Midsummer Zweden

Lekker actief in het hart van Zweden
Boek deze reis

Opladen in de Zweedse natuur

Een topper van een groepsreis in een nieuw seizoen. Zweden is bij ons al jaren zeer geliefd in de zomer (24/7 buitenleven), het najaar (indian summer) en de winter (sneeuw). Om de cirkel rond te maken kun je nu ook met ons mee in het late voorjaar oftewel de midsummer. Typisch voor de midsummer zijn magische lange lichte avonden en de natuur volop in bloei. Wil jij dit samen met ons op een actieve manier beleven? Lees dan snel verder....

Hoogtepunten van deze reis

 • Yttermalung scoort een fenomenale 9 op Zoover
 • Een nacht slapen midden in het bos in een houthakkershut
 • Gave natuurwandelingen
 • Op pad met husky's
 • Bekijk het programma
 • cabin-noSun-Zweden
 • voorjaar-bloem-noSun
 • kamperen-singlereis-zweden
 • voorjaar-husky-groepsreis

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • natuur zweden midsummer
  Dag 1 Zweden in bloei Na een korte vlucht vanuit Amsterdam Schiphol komen we in Scandinavië aan. Met een minibus rijden we in circa 4 uur naar de camping. De enthousiaste Nederlandse eigenaren staan ons al op te wachten met een heerlijke kop koffie. Onderweg zullen we alvast kennis maken met elkaar en met Zweden. In dit seizoen ontwaakt de natuur uit haar winterslaap en is klaar voor een nieuw begin met veel groen en mooi gekleurde wilde bloemen. Net zoals wij ook klaar zijn voor een nieuw begin van deze groepsreis.
 • rivier midsummer groepsreis
  Dag 2 Midsummer hike Wat een goed begin van de dag, je kunt gewoon aanschuiven bij het ontbijt. Vandaag gaan we een geweldige wandeling maken. Er zijn meerdere toffe routes in de omgeving en we zijn afhankelijk van het smeltwater van de sneeuw en het weer maar bij elke route zal je gaan genieten. De routes gaan door groene bossen of boven de boomgrens met een fantastisch uitzicht. In mei kan het ook zomaar nog een sneeuwschoenwandeling worden. We kunnen de benen vanavond rust geven in de sauna of de hout gestookte hottub. Het is echt waar, ze hebben een sauna op een vlot gebouwd en nu kun je dus genieten van een drijvende sauna op de Yttermalung camping.
 • noSun natuur groepsreis
  Dag 3 Midden in de bossen slapen Zorg dat je dagrugzak goed gevuld is want we slapen vannacht in een houthakkershut en komen morgen pas terug bij de camping. Als je een rijbewijs hebt mag je de 4x4 quad zelf besturen en heb je geen rijbewijs dan stap je gewoon lekker achterop. Even oefenen en goed blijven opletten maar tof is het zeker weten. Via de leukste zandwegen en door de uitgestrekte bossen komen we aan bij de houthakkershut. Bij het kampvuur genieten we van de lange lichte avond en van een eenvoudige maar lekkere maaltijd. Ook hier mag de sauna en het koude dompelbad niet ontbreken.
 • singlereis quad safari
  Dag 4 Quad safari Gaaf he, zo wakker worden midden in de bossen. De waterketel voor de koffie en thee staat al te pruttelen op het kampvuur. Na het ontbijt stappen we weer op de quads. We rijden achter elkaar aan door de Zweedse natuur. Als we 's middags terug zijn bij de camping is het tijd voor wat ontspanning. In de gezamenlijke ruimte kunnen we een spelletje doen. Wil je toch iets actiefs doen dan heeft de reisbegeleider genoeg tips. Fatbiken is bijvoorbeeld heel erg leuk om te doen. Een fatbike is een mountainbike met extra brede banden waarmee je een mooie route kan fietsen. In de avond staat er een heerlijk diner klaar voor ons.
 • Mijn
  Dag 5 Avontuur onder de grond De heerlijke voorjaarszon heeft je vanochtend wakker gemaakt. Er staat een spannend avontuur op de planning. Samen met een lokale gids dalen we vandaag af naar een ‘mijn’ waarbij we het Via Ferrata-systeem beklimmen. De tocht brengt ons daarbij naar de diepste droge delen van de mijn, 80 meter onder de grond. Met fakkels en muziek ervaar je de grootsheid van de mijn. Het is groter dan je denkt in deze mijn, want je gaat zelfs met een kabelbaan over een kristalhelder meer en dat allemaal onder de grond. Wat een avontuur!
 • voorjaar husky groepreis
  Dag 6 Kracht en enthousiasme Wij krijgen vandaag de eer om een onderdeel te zijn van het uitdagende trainingsproces van de Alaskan Husky, deze honden worden klaargestoomd voor de sleetochten gedurende de wintermaanden. Hoe vet is dat? Na een rondleiding op de husky farm en informatieve uitleg van de Nederlandse Janke over de husky tocht worden de honden persoonlijk aan de reizigers gekoppeld. Met een tuigje om ons middel en benen zijn we klaar om met de husky’s te gaan wandelen. En wát voor een wandeling. Je zal je tijdens deze tocht gegarandeerd gaan vermaken met energieke, sociale en getrainde honden. De Alaskan Husky is de 7e snelste hond ter wereld, weet jij de controle over je hond te behouden? Wist je dat deze honden gemiddeld wel zo’n 45 km per uur kunnen rennen? Een échte uitdaging dus. Halverwege de tocht is er een korte break waarin we worstjes grillen en genieten van een typisch Zweeds bessendrankje: ‘Lingonsaft’. Niet alleen voor ons is deze tocht indrukwekkend; ook de honden zitten bomvol energie. De uitzichten in Noord-Värmland maken deze activiteit tot een onvergetelijke ervaring.
 • kano singlereis nosun
  Dag 7 Geruisloos Goedemorgen! Hoewel de temperatuur in de midsummer al aangenaam kan zijn is het water nog fris van de net gesmolten sneeuw. Maar met 540 km aan rivieren en een paar duizend meren is deze regio in Zweden perfect voor een dag heerlijk peddelen op het water. Met kano, kajak of SUP (weersafhankelijk) genieten we van de natuur vanaf het water. We glijden door het water en het is muisstil om ons heen. Fantastisch genieten dus.
  De laatste avond genieten we nog eenmaal van de lange lichte avond en alle gezelligheid rondom het kampvuur.
 • singlereis nosun voorjaar
  Dag 8 Tot snel Wat jammer dat er een einde is gekomen aan deze gave week en groepsreis. Vol actie, avontuur en gezelligheid. Bij het bekijken van je foto's wil je vast nog een keer terug. En gelukkig kan dat ook in andere seizoenen van het jaar.

  * Let op, het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en kan, afhankelijk van de weersomstandigheden, in een andere volgorde worden uitgevoerd.

  We vliegen van Amsterdam Schiphol naar Stockholm Arlanda. Bij deze vluchten zijn 10kg handbagage en 23kg ruimbagage inbegrepen.

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 20/05/2023 inclusief 23 kg ruimbagage
  20-05-2023: Vertrek Amsterdam: 10:55 uur - Aankomst Stockholm: 12:55 uur
  27-05-2023: Vertrek Stockholm: 11:30 uur - Aankomst Amsterdam: 13:35 uur

  Vluchttijden voor de reis met vertrek op 10/06/2023 inclusief 23 kg ruimbagage
  10-06-2023: Vertrek Amsterdam: 10:55 uur - Aankomst Stockholm: 12:55 uur
  17-06-2023: Vertrek Stockholm: 17:30 uur - Aankomst Amsterdam: 19:35 uur

  * Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Ik ga graag mee met Midsummer Zweden

Lekker actief in het hart van Zweden

Boek deze reis

Accommodaties

Yttermalungs Camping Stuga

Omschrijving: Tijdens deze reis verblijf je met 1 of 2 medereizigers in een gezellige 4 of 6 persoons Zweedse Stuga. Je slaapt allemaal in een eigen bed in een eigen slaapruimte en je deelt een badkamer en toilet. Het ontbijt, lunch en diner wordt verzorgd, drinken zoals koffie, thee, water, sap en ranja is ook inbegrepen. Alcohol (en frisdrank) is niet te koop op de camping, wel kan je dit in een zogenaamde 'Systembolaget' kopen, de staatswinkel. Er is een gezellige kiosk waar je gezamenlijk ontbijt en dineert en 's avonds een spelletje kan doen!

Slaapsituatie: Je deelt een Zweedse Stuga met maximaal 1 of 2 medereizigers.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
 • Zonnebril
 • Slippers of sloffen voor binnenshuis
 • Ondergoed, sokken en extra handdoek(en)
 • Handschoenen, muts, buff of sjaal
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Warme (fleece)trui
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) hoge wandelschoenen met voldoende profiel
 • Synthetische t-shirts of (thermo)sportshirts
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Wandelsokken en reserve veters
 • Zwemkleding voor in de sauna
 • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Hoofdlampje/zaklamp
 • Lakenzak/binnenslaapzak voor de overnachting in de trekkershut
 • Toilettasje met inhoud
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters/sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Paspoort/identiteitskaar
 • Rijbewijs t.b.v. quad safari
 • Dunne handschoenen t.b.v. quad safari
 • Een broodtrommeltje voor je lunch
 • Surf/Waterschoentjes
 • Lange fietsbroek voor het fatbiken
 • Optioneel:
 • Powerbank

Belangrijke informatie

Tijdens de quadsafari zit er een eigen risico van €650,- op de quads als je schade rijdt. Je kan het eigen risico afkopen voor €50,- Dit kan je aangeven bij je boeking dan gaan we dit voor je bij boeken.

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 10 juni 2023
Groepssamenstelling
Niet beschikbaar

Beschikbaarheid
Niet meer beschikbaar

Reisbegeleiders
Tirza
€1.849,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht - Stockholm (inclusief 23 kilo ruimbagage)
 • Tweedaagse quad safari met overnachting in een houthakkershut
 • Gave wandelingen
 • Kano/kajak/SUP activiteit
 • Op stap met husky's
 • Grotklimmen
 • Fatbiken
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • 6 overnachtingen in een Zweedse stuga inclusief ontbijt, lunch en diner
 • 1 overnachting in de Zweedse houthakkershut met sauna, koken op vuur! (inclusief slaapmat en slaapzak
 • Retour transfer Stockholm - Yttermalung
 • Bruikleen bedlinnen en handdoek
 • Toeristenbelasting
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 8 deelnemers, bij meer dan 10 aanmeldingen worden er meerdere groepen gevormd op basis van leeftijd en geslach
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Snacks en overige drankjes
 • Verplichte reisverzekering (meer informatie in het tabblad verzekeringen)
 • Annuleringsverzekering (meer informatie in het tabblad verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven/zakgeld
 • Afkoop eigen risico quad voor €50,-
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Boekingskosten (€ 35,- per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per boeking)
Toon meer

Ik ga graag mee met Midsummer Zweden

Lekker actief in het hart van Zweden

Boek deze reis
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
96% van onze reizigers boekt alleen
Kleine groepen, 20 - 59 jarigen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover