Door: Martijn

Staat een bezoek naar Sardinië al een tijd op jouw bucketlist? Klinkt de combinatie van een actieve vakantie vol natuur en cultuur als muziek in jouw oren? Hier lees je alles over Sardinië en hoe je met een kampeerreis alles uit je vakantie haalt!

Cultuur en natuur op Sardinië

Sardinië is een eiland aan de kust van Italië. Met bijna dezelfde grootte als Nederland is het een populaire vakantiebestemming voor zowel Italianen als andere Europeanen. Het eiland heeft een breed scala aan prachtige natuur, kleine dorpjes, mooie haventjes en niet te vergeten… adembenemende stranden.

Wat Sardinië zo bijzonder maakt

Sardinië zelf is een magische plek door de blauwe kleuren van de zee, de groene landschappen en de gekleurde huisjes. Alleen al door deze 3 aspecten krijg je meteen een vakantiegevoel.

Naast het feit dat het een prachtig eiland is om je zonvakantie te besteden, kun je er ook heel erg goed mountainbiken, wandelen of andere activiteiten verrichten. Zo kun je op een actieve manier meer van het eiland zien en te weten komen.

Eten

Doordat Sardinië een eiland is, is vis een erg belangrijk ingrediënt voor veel gerechten. Zo hebben ze, naar eigen zeggen, de beste kreeft van de wereld. Naast de verschillende soorten verse vis, kun je natuurlijk ook altijd een goede pasta of pizza vinden op dit mooie eiland.

De ideale mix van natuur en strand

Dit eiland heeft eigenlijk alles wat je zoekt. Het zit vol van activiteiten maar er is ook genoeg ruimte om bij te komen van alle indrukken die je op doet. Zo kun je de ene dag een intensieve wandeling in de bergen maken en de andere dag met een boekje uitrusten op een prachtig wit strand.

Kamperen

Door de toeristen die ieder jaar Sardinië komen ontdekken en het lekkere weer, zijn er erg veel campings op het eiland. Door te kamperen ben je meteen een stuk dichterbij de natuur en vaak liggen de campings vlak naast de zee zodat je s ’ochtends meteen een verfrissende duik kunt nemen

Must-do’s op het gebied cultuur en natuur op Sardinië

Capo Comino

Capo Comino is een strand waar je helderblauw water vindt en wit zand. Hierdoor krijg je meteen het gevoel dat je in een klein paradijs rond loopt. Deze witte stranden lopen over in duinen die vol staan met bomen. De combinatie van deze twee is adembenemend! Het strand is vanuit een actief oogpunt goed te bezichtigen, zo kun je met mountainbikes door de volgroeide duinen heen fietsen.

Dorgali

Dorgali is een klein dorpje dat op de helling van de Suramonte ligt. Dit dorpje is omringt door de indrukwekkende berglandschappen. Het dorpje zelf heeft een zeer historisch centrum waar je heerlijk rond kunt dwalen door de kleine straatjes.

Watersport in Sardinië

Sardinië is omringt door water en dit maakt het ook een ideale plek voor watersporten. Daarnaast heeft het zeewater meestal een zeer aangename temperatuur zodat je de hele dag door wel watersporten kunt doen. Zo zijn er mogelijkheden om te windsurfen, suppen, kanoën en zeilen. Natuurlijk kun je ook heerlijk zwemmen in de heldere zee rondom Sardinië.

Tavolara

Tavolara is een eilandje aan de kust van Sardinië en is een groot beschermd natuurgebied. Op dit kleine eiland zijn verschillende zones die aangegeven of je deze mag betreden of niet. In de te betreden zones is prachtige natuur waar je door heen kunt wandelen en de flora en fauna op dit eiland kunt bewonderen.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7