Door: Tjalyna

Een vakantie kan een flinke kostenpost zijn. Dat heb je er graag voor over, want de herinneringen die je aan een vakantie overhoudt, zijn vaak onbetaalbaar. Maar als je door onvoorziene omstandigheden je vakantie moet afzeggen, wil je je al vooruitbetaalde kosten natuurlijk graag terug.

In dat geval kan een annuleringsverzekering de uitkomst bieden. Maar weet jij eigenlijk wat een annuleringsverzekering wel en niet dekt? We hebben het even voor je uitgezocht.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit voor het geval dat je je reis, de naam zegt het al, moet annuleren. Dat kan voorafgaand aan je reis zijn, maar ook als je je reis vroegtijdig moet afbreken, kan je soms een deel van je gemaakte kosten vergoed krijgen via een annuleringsverzekering.

Een annuleringsverzekering is zowel doorlopend als kortlopend af te sluiten. Een kortlopende annuleringsverzekering geldt voor één specifieke reis. Ga je vaak op reis? Dan kan het voordeliger zijn om een doorlopende annuleringsverzekering te nemen in plaats van een losse verzekeringen per vakantie.

Wat dekt een annuleringsverzekering?

Welke kosten onder een annuleringsverzekering vallen, hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten, en daarbij waarschijnlijk ook het bedrag dat je hiervoor hebt betaald. Vaak kan je bij verzekeringen op basis van je premie al wel een beetje inschatten of je een basis, uitgebreide of zelfs all risk verzekering hebt.

In het polisblad van je verzekering staat precies uitgelegd welke kosten je wel en niet vergoed kan krijgen. In de meeste gevallen dekt een annuleringsverzekering het annuleren of afbreken van een reis in verband met het overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van jezelf of naaste familieleden (eerste, tweede en soms derde graad).

Maar ook als er bijvoorbeeld bij jou thuis wordt ingebroken of als je buiten je schuld om werkloos raakt en je je vakantie niet meer kan betalen, kan je vaak je kosten laten vergoeden door je verzekeraar. Kies je voor een all risk annuleringsverzekering? Dan kan je zelf van tevoren een reden aangeven die voor jou belangrijk is en waardoor je alsnog (een deel van) je kosten vergoed kan krijgen. Deze reden moet dan wel buiten je schuld om plaatsvinden en onvoorzien zijn.

Denk bij het boeken van een reis daarom niet alleen na of je een annuleringsverzekering nodig hebt, maar ook welke risico’s die moet dekken. Het ene risico zal voor jou groter zijn dan het andere risico.

Wees je er daarnaast van bewust dat veel verzekeraars bij code rood of code oranje niets vergoeden. Een land kan niet alleen in verband met Corona deze kleurcodes krijgen, maar ook bijvoorbeeld in verband met de politieke situatie of een (dreigende) natuurramp. Veel verzekeraars keren in dit soort gevallen niet uit. Niet alleen als je reis hierdoor geannuleerd wordt aan een reden gerelateerd aan dit negatieve reisadvies, maar ook als je moet annuleren om een situatie die los staat van de reden waarom het land dit negatieve reisadvies heeft gekregen, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een familielid, zoals we hier boven hebben uitgelegd.

Verschil tussen een annuleringsverzekering en een reisverzekering

Wanneer je op reis gaat, heb je niet alleen te maken met een annuleringsverzekering die je kan afsluiten, maar moet je ook nadenken of je een reisverzekering wil. Waar een annuleringsverzekering puur de gemaakte kosten dekt voor het boeken van je vliegreis of accommodatie, verzekert een reisverzekering voor dingen die op reis kunnen gebeuren. Breek je een been en heb je hierdoor speciaal vervoer naar huis nodig? Of wordt je tijdens je reis slachtoffer van diefstal? Dan dekt een reisverzekering de kosten die je hier door moet maken.

Zeker bij een actieve vakantie is het belangrijk om een goede reisverzekering te hebben. Een gebroken been of ander ongeval zit in een klein hoekje. In zo’n geval wil je niet alleen graag je accommodatiekosten vergoed hebben van het annuleren of vroegtijdig afbreken van je vakantie, maar ook eventuele dokters- of ziekenhuiskosten.

Zorgeloos op reis met noSun

Welke annuleringsverzekering je ook kiest, bij noSun houden we rekening met de extra onzekerheden die de Corona pandemie met zich meebrengt. Van de één op de andere dag kunnen reisadviezen veranderen en ook de maatregelen in het land waar je naartoe gaat kunnen continu veranderen.

Daarom kan je tot vier weken voor vertrek kosteloos alle vliegreizen annuleren en tot twee weken van te voren nog alle niet-vliegreizen. Ook als wij de reis annuleren, krijg je uiteraard je geld terug, ook de boekingskosten. Geen gedoe met vouchers, maar direct jouw geld terug. Zo doen we dat bij noSun.

Onze reizen vertrekken alleen bij een geel of groen reisadvies. Verandert het reisadvies tijdens je reis naar oranje of rood? Dan regelen wij de repatriëring indien nodig.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7