hebben we ook al een reünie gehad in de Ardennen met de helft van de groep.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog twijfelen?

Voor iedereen die nog twijfelt, zou ik zeggen: gewoon doen! In mijn geval koos ik voor een land waar ik nog niet was geweest. De reis was echt een positieve verrassing. Een groeps-/singlereis heeft misschien een suf imago, maar dat is het zeker niet! Alle mensen die mee gaan willen een leuke, actieve reis maken, anders schrijf je je niet in. Het zijn niet allemaal mensen die geen vrienden hebben: ik heb zat vrienden, maar soms komt het nou eenmaal niet uit om met hen op vakantie te gaan.  Zo’n georganiseerde singlereis in de winter is dan echt een uitkomst!

Ga jij ook mee op volledig verzorgde groepsreis in de winter naar Scandinavië?

Heeft Laura jou overtuigd en kan jij ook niet wachten om deze winter mee te gaan op een van onze single reizen naar NoorwegenZweden of misschien wel Lapland? Ook deze winter hebben we weer vele singlereizen naar Scandinavië gepland. Bekijk snel onze actuele reisagenda en kies een bestemming en datum, zodat jij verzekerd bent van een plekje tijdens één van onze groepsreizen deze winter!

Bekijk de reiskalender en boek!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7