Door: Martijn

Op reis in de winter? Voor veel mensen is het de favoriete vakantie van het jaar: de wintersport.

Een week skiën, snowboarden, misschien zelfs langlaufen en natuurlijk gezellig après-skiën. Veel mensen gaan wintersporten in Oostenrijk of Frankrijk, waar je tussen de andere Nederlanders in de rij voor de skilift staat en ’s avonds misschien zelfs meezingt op een klassieker van Guus Meeuwis. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Ehm… dan moet je misschien maar niet verder lezen.

Want wintersporten, daar zijn we bij noSun dol op. Maar bovenstaande is het voor ons nét niet. Wist je dat Europa nog véél meer mooie plekken te bieden heeft? Waar je kunt skiën en snowboarden, op ongerepte pistes zonder rijen voor de lift, en met meerdere skigebieden die te bereiken zijn vanuit één standplaats? In Scandinavië zijn veel van dit soort geweldige, maar nog onbekende wintersportplekken te vinden. En zelfs in Oostenrijk bieden we een originele winterreis aan, met allerlei gave extra activiteiten. Want wintersporten met noSun, dat is naast skiën en snowboarden óók sneeuwscooteren, tobogannen, huskysleeën of ijsvissen. Gaaf toch?!

We kunnen ons voorstellen dat je graag meer wil weten over onze wintersportreizen en daarom hebben we onze drie reizen op een rijtje gezet, waarbij skiën en snowboarden het hoofdbestanddeel vormen van de reis.

#1 Winters ski-avontuur in Noorwegen & Zweden – 8 dagen

Een achtdaagse winterreis die geschikt is voor zowel beginnende als meer ervaren skiërs en snowboarders. We gaan drie dagen lang de heerlijk rustige, uitgestrekte skipistes in het zuiden van Zweden ontdekken. We gaan onder andere naar het grootste skigebied van Noord-Europa, Sälen, en het grootste gebied in Noorwegen: Trysil. Perfect voor de liefhebbers dus. Het skiën en snowboarden vullen we aan met andere stoere activiteiten: we trekken er twee keer op uit met sneeuwscooters, door dichte besneeuwde bossen en over bevroren meren. Het is voor avonturiers ook mogelijk om zelf de sneeuwscooter te besturen. Je hebt verder een dag vrij om zelf in te vullen, waarop je er opnieuw op uit kunt trekken, maar natuurlijk kun je ook relaxen in het mooie landhuis waar we verblijven. Want met een goed boek en een kop warme chocomelk voor de open haard kruipen klinkt ook best prima, toch?

#2 Alles behalve een ‘standaard’ wintersport in de Oostenrijkse Alpen – 8 dagen

Dit jaar bieden we voor het eerst een wintersportreis aan naar de Oostenrijkse Alpen. De echte noSun-liefhebbers van het eerste uur horen we nu denken: hè, is noSun van z’n geloof gevallen? Worden er nu ook ineens gewone wintersportreizen aangeboden? Maar nee hoor, wees gerust. Wij zouden noSun niet zijn als we er niet een flinke dosis avontuur en afwisseling aan hadden toegevoegd, in de vorm van sneeuwschoenwandelen, rodelen, een rit per sneeuwscooter en zelfs een heuse biathlon waarbij je schietles krijgt. Het is een soort wintersport-plus dus, voor wie eens wat anders wil dan alleen maar zeven dagen hetzelfde ritje van de piste af. Natuurlijk is er genoeg tijd om te skiën en snowboarden, in verschillende sneeuwzekere skigebieden. Wie zal er dit jaar in je vriendengroep met de tofste wintersport foto’s en filmpjes aan komen zetten…? Juist ja.

#3 De perfecte mix van wintersport en avontuur in Lapland – 8 dagen

Wil je nóg meer uit je wintersportreis halen? Dan is deze Lapland-reis geschikt voor jou. Je gaat drie volle dagen skiën en/of snowboarden met een Nederlandse instructeur, die je helpt om je techniek te verbeteren. Je gaat steeds naar een ander skigebied, voor de afwisseling maar ook om te oefenen in verschillende omstandigheden. Op de andere dagen van deze reis ga je gave outdooractiviteiten ondernemen zoals sneeuwschoenwandelen, een volle dag op pad met een huskyslee, langlaufen en een ijstunnel verkennen. Ook is er een vrije dag waarbij je zelf je activiteit kiest. Ga je voor sneeuwscooteren, ijsvissen of toch liever schaatsen op een natuurijsbaan van vijfentwintig kilometer? Deze reis is de overtreffende trap van een ‘gewone’ wintersport. En wist je dat je zelf goede kans maakt om het noorderlicht te spotten tijdens deze winterreis in Lapland?

Let op: inmiddels zijn de winterreizen die we aanbieden iets anders dan toen we deze blog schreven. Natuurlijk maken we nog steeds prachtige groepsreizen, maar we hebben ze de afgelopen jaren verder ontwikkeld én uitgebreid, dus ze zijn nu nog gaver.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7