Door: Martijn

Er zijn tal van andere oorzaken waardoor je reis of vakantie niet door kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan afgelopen jaren, toen COVID-19 een belangrijke rol speelde. Maar ook tijdens of na je reis kunnen er situaties ontstaan die je vooraf had niet voorzien. Je kunt ziek worden, een been breken of misschien wordt je bagage wel gestolen op het vliegveld. In welke situatie je voor, tijdens of na je vakantie ook beland, met behulp van een reisverzekering of annuleringsverzekering kun je jezelf indekken tegen dergelijke situaties.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Als er iets op reis gebeurd wat je niet had kunnen voorzien, is het fijn om terug te kunnen vallen op een goede reisverzekering. Absoluut niet het leukste om te regelen qua voorbereiding voor je vakantie, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Op het gebied van reisverzekeringen kun je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Afhankelijk van hoe vaak je jaarlijks op reis gaat, kun je kiezen voor één van deze beide verzekeringen. Doorgaans geldt dat wanneer je maar 1x per jaar op reis gaat, of alleen een keer een weekend weg gaat, je het best kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan past een doorlopende reisverzekering beter bij jou!

Wat valt er onder een reisverzekering?

Basisverzekering, afhankelijk van welke dekking je neemt en hoe je vakantie eruit ziet. Vertrek je samen met noSun. Dan kan een dekking wintersport handig zijn als je tijdens de winter afreist naar een bestemming waarbij ook skiën, snowboarden of skiën op de agenda staat. Maar ook een dekking voor gevaarlijke sporten kan goed van pas komen, afhankelijk van welke reis je boekt bij noSun. Vaak kun je een reisverzekering helemaal zelf naar wens samenstellen, zodat je precies voor datgene verzekerd bent wat voor jou belangrijk is.

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar het is wel heel handig. Mocht je onverwachts je vakantie moeten annuleren, dan vergoed deze verzekering je tot dusver gemaakte kosten. Dit geldt wanneer je niet aan je reis kunt beginnen, maar ook wanneer je eerder terug naar huis moet om welke reden dan ook. Kortom: een annuleringsverzekering afsluiten is absoluut geen overbodige luxe wanneer je een vakantie hebt geboekt.

Reisverzekering afsluiten

Voorbereid op reis

In welke situatie je voor, tijdens of na je vakantie ook beland, met behulp van een reisverzekering of annuleringsverzekering kun je jezelf indekken tegen dergelijke situaties.

Zorgeloos op reis met deze 6 tips!

Zowel bij de reisverzekering als annuleringsverzekering geldt dat deze verzekeringen veel profijt met zich mee kunnen brengen wanneer je deze tijdig afsluit. Om er 100% zeker van te zijn dat je echt goed voorbereid bent op je reis, geven we je graag nog een aantal handige tips voor een zorgeloze vakantie.

  1. Vergeet niet je EHIC (Europese Zorgpas) mee te nemen op reis;
  2. Noteer belangrijke telefoonnummers (zoals die van je bank, zorgverzekering etc.);
  3. Maak een kopie van je paspoort of ID-kaart en neem deze mee op reis;
  4. Let bij het afsluiten van je reisverzekering goed op wat de dekkingsgebieden zijn;
  5. Laat waardevolle en overbodige spullen zo veel mogelijk thuis;
  6. Voorkomen is beter dan genezen: doe voorzichtig en pas goed op!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7