Door:  Melissa

In Zweden kun je ontzettend veel doen, van wandelen tot aan ontspannen in de sauna. Niet voor niets een populaire vakantiebestemming. Een vakantie naar Zweden is ideaal voor wie op zoek is naar prachtige natuurgebieden, activiteiten en ontspanning.

Inhoudsopgave

Een actieve groepsreis met noSun naar Zweden overtreft al je verwachtingen. Misschien weet je al dat je je komende vakantie naar Zweden wil, of misschien ben je je nog aan het oriënteren wat jouw volgende vakantiebestemming wordt. In deze blog vertellen we je welke vijf highlights van Zweden je zeker niet mag missen!

1. Midsummer hike naar Yttermalung

Eigenlijk is de Zweedse natuur één grote highlight. Je kunt hier eindeloos wandelen zonder iemand tegen te komen. Van bossen, meren, rivieren en bergen, Zweden heeft het allemaal. Één van deze pareltjes is Yttermalung. Dit plaatsje ligt in een bosrijke omgeving aan de rivier Västerdalälven. In Yttermalung kom je helemaal tot rust. Er zijn meerdere gave wandelroutes in deze omgeving. Deze routes gaan door groene bossen of boven de bovengrens met een spectaculair uitzicht. Die wandelroutes gaan we tijdens onze midsummer groepsreis naar Zweden zeker ontdekken! Kijk je ogen uit en geniet van de prachtige uitzichten.

2. Ontdek Fulufjället National Park

Zweden heeft een enorm aanbod aan natuurparken. Één van deze parken is het Fulufjället National Park in Zweden. Fulufjället National Park is een prachtig natuurgebied om uren in te kunnen wandelen. De fjäll bestaat uit een zandsteenplateau van maar liefst 9 miljoen jaar oud. De naam van het park komt van de berg Fulufjället in het park. Het park is bedekt met dichte naaldbossen, mossen en prachtige watervallen. Naast de adembenemende natuur kun je hier ook beren, lynxen, elanden en watervogels spotten. Hoe gaaf?!

Ben je een echte outdoor liefhebber? Dan is dit park de perfecte bestemming om te gaan wandelen. De beste periode om Fulufjället National Park te bezoeken is juni tot en met augustus. Dit is een warme en droge periode. Laten wij nu toevallig deze reis hebben voor in de zomerperiode. Tijdens onze groepsreis wandelreis Fulufjället National Park maken we adembenemende wandelingen, gaan we wildkamperen en zien de we hoogste waterval van Zweden. Kortom; een actieve vakantie die je niet snel gaat vergeten.

3. Mijngebied Falu Gruva

Misschien heb je nog nooit gehoord van de Falu Gruva, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. De Falu Gruva is een eeuwenoude kopermijn. Een leuk detail; het mijngebied is één van de veertien monumenten op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO in Zweden. Wanneer je met ons mee gaat op volledig verzorgde kampeerreis naar Zweden, gaan we samen op pad naar deze kopermijn. We maken een indrukwekkende wandeling rondom ‘the great pit’, dit is een groot gat in de grond. Rondom the great pit staan nog oude originele mijngebouwen. Weer eens iets anders dan een dorpje bezoeken en zeker de moeite waard!

4. De wildernis van Tiveden National Park

Tiveden National Park is een prachtig natuurgebied met wandelroutes door het bos, meren en langs grote keien van wel 10 meter hoog! Je kijkt je ogen uit. Je moet wel getipt zijn door iemand van het bestaan van dit park, want je komt er niet zomaar even langs, het ligt erg afgelegen midden tussen de bossen. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt gaan lopen. Tijdens deze singlereis naar Zweden lopen we een etappe van de bekende Bergslagsleden Wandelroute. Tiveden National Park heeft echte wildernis en bestaat voornamelijk uit oude bossen. Een beetje wandelervaring en goede wandelschoenen is dus wel een must tijdens deze fanatieke groepsreis naar Zweden.

5. Sneeuwpret in Bygdsiljum

Zweden is een prachtig land, zowel in de zomer als in de winter. Wanneer je je vakantie ook gepland hebt staan, wij gaan het hele jaar door naar dit prachtige land. Wil je een week vol spectaculaire winterse activiteiten? Dan is een groepsreis naar Lapland (noorden van Zweden) zeker voor jou weggelegd. Tijdens deze groepsreis gaan we onder andere naar het plaatsje Bygdsiljum.

Bygdsiljum is een prachtig skigebied waar je in de winter uren kunt skiën of snowboarden. Door de verschillende pistes, vele sneeuw en witte bergtoppen maakt dit Bygdsiljum het ideale skidorp. Heb je nog helemaal geen ski-ervaring? Geen probleem, onze reisbegeleiders helpen je op weg. Tijdens deze actieve groepsreis zitten we in ieder geval niet stil. Naast skiën staan er namelijk nog veel meer gave activiteiten op het programma. Een huskytocht, sneeuwschoenwandelen en avontuur op de sneeuwscooter staan ook op het programma!

Ga met je ons mee op actieve groepsreis naar Zweden?

Bij noSun houden we niet van stilzitten. Tijdens onze groepsreizen naar Zweden ontdekken we samen de mooiste landschappen en ongerepte natuur van Zweden. Naast (sneeuwschoen)wandelen is er ook genoeg tijd om je te kunnen ontspannen. Want het is natuurlijk wel vakantie. Jaarlijks hebben we een divers aanbod aan groepsreizen naar Zweden, zowel in de zomer als winter. Zien we je binnenkort bij één van onze groepsreizen in Zweden?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7