Door: Martijn

Nathasja zat acht dagen tot over haar oren in Kroatië!

Topje tikken

Voor vertrek wist Nathasja dat het om een actieve vakantie ging, maar daar was ook alles mee gezegd. “Hoé actief de vakantie was en of ik met mijn conditie alles goed zou kunnen doen, dat wist ik niet precies.” Uiteindelijk bleken de activiteiten voor haar geen enkel obstakel;  “Dat komt mede doordat er voldoende tijd tussendoor is om te ontspannen. Af en toe zijn de activiteiten pittig, maar altijd op een leuke en uitdagende manier. En het is op zich ook fijn als je ’s avonds voelt dat je die dag wat gedaan hebt! Gelukkig raak je tegen het einde van de groepsreis wel gewend aan wat inspanning. Het voordeel met twee groepen is dat je kunt opsplitsen. Dit gebeurde op de laatste dag tijdens de bergopwaartse wandeling. Het clubje mensen met een ijzersterke conditie is recht de berg opgewandeld; topje tikken noemden ze dat! Ik ben met de andere groep meegelopen. Die route ging langs mooie uitzichtpuntjes. Het was af en toe nog steeds flink klimmen, maar het is er zo mooi! De steile wanden met nauwelijks begroeiing zijn bovendien perfect voor rotsklimmers, zeker aan het begin van het park zagen we er veel. Leuk om je te realiseren als je daar loopt, is dat onder andere in dit park de Winnetou films zijn opgenomen!”

Kanoën, wandelen en een wijnproeverij met uitzicht op zee

Nathasja vertelt enthousiast over de activiteiten tijdens de reis: “Het is ontzettend afwisselend. Zo zijn we bijvoorbeeld gaan kanoën. Omdat het hard had geregend, stond het water te hoog om te raften, maar in de kano was het prima te doen. Je gaat gedeeltelijk met de stroming mee en af en toe kom je een watervalletje tegen. Van tevoren lijkt dat doodeng, maar als je ze eenmaal een keer bent afgegaan, zijn ze hartstikke leuk! Onderweg was er één waterval die echt te hoog was, dus daar hebben we de kano’s vanaf laten glijden waarna we zelf naar beneden konden klimmen of springen. Heel leuk eigenlijk! De kano’s waren ondertussen door de reisbegeleiders opgevangen, dus we konden daarna weer lekker verder.

Behalve de wandeling in Paklenica Park op de laatste dag, was ook de wandeling in het Plitvice merenpark één van de hoogtepunten. De meesten kennen het wel van Kroatië, het park met het helderblauwe water en talloze watervallen. Er zijn heel veel wandelroutes en halverwege besloten we toch om één van de langere routes te lopen. Er was niet zoveel zon die dag, dus heerlijk weer om te wandelen. In de zomer kan het er aardig warm zijn en in de meertjes kun je niet afkoelen, omdat het verboden is in het nationale park te zwemmen.” Door een natuurlijk afzettingsproces, zijn er gedurende duizenden jaren dammen van travertijn ontstaan: “Omdat het water zo helder is, zie je die kalkstenen afzetting ook op de bodem van de meertjes. Dat ziet er echt ontzettend mooi uit!

Daarnaast hebben we een aantal leuke plaatsen bezocht. De dag dat we aankwamen hebben we de highlights van Zadar nog mooi kunnen meepikken, later hebben we op Krk eiland ook het stadje bezocht. Op weg naar de wijnproeverij zijn we ook weer door een klein dorpje gekomen, met allerlei smalle slingerweggetjes. Die wijnproeverij was trouwens ontzettend leuk, met uitzicht op zee, lekkere wijnen en borrelhapjes erbij. Dat de toelichting over de wijnen voornamelijk in het Kroatisch was, deed daar niks aan af – het was zo gezellig!”

Kroatie Singlereis Rondreis 320x240.jpg

Hoe heb je de groepsamenstelling ervaren?

Super gevarieerd.  Leuk om te zien hoe een groep vreemden, zomaar vrienden kan worden. De verschillende leeftijden maakte het alleen maar extra aantrekkelijk.

Genieten van prachtige uitzichten en de zelf meegebrachte lunch

Naast alle activiteiten die je tijdens de groepsreis onderneemt, rijd je natuurlijk ook met elkaar door het land waardoor je heel veel ziet en de vrijheid hebt om af en toe op mooie plekken te stoppen. “We hebben bij prachtige baaitjes aan zee gezeten, gezwommen en geluncht op plekken met fantastische uitzichten. Onderweg zijn we bijvoorbeeld bij Zavratnica gestopt: één van de mooiste inhammen aan de kust van de Adriatische zee. De busjes hebben we op verschillende plekken geparkeerd, zodat je twee verschillende wandelingen kon lopen en uiteindelijk in het andere busje verder reed. We zijn met een aantal van de groep beneden langs de zee en de rotsen gelopen, terwijl de anderen bovenlangs gingen. Op het strand hebben we de lunch gegeten die we hadden meegenomen. In de baai lag een oud Duits oorlogsschip op de bodem; vanaf de kant zag je het schip wel liggen, maar je kon er ook naartoe zwemmen zodat je hem van dichterbij kon zien. Dat heb ik met twee anderen gedaan, maar het water was er wel koud! Ik had echt een beetje spijt; je moest nog best een stukje zwemmen omdat je door de hoge rotsen niet overal het water in en uit kon. Door de zon zag je niet zoveel als je er recht boven zwom, dus héél snel heb ik onderwater met de camera wat beelden geschoten en toen ben ik het water weer uitgegaan. Alles voor de film hè!”

Samen de zon zien ondergaan

Nathasja vertelt dat ze al wel eens eerder op groepsreis is geweest, maar dan vooral met mensen die samen hebben geboekt: “In die groep zaten een aantal stelletjes bijvoorbeeld, maar ook twee gezinnen. Dit was dus echt wel wat anders! Nu was ik helemaal in mijn eentje. Dat kan op zich wel spannend zijn, maar iedereen ging heel erg leuk met elkaar om. Sommigen willen wel eens een momentje voor zichzelf, daar is ook alle ruimte voor en iedereen respecteert dat. ’s Avonds deden we vaak met zijn allen nog spelletjes, maar ook daar gold dat je prima wat eerder kon afhaken of een avondje kon overslaan. Op één avond hebben we met zijn allen naar de zonsondergang staan kijken. Dat soort momenten maken het ook wel bijzonder.

Al rijdend, kletsend en zingend leer je elkaar kennen!

“Omdat je alles met elkaar doet, leer je je medereizigers snel kennen. Ook samen in een busje zitten helpt daaraan mee. Je kletst veel en af en toe begint er spontaan iemand te zingen! Wij hadden natuurlijk de keuze om met twee losse groepen op pad te gaan, of allemaal samen op te trekken en te mixen, maar in feite werkt dat in een kleinere groep niet anders denk ik. We hebben in de groepsapp ook nog steeds contact; je hoeft geen vrienden voor het leven te zijn, maar zo af en toe wat van elkaar horen is wel leuk. Een aantal mensen van de groep zijn ondertussen ook op winterreis geweest, dus ik heb jaloersmakende foto’s in de sneeuw toegestuurd gekregen!”

De specifieke sfeer die Nathasja beschrijft, is haar uiteindelijk heel erg bijgebleven; “Je beleeft alles met elkaar en iedereen heeft het gezellig en raakt goed op elkaar ingespeeld. Behalve dat je in een prachtig land bent, is het fijn dat je de activiteiten sámen onderneemt en daarbij gezellig kunt kletsen. Tegelijkertijd kun je ook een momentje voor jezelf nemen, wat je maar wilt. Het is dus niet alleen actief, maar ook heel sociaal en ontspannen. En de verschillende activiteiten maken het een heel veelzijdige reis!”

Nathasja heeft met haar medereizigers een leuke tijd gehad in Kroatië. Daarom ging bijna iedereen in september weer mee op groepsreis: een actief weekendje in de Ardennen – hoe cool is dat!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7