Door: Martijn

Een single wintersport groepsreis is dƩ oplossing als je deze winter liever niet alleen op vakantie wilt. Door je vakantiegenot te delen met anderen heb je nog eens een extra toffe vakantie ook! Vakanties deel je vaak met een vriend of vriendin, maar deze winter wil jij echter eens wat anders. Je bent op zoek naar een wintersport groepsreis. Jij bent zeker niet de enige die deze winter op zoek is naar een single wintersportreis! In deze blog leggen we je uit wat je kunt verwachten van een single wintersport groepsreis.

Sneeuwscooteren in Scandinaviƫ

Tijdens een single wintersport is sneeuwscooteren in ScandinaviĆ«, echt zoā€™n winter activiteit die je gedaan moet hebben! Of je nu een natuurlijke aanleg hebt voor bijvoorbeeld motorrijden of dat je niet zoā€™n natuurlijk talent bent. Eigenlijk iedereen vindt het besturen van een sneeuwscooter speciaal. Bij noSun groepsreizen duren de sneeuwscooter safariā€™s in de regel minimaal drie uur. Vanaf het moment dat je de sneeuwscooter start begint de lol! Je voelt de motor tussen je benen brommen, eigenlijk is dat best een stoer gevoel!

Het gave aan het rijden op een sneeuwscooter is dat je in de winter op plekken kunt komen waar je dat in de zomer niet kunt. Je gaat dan ook via moerassen, over bevroren meren, dichte bossen, maar ook over bergen en heuvelruggen. Omdat je met een sneeuwscooter snel 40-50 kilometer per uur rijdt kom je nog eens ergens. Uiteraard maak je onderweg de nodige stops om te genieten van de omgeving. Ook is de kans groot dat je een eland of een ree spot. Hoe bijzonder is dat?

Huskysafari

Zoals met zoveel dingen die je voor het eerst doet, zal ook je eerste huskysafari je voor altijd bijblijven. Het eerste dat je opvalt is het geblaf van de honden als je aankomt bij het huskytour-bedrijf. Je denkt wat is dit voor herrie? Al snel heb je door dat een huskyhond maar Ć©Ć©n ding wil: dolgraag rennen! Ze kunnen gewoon niet wachten om te beginnen. De schattige huskys laten zich graag aaien. Onderling laten ze ook hun tanden aan elkaar zien. Je hebt al snel door dat dit ook komt door het feit dat de honden gewoon zo graag willen rennen!

Je neemt tijdens de single wintersportreis plaats in de husky slee en dan gaat het beginnen. Wat direct opvalt is de serene rust. Opeens is het geluid van de blaffende honden weg en je hoort alleen nog het geknars van de slee in de sneeuw. Je ziet dat de honden genieten van de inspanning en de slee heeft er een aardig tempo in. Je rijdt door diverse landschappen. Zo af en toe zak de slee weg in de sneeuw en soms moet je even uitstappen om te helpen met duwen. Je bent, dankzij de wintersport groepsreis weer een ervaring rijker! Dit verhaal kun je thuis weer mooi vertellen aan de thuisblijvers.

Sneeuwschoenwandelen

Heb je ooit wel eens in heel diepe sneeuw gelopen? Je zakt tot aan de heupen in de sneeuw en een beetje afstand afleggen is echt geen doen. Gelukkig zijn om deze reden ooit de sneeuwschoenen uitgevonden. Met sneeuwschoenen onder zak je opeens bijna niet meer weg in de sneeuw en loop je zo over de zachte sneeuw heen. Ook dit is in het begin een bijzondere ervaring.

Het tempo dat je kunt maken met sneeuwschoenen ligt net iets lager dan tijdens een normale wandeling. Je kunt dus, tijdens je single wintersport, een behoorlijke tocht maken en veel van de omgeving zien. Meestal stoppen we bij een schuilhut om even lekker een bakkie te doen of om lekker te lunchen. Het voordeel van een trektocht met sneeuwschoenen is dat je op plaatsen komt, waar normale wandelaars niet komen. Je kunt dan ook genieten van alle rust die de natuur te bieden heeft.

Langlaufen of tour skiƫn

Wist je dat als men het in Scandinaviƫ over skiƫn heeft, men langlaufen bedoeld? Bedoel je van een berg af? Dan spreekt met over downhill of alpine skiƫn.
Skiƫn is zowel in Zweden, Noorwegen als Lapland dƩ nationale winter volkssport. De oorsprong laat zich dan ook makkelijk raden: in de winter is er geen makkelijkere methode om van A naar B te komen dan op de ski.

Vroeger waren en natuurlijk nog geen goede wegen of sneeuwscooters. Het zit dus letterlijk in de cultuur ingebakken. Zelfs de kleinste wintersportplaats heeft ā€œtracksā€ zoals men ze daar noemt. In de Alpen spreekt met natuurlijk over loipes.

Hoewel de basis van langlaufen makkelijk is te noemen, duurt het toch even voordat je de juiste techniek echt te pakken hebt. Gelukkig zijn er altijd lange en korte routes. Dus is er voor ieder wat wils. Tijdens de noSun wintersport groepsreizen kijkt de reisbegeleider altijd naar de mogelijkheden binnen de groep. Het is dan ook heel gebruikelijk om de groep op te splitsen en te kiezen voor een lange of een korte route.

Welke single wintersport groepsreis kies jij?

Een Zweeds winteravontuur

Een winteravontuur noemen we het en dat is het ook Ć©cht. Deze single wintersportreis naar Zweden bevat zoveel toffe activiteiten dat je de Scandinavische winter werkelijk van voor tot achter beleeft: vermaak je met een gave huskyhondentocht, ga op pad per sneeuwscooter, waag je aan het ijsvissen en zoek de snelheid op tijdens een middagje op de latten in een nabijgelegen skioord. Als kers op de taart overnacht je Ć©Ć©n nacht in een tipi tent midden in het bos en bak je ā€™s ochtends spekpannenkoeken op open vuur. Ben je op zoek naar een vakantie die zowel actief als avontuurlijk is, check dan deze gave winter groepsreis Zweden eens!

De Scandinavische droom; winter in Zweeds Lapland

Een bijzonder gebied vraagt natuurlijk om een bijzondere reis! Juist daarom bieden we deze gave wintergroepsreis Lapland aan: een mooie mix tussen actief, relaxed en tegelijkertijd wat proeven van de Samische cultuur. Voor de nodige avontuur gaan we op sneeuwscootersafari en staat er een sneeuwschoenwandeling op het programma, maar ook ijsvissen en een dag skiƫn of snowboarden is onderdeel van deze reis.

Om het echte Lapland te ontdekken gaan we de natuur in op zoek naar elanden, houden we ā€™s avonds onze ogen open om het noorderlicht te spotten en maken we aan het einde van de reis een fantastische arresleetocht door een sprookjesachtige, besneeuwde omgeving. Een sauna mag natuurlijk niet ontbreken, dus ben je moe van alle indrukken dan is er ook voldoende mogelijkheid om even lekker te ontspannen. Klinkt goed, toch? VƤlkommen till Lappland!

Elke dag een andere wintersportactiviteit in Noorwegen

Op zoek naar een winter groepsreis waarbij je behalve skiƫn ook andere toffe activiteiten gaat ondernemen? Dat kan in Noorwegen! Sneeuwschoenwandelen, tobogganing, cross country skiƫn of langlaufen, ijsvissen en een toffe huskytocht; het is allemaal bij de reis inbegrepen! En kom je tegen de avond thuis van alle avonturen, dan heeft de traditionele houten hytte waarin je verblijft een eigen sauna, heerlijk ontspannen dus.

IJsland; ontdek het land van sneeuw en ijs in de winter!

Een wintervakantie in IJsland? Super gaaf! Heel wat anders dan de wintersport die je misschien gewend bent, dat wel. Bij deze singlereis vindt je een goede afwisseling tussen actief en relaxt: we gaan op pad met sneeuwscooters en snowcats (het ruige werk!), maar er is ook een dag vrijgehouden om te skiĆ«n. IJsland bezoek je daarnaast natuurlijk niet zonder de tofste hoogtepunten te zien! Daarom is er ook tijd ingeruimd voor een dagtocht naar de Golden Cirkle en bezoeken we Thingvellir National Park. Naast al dit moois is IJsland natuurlijk ook de perfecte bestemming voor een flinke portie ontspanning; het zwembad en de hottubs bij het guesthouse zijn hiervoor uitermate geschikt, maar we bezoeken ook de warme bron ā€˜Grettislaugā€™ en de magische infinity pool bij HĆ³fsos. Is een avontuurlijke en ā€˜off the beaten trackā€™ wintervakantie met voldoende tijd voor ontspanning wat jij zoekt, dan is deze singlereis naar IJsland perfect voor jou!

Wintersport Singles Oostenrijk.jpg

Ga jij mee op wintersport groepsreis?

Waar wacht je nog op? Boek jouw singlereis en geniet alvast van de voorpret!

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over Ć©Ć©n of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7