Door: Martijn

Een nieuw jaar met nieuwe voornemens? Welk dieet je ook kiest sommige producten kun je in deze periode beter laten staan. En het laten staan van bepaalde producten kan op vakantie lastig zijn. Of je nu een allergie hebt of een dieetwens. Laat het weten! Wij houden graag rekening met je voorkeuren.

Al het lekkers op vakantie

Op vakantie kan het lastig zijn om gezond te blijven eten. Er zijn zoveel lekker producten om te kiezen en het liefst wil je alles proeven! Wij snappen dat!

Vooral tijdens een actieve vakantie is het belangrijk om goed en voldoende te eten. Dus af en toe wat lekkers mag best. Een lokaal biertje uit Noorwegen, vers gevangen vis uit IJsland, mals rendiervlees uit Lapland of gezonde rode bessen en Skyr uit Zweden. Er is keuze in overvloed!

Ontdek onze reizen

Fika in Zweden: wij houden ervan!

In Zweden is de fika erg belangrijk. Fika is een kort moment om even samen te zijn, te relaxen en te kletsen met vrienden. Het moment wordt gebruikt om gebruikt om koffie of thee te drinken met een zoet gerecht. Dit kan cake zijn, koekjes of een traditioneel kaneelbroodje. Een goed moment om even te genieten en ontspannen. Je kunt de zoetigheid natuurlijk ook vervangen door een gezonde snack.

Svenska köttbullar?

Wat betekenen al die vreemde woorden toch? Een menukaart ontcijferen kan een heel gepuzzel zijn als je de taal niet kent. Met een allergie of dieetwens kun je niet zomaar een vreemd woord van de kaart kiezen en hopen op het beste. Heb je vragen over het eten of de gerechten? Vraag het onze reisleiding!

Wat ook handig is: Download een vertaal app en maak een foto van de kaart. Zo kun je de kaart alsnog lezen. Op producten en menukaarten worden vaak de universele tekens gebruikt om aan te geven of er allergene stoffen in zitten: zoals gluten, melk of noten. Heb je twijfels, laat het weten!

Svenska köttbullar is een gerecht dat we allemaal kennen. wat betekent het? Zweedse gehaktballetjes natuurlijk!

Ontdek onze reizen naar Zweden

Allergieën en op reis

De goede voornemens zijn misschien gestrand, maar een allergie of intolerantie behoud je. Een allergie of intolerantie voor noten, melk, eiwitten of schaaldieren? Wat vervelend! Laat het ons voor de reis weten en wij houden hier rekening mee. Mocht het toch misgaan dan herkennen wij de signalen eerder en kunnen wij ook eerder handelen.

Neem tijdens de reis voldoende medicijnen mee zoals: antihistamine of een epi-pen. We raden aan om de medicijnen te bewaren in je handbagage. Zo zorgt je ervoor dat de medicijnen niet worden blootgesteld aan temperatuurverschillen, dit kan de werking van het medicijn beïnvloeden. Bovendien is handbagage moeilijker kwijt te raken in het vliegtuig dan ruimbagage. Op deze manier weet je zeker dat je snel medicijnen bij de hand hebt als het nodig mocht zijn.

Jeg er allergisk mot melk – Noors voor: Ik ben allergisch voor melk.
Laat je allergie vertalen op een kaartje of telefoon en laat dit zien als het nodig is. Dit voorkomt misverstanden. De mensen die je tijdens je reis ontmoet zijn erg vriendelijk en willen je graag helpen. Door het kaartje te laten zien geef je ze mogelijkheid om andere opties aan te bieden.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf eten mee te nemen of om zelf te koken. Door eten van thuis mee te nemen weet je zeker dat het veilig is. Zelf koken is helaas niet altijd mogelijk. Dit ligt aan het soort reis dat je gaat maken. Laat je informeren over de verschillende mogelijkheden die tijdens de reis beschikbaar zijn. Wij denken graag met je mee!

Onbezorgd genieten

Het kan lastig zijn om tijdens een vakantie gezond te blijven eten. Tijdens een vakantie ben je nooit zeker van de maaltijden die je gaat eten. Zijn het lekkere gerechten? Bekende gerechten? Heerlijke streekproducten of gerechten met een onbekende inhoud. En die onbekende inhoud, hoe lekker het er ook uitziet? Die kun je niet gebruiken als je op dieet bent of een intolerantie of allergie hebt. Daar de tips hierboven kun jij je goed voorbereiden voor de reis. Geef je dieetwensen en allergieën voor vertrek door aan onze reisleiding. Zo kunnen wij hier voor vertrek en tijdens de reis rekening mee houden.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7