Door: Martijn

Hoi mijn naam is Laura en ik werk bij noSun op kantoor, ik werk met veel plezier op de afdeling klantenservice.

En ben dagelijks bezig om alle vragen te beantwoorden via de mail, chat en telefoon. Tevens bereid ik de reizen voor, die vertrekken naar de vele toffe bestemmingen die we aanbieden. Zo was ik ook bezig om de reis naar Bonaire voor te bereiden. Deze zou over een week vertrekken. Een paar dagen voordat de reis naar Bonaire vertrok, was er plots 1 plekje vrijgekomen. En nou komt het…Of ik niet mee wou? JA NATUURLIJK! Ondanks dat ik veel van onze reizen weet, ben ik nog nooit zelf mee op singlereis geweest en dit wou ik natuurlijk dolgraag zelf eens ervaren.

Niet nadenken, maar je spullen inpakken!

3 dagen voor vertrek is mijn vliegticket nog snel geregeld, heb ik mijn rugtas gepakt en heb ik tussendoor mezelf ook nog snel voorgesteld in de reisgroep. Ik ben van te voren natuurlijk al druk bezig geweest met deze reis, dus het programma was me al bekend. Ook heb ik sommige reizigers al over de telefoon gesproken voor diverse vragen, maar hoe het er echt aan toe zou gaan was nog een grote verrassing. Hoe zijn de mensen? Hoe is de sfeer? Wat als het helemaal niet mijn type mensen zijn? Vind ik het wel leuk om een hele week met een groep door te brengen? Ik vond het toch wel een beetje spannend zo’n singlereis. Maar heel veel tijd om erover na te denken had ik niet, want over een paar dagen vertrok ik al.

Nadat we wat contact hadden uitgewisseld over wie wat voor spelletjes mee namen en hoe laat we zouden afspreken, was het moment eindelijk daar; vrijdag ochtend om 08:00 op Schiphol. We troffen elkaar bij het Meeting Point. Na 10 minuten wist ik het al; dit gaat een leuke week worden! Op Schiphol was het vooral elkaar leren kennen en de eerste grappen werden al gemaakt. Na een vlucht van 10 uur, kwamen we aan op Bonaire. De eerste stap buiten maakte direct alles goed; wat een heerlijke temperatuur en dat in de winter!

En dan kan de korte broek aan…

Nadat Jasper, onze reisbegeleider deze week, de bus op had gehaald bij het vliegveld, vertrokken we naar onze accommodatie. Na ongeveer 5 minuten, kwamen we aan en werden we vriendelijk ontvangen door de Nederlandse eigenaren van het appartementen complex. De sleutels werden uitgedeeld en nadat de tassen waren neergelegd was het tijd voor een eerste duik in het zwembad. Wat een verademing na zo’n lange vlucht! Die avond hebben we verder doorgebracht onder het genot van wat biertjes, pizza’s & vooral erg leuke verhalen van iedereen.

De volgende ochtend wakker worden in het paradijs kon ik wel aan wennen, gelukkig nog een hele week voor de boeg! De hele week hebben we allerlei verschillende activiteiten gedaan. Van ‘snorkelen’ tot ‘blokarten’ en van ‘hiken’ tot ‘kayakken’ door de mangrove. Maar er was ook genoeg ruimte om een duik in de zee te nemen of een drankje te doen in één van de vele strandtentjes. Ik kan oprecht zeggen, dat elke activiteit leuk was om te doen, maar het was de groep die deze reis heeft gemaakt. De leeftijden in onze groep waren erg divers, zo was ik zelf de jongste (27 jaar), de oudste was 44, maar ik heb gemerkt dat dit helemaal niet uitmaakt. Iedereen gaat met dezelfde instelling op reis; nieuwe mensen leren kennen, actief bezig zijn en er samen een geweldige week van maken. Dit is ook wat ik zelf het leukste vond; nieuwe mensen leren kennen! Ieder persoon heeft altijd iets leuks en een erg interessant verhaal. Wat me tevens opviel is, dat ik helemaal niet perse met dezelfde soort mensen als mezelf op reis hoef te gaan, die diversiteit is juist erg leuk! Andere levenservaringen, andere grappen, ieder uniek, maar het vooral samen leuk willen hebben.

Vooroordelen, vooroordelen en nog eens vooroordelen

Voordat ik bij noSun begon te werken, had ik eigenlijk best veel ‘vooroordelen’ over singlereizen. Het grootste vooroordeel was toch wel, dat ik dacht dat er geen leuke mensen zouden meegaan. En daar bedoel ik mee, nuchter, sociaal en gezellig zoals ik zelf ben. Op kantoor had ik al gemerkt dat deze vooroordelen totaal niet waar waren, maar ik was toch sceptisch. Nu achteraf kan ik bevestigen dat ik ècht bevooroordeeld was. Iedereen, zoals jij en ik, gaan mee op singlereis. Als al jouw vrienden allemaal al gesetteld zijn, en jij niet, is het toch alleen maar leuk om samen met een nieuwe groep mensen op reis te gaan?! Je hebt samen de gezelligheid én kunt naderhand nog lang napraten over deze reis.

Ik had verwacht dat ik na de reis blij zou zijn als ik weer een beetje ‘me time’ zou hebben. Maar het was juist het tegenovergestelde. Ik miste de groep, de gezelligheid, de grappen. Je bouwt in zo’n week best snel een band met iedereen op en het voelde al snel dat ik met vrienden op reis was.

Deze reis naar Bonaire heeft alle verwachtingen echt overtroffen. Super leuke activiteiten, waarbij genoeg vrije tijd was om lekker te relaxen mét allemaal toffe mensen om je heen. Ik ben heel blij dat ik nu zelf heb mogen ervaren hoe het is om op singlesreis mee te gaan. Een ding weet ik zeker: Ik ga vaker mee!

Singlereis Bonaire Proost 640x427

Super leuke activiteiten, waarbij genoeg vrije tijd was om lekker te relaxen mét allemaal toffe mensen om je heen.

Ik ben heel blij dat ik nu zelf heb mogen ervaren hoe het is om op singlesreis mee te gaan. Een ding weet ik zeker: Ik ga vaker mee!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7