Door: Martijn

Mallorca is een wonderschoon vulkanisch eiland, dat zich erg goed leent voor wandelvakanties. Bij noSun groepsreizen zijn we daarom in 2016 begonnen met het aanbieden van een 8-daagse reis naar het grootste eiland van de Balearen. Benieuwd naar wat Mallorca te bieden heeft? Wij zetten de mooiste tochten voor je op een rijtje!

Hoewel je op het hele eiland mooi kunt wandelen, biedt de Serra de Tramuntana in het Noordwesten de meest uitgebreide mogelijkheden. De bergketen werd in 2011 opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is rijk aan een bijzonder assortiment flora en fauna. Er lopen door de Serra diverse lange afstandspaden, die opgedeeld in kleinere wandelingen perfect zijn om tijdens je groepsreis het eiland mee te ontdekken.

Rond het Klooster van Luc

Zoals gezegd; je kunt op dit eiland alle kanten op. Dat geldt gelukkig ook voor de zwaarte van de wandelingen. Zo is het mogelijk om routes te lopen waarbij je niet al te veel stijgt of daalt, zoals bijvoorbeeld de wandeling rond het Klooster van Lluc. Deze route loopt met name door steeneikbossen en je wandelt tussen bergen van zo’n 600 tot 700 meter hoogte, waaronder de Puig Ferrer. Tijdens de wandeling kom je over verschillende passen en langs een kleine mineraalwaterfabriek en heb je de mogelijkheid te pauzeren bij het gezellige Cafetaria Sa Plaça. Tegen het einde van de route leidt een kronkelend pad je door een ‘rotstuin’ langs grillig gevormde rotsformaties. Met een kleine vier uur (langer of korter afhankelijk van de pauzes die je wel of niet inlast) is deze wandeling prima te combineren met nog een andere activiteit dezelfde dag!

Het prachtige schiereiland Alcúdia

Voor iets meer uitdaging is de tocht over het schiereiland Alcúdia een mooie optie. Het startpunt Ermita de la Victoria is met de auto bereikbaar en de rit ernaartoe belooft al veel goeds! Je volgt de weg die om de berg Talaia d’Alcudia heen door bossen en dalen gaat met geregeld uitzicht op zee. In 4 à 5 uur loop je vervolgens vanaf Ermita de la Victoria een ronde langs mooie uitzichtpunten en verlaten baai waar je even een duik in het helderblauwe zeewater kunt nemen. Je moet er wel voor naar beneden klauteren, maar dan heb je ook een prachtige baai helemaal voor jou en je reisgenoten alleen! De route loopt vervolgens terug omhoog over de Collet des Coll Baix, waar je verschillende berghutten passeert. Eenmaal Coll de na Benet gepasseerd loop het pad geleidelijk aan naar beneden, terug naar het beginpunt. Diegenen die honger gekregen hebben moeten dan nog éven geduld hebben, want bij Ermita de la Victoria zit maar één restaurant – in Alcúdia zijn er echter voldoende mogelijkheden om een gezellig plekje uit te zoeken en lekker wat te eten!

Hikes op hoogte

Ben je na een paar dagen lekker warmgelopen, dan zijn er ook hikes die je tot nóg grotere hoogte stuwen. Zo is de op één na hoogste berg van het eiland, de Massanella (1.365m), te beklimmen. Je moet daarvoor zo’n 800 meter stijgen en dalen; een uitdagende tocht, waarbij onderweg geen mogelijkheden zijn om ergens eten en drinken te kopen dus zorg ervoor dat je voldoende bij je hebt!  Deze wandeling is één van de klassiekers op het eiland. Al wandelend langs een finca en over kleine colls, stijg je steeds verder en wordt het pad smaller. Eenmaal boven de boomgrens krijgt de omgeving een alpien karakter. De laatste twintig minuten naar de top zijn een flinke uitdaging, waarbij je geregeld ook je handen gebruikt om naar boven te klauteren. Vanaf de top van de Massanella is het uitzicht rondom echter fantastisch mooi en bij helder weer kun je zelfs de eilanden Ibiza en Menorca zien liggen! De terugweg voert over hetzelfde pad als waarlangs je ook omhoog gelopen bent en bij aankomst is er de mogelijkheid om bij Restaurant Coll de sa Batalla even uit te blazen.

Panoramische uitzichten tijdens een spannende bergwandeling

Tot slot een tocht die je gerust een spannende bergwandeling kunt noemen! De rondwandeling om het Tossals Verds Massif wordt gekenmerkt door steile paadjes, nauwe doorgangen, panoramische uitzichten op bergtoppen en stille bergmeren. Onderweg overbrug je ook nog eens een diepe kloof. De wandeling start en eindigt aan het stuwmeer Cúber, dat op 750 meter ligt. Vanaf daar zigzag je omhoog naar de Coll de sa Coma des Ases op 903 meter. Bij de Refugi Tossals Verds heb je de mogelijkheid om te pauzeren, iets te eten en de waterflessen te vullen alvorens de toch verder voert langs de Coll des Coloms en – voor de echte fanatiekelingen – de top van het massief dat op 1.118 meter ligt. Ook vanaf hier weer een fantastisch uitzicht, dat gaat je echt nooit vervelen! De terugtocht voert langs een waterkanaal terug richting het stuwmeer. De rest van de middag kunnen de beentjes omhoog!

Een wandelreis is de perfecte manier om de natuur, kloosters en bergdorpjes van Mallorca te ontdekken. Kortom de perfecte manier van groepsreizen om dit prachtige eiland te ontdekken.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7