Door: Martijn

OP DE KILIMANJARO (5895M) ONTMOET JE EEN TEGENSTANDER, HIJ ZAL JE DOORZETTINGSVERMOGEN EN WILSKRACHT OP DE PROEF STELLEN…

Twee keer heb ik de Kilimanjaro beklommen en beide keren was het een ultieme beleving
Die tegenstander, daar ergens op de berg, dat ben je trouwens zelf. Jij bent de enige beperking die het bereiken van de top in de weg kan staan.

Dit maakt deze reis een absolute aanrader voor iedereen die een positieve boost aan zijn of haar leven wil geven. Na het bereiken van de top, zijn dagelijkse inspanningen en uitdagingen een makkie geworden!

Je start in de tropische jungle waar de apen door de bomen slingeren en eindigt op in vulkaanlandschap waar niks leeft of groeit. Dorre aarde. Onder het Afrikaanse gezang, van het Tanzaniaanse gidsenteam wat werkelijk een magische werking heeft, ga je stap voor stap door de Afrikaanse nacht richting de top. Je voelt je vermoeid, door de gebroken voorgaande nacht, maar ook doelgericht om de top te bereiken.

Dan breekt het punt aan dat de zon opkomt een beeldschoon gezicht op bijna 6 km hoogte. Echt een moment die je in je leven nooit meer zult vergeten.

ON TOP OFF THE WORLD

De hele ronding van de aarde (die je vanaf die hoogte kan zien) ligt aan je voeten. Dit is voor mij de mooiste foto die ik in mijn hele leven heb genomen. Daarna bereik je Gilmans Point waarbij je in eerste instantie zult denken de top bereikt te hebben. Vanaf daar moet je nog een stuk rondom de krater (want Kilimanjaro is een vulkaan)richting Uhuru Peak wat het hoogste punt van de berg is. Als je daar bent vier je de overwinning. Kort dat wel. Daarna word je je direct terug gestuurd door de gidsen. Op deze hoogte moet je namelijk niet te lang verblijven. Het is natuurlijk niet voor niets dat hier geen leven is…

Vervolgens ga je terug naar het laatste basiskamp waar je wat kunt eten en slapen. Bij elke stap die je naar beneden doet, lijkt het alsof er meer zuurstof in de lucht is. Heel fijn!
Als je na 2 dagen afdalen de gate van het park uit loopt, staat het Afrikaanse bergteam klaar om met hun geweldige muzikaliteit de overwinning te vieren. Op dat moment gieren de endorfines door je lichaam en geest en zit de missie erop. BAM! Heeeeeerlijk! Wat een overwinning! Dit moment zul je nog heel lang in je mooist dromen herbeleven.

Safari

Vervolgens worden we naar een zeer mooi resort gereden, waar we kunnen genieten van lekker eten en een heerlijk koud biertje.
De volgende dag verplaatsten we ons naar wellicht het mooiste plekje van Tanzania, namelijk het super de luxe Sopa Resort in de Ngorongoro krater. Ngorongoro is HET mooiste natuurreservaat van dit hele stuk Afrika, waar het werkelijk barst van de wilde dieren. Je kijkt uit over de krater waar de kuddes en troepen zich bewegen.

In Sopa staan geen hekken dus je hebt altijd kans dat er wilde dieren door het resort lopen. Uiteraard zijn er voldoende rangers aanwezig om dit allemaal in goede banen te leiden, maar dit is wel de echte beleving. The real thing!

Ook gaan we tijdens game drives (safari) de Ngorongoro krater in om alle “wildlife” van dichtbij te aanschouwen. Dit is ook dé krater waar de witte neushoorn nog leeft. De wereldberoemde Ngorongoro-krater is een vulkaankrater waarin opvallend veel dieren leven. Waaronder leeuwen, olifanten, buffels en veel meer. De Ngorongoro wordt vaak de “bron van het leven” genoemd. Die naam heeft het natuurlijk niet voor niets.

Een mega gaaf avontuur

’s Avonds zul je genieten van het mega mooie uitzicht onder het genot van Afrikaanse loungemuziek en een koud drankje. Geloof me, mooier dan dit ga je weinig meemaken in je leven. Dé perfecte setting naar mijn mening! Kon het maar eeuwig duren.

Waarom raad ik jou deze groepsreis aan? Het bovenstaande verhaal, mijn persoonlijke belevingen uiteraard, maar ook omdat er niks gaver is dan deze trip te doen met een energieke groep avonturiers ,die je in Nederland al heb leren kennen. Hierdoor deel je een enorm indrukwekkende gebeurtenis met elkaar en heb je direct een mooie band opgebouwd en misschien zelfs wel vriendschappen. Kortom, je hebt een bucketlist ervaring, neem dan van mij aan. Dit avontuur hoort in je top 3 thuis! Dit wil je niet missen.

Ohw en maak je over de titel van dit verhaal: “kotsen, diaree en andere ellende”, maar niet te veel zorgen. Natuurlijk kan het gebeuren, maar ach dat zie je dan wel weer.

We horen je denken: ” wie is Zeger? “. Hij is een van de toffe partners waar we mee samenwerken. Zeger gaat ook mee om de Kili te beklimmen. In het dagelijks leven is Zeger ondernemer en PT’er. Personal Trainer Zeger werkt de hele dag met mensen die hun grenzen willen verleggen en doelen willen bereiken. Je hoeft daar je zeker geen Rambo voor te zijn.

Voor noSun Groepsreizen is Zeger de perfecte partner om deze reis mee uit te voeren. Bijkomend voordeel is dat Zeger al vaker boven op de Kili is geweest. Waaronder eenmaal met “The Iceman” Wim Hof. Over die ervaring vertelt Zeger graag tijdens een van de voorbereidingsdagen.

Heb je vragen over dit geweldige avontuur? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7