Door: Martijn

Waarom de winterreis naar Zweden zo goed bevallen is? Dat lees je in Antonette haar blog!

Ook geeft ze je praktische tips en zaken waar je wellicht iets aan hebt als voorbereiding op deze reis. Dat doet ze in de vorm van een FAQ die ze beantwoord.

Moet ik ervaring hebben met een sneeuwscooter?

Nee, iedereen die een geldig rijbewijs heeft, kan een sneeuwscooter besturen. Het besturen is echter geen kattenpis en ik vond het best zwaar. Nederlander Erik organiseert de tocht en maakt voordat je daadwerkelijk op pad gaat, een oefenrondje met je. Hierin kun je aanvoelen hoe de scooter voelt, wat ie kan en Erik monitort of hij denkt dat het verantwoord is dat je met zo’n immense machine op pad gaat. Zelf vind in sneeuwscooteren helemaal te gek en ga ik het graag nog eens doen. Het vergt echter wel inspanning en concentratie. Enkele deelnemers van mijn groep besloten daarom niet zelf te besturen. Gelukkig is achterop zitten net zo leuk en daarnaast kun je dan nog nét iets beter van de omgeving genieten!

Hoe is het eten?

Vanessa (de vrouw van Erik) maakt het diner klaar en kan ontzettend goed koken. Ik heb tijdens de week in Zweden genoten van diverse typisch Zweedse gerechten als Kötbullar (Zweedse balletjes), en Kanelbullar (kaneelbroodjes). Er is elke avond genoeg voor iedereen. Qua ontbijt geldt dat je dit zelf klaar maakt en ook hier is genoeg voor iedereen. Er zijn diverse soorten brood, kaas, vlees, zoetigheden, yoghurt, muesli en melk. Voor de theeleuten onder ons zou ik je wel adviseren om zelf theezakjes mee te nemen, er is alleen gewone thee aanwezig.

Hoe is Värmland?

Ik ben ontzettend fan van Zweden en vind er elk landschap mooi. Als het maar stil, ruig en uitgestrekt is. Dat is deze vallei, waar de Klarälven rivier doorheen stroomt, zeker. In de directe omgeving van Höljes is nagenoeg niks qua voorzieningen. In het dorpje is een kleine buurtwinkel waar je een en ander kunt kopen, maar that’s it. Dat is dan ook meteen de charme van deze reis, want je bent er echt even helemaal uit. Terug naar de stilte van de natuur!

Hoe zijn de activiteiten?

De activiteiten zijn stuk voor stuk superleuk om te doen! Voor de meesten in de groep was de hondensledetocht het hoogtepunt, maar ook het sneeuwscooteren en het ijsvissen scoorden bij ons goed. Het leuke aan deze reis is dat je dus van alles een beetje doet. Elke dag heb je een ander programma en de afwisseling maakt de reis extra speciaal. Daarnaast is elke activiteit geschikt voor beginners, dus je kunt in principe overal aan mee doen. Een dag geen zin of energie? Blijf dan lekker bij de open haard een boekje lezen!

Is het koud?

Ja, het is normaal gesproken wel koud in Zweden. Tijdens mijn reis lag de temperatuur rond het vriespunt en was het af en toe iets eronder, maar het kan er met gemak ook -20 graden worden. Wees dus op alles voorbereid, met name ook qua kleding. Neem warme snowboots mee want in je wandelschoenen hou je het vaak niet lang warm. Een warme donsjas en een buff zijn onmisbaar. Een volledige paklijst krijg je kort voor vertrek van noSun en in mijn volgende blog geef ik nog tips voor niet te missen items om mee te nemen tijdens deze reis.

Zie ik het noorderlicht?

Voordat ik deze reis maakte, hoopte ik echt enorm dat ik het noorderlicht zou zien. Echter zit je relatief zuidelijk in Zweden en is de kans hierdoor minder groot dan dat je in het noorden (in Lapland) bent. Ik begreep van locals dat het niet heel vaak wordt waargenomen. Zelf heb ik het helaas niet gezien. Beschouw het dus als een extraatje tijdens je reis, mocht je het meemaken!

Hoe is de reisbegeleider?

NoSun noemt zijn reisleiders heel bewust begeleiders. Ze zijn er om de reis in goede banen te leiden, maar niet om eindeloze verhalen over de geschiedenis van Zweden en/of bloemen en plantjes te vertellen. De reisbegeleider gaat mee op de activiteiten, bestuurt de bus en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Top geregeld dus!

Nog andere vragen?

Neem gerust telefonisch of per email contact op met het noSun team. Mijn vragen werden steeds snel en kundig beantwoord. Je kunt beter teveel vragen stellen dan te weinig!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7