Prinses op de erwt

Outdoor genieten!

Lekker slapen in je eigen bedje met je eigen kussen, kopje thee (ik ben geen koffie drinker) in de ochtend en dan nog even blijven liggen om daarna aan een ontbijtje te beginnen. Als dat toch eens kon tijdens een outdoor vakantie. Maar wacht.. dat kan ook!! het is net wat anders en minder luxe, maar dat maakt het genieten niet minder!

Je kunt op verschillende manieren een ideaal bedje maken zodat je toch lekker fris en fruitig wakker word de volgende ochtend! Stel je loopt in het bos met een zeil en je hebt een touw bij je, dan ben je al op de helft van je slaap paradijsje! Leg in het midden van het zeildoek een steen en knoop er een steen omheen, slinger dan het touw om een tak en trek het zeil omhoog. Zorg dat je het touw goed vastknoopt zodat ie niet halverwege de nacht opeens naar beneden valt (een steen op je hoofd is meestal niet heel prettig!)

Spreid de onderkant van het zeil uit en leg stenen op de rand zodat het blijft liggen, maak dan nog een mooi matras van een laag bladeren en je hebt een heerlijk bedje.

Ja hoor ik je zeggen, ik heb niet standaard een zeil bij me, don’t worry! I have the solution! In een bos kun je genoeg takken en bladeren vinden, ook zonder zeil kun je een prachtig bedje maken.

Zoek een boom uit met een lage tak, zet schuin een stevige grote tak neer die als nok gebruikt word. Zet daarna tegen die grote tak kleine takken zodat er een afdak ontstaat en om het helemaal af te maken bedek je die kleinere takken met bladertakken.

Word het je allemaal een beetje te heet onder je voeten? Dan is de schuilplaats in een kuil echt iets voor jou! Misschien ben je onderweg al wel een perfecte kuil tegengekomen waar je hele lichaam in past, span een doek over de kuil en leg het doek vast aan de zijkant met stenen, dit is jouw ideale schuilplaats voor een hete dag! Gebruik bij voorkeur een wit doek want deze kaatst zonlicht af.

Ben je met noSun op groepsreis in Lapland? Dan heb ik ook voor deze vakantie de ideale slaapplek! Zoek een stevige sneeuwheuvel uit en graaf een hol. Zorg ervoor dat je een plateau maakt wat iets hoger ligt waar je op kunt liggen. De lage vloer zorgt ervoor dat de koude lucht daar blijft hangen. Prik van bovenaf een gat voor de zuurstoftoevoer en voordat je gaat slapen stop je nog een sneeuwbal voor de ingang zodat er geen ongewenste gasten opeens binnen kruipen.

Bekijk onze groepsreizen