Adventure roadtrip Slowakije (noSun Garantie)

Groepsreis 14 dagen on the move in Tsjechië, Slowakije en Polen
Boek deze reis

Ontdek het beste van Slowakije, pak Praag en Krakau ook nog even mee

Jij denkt dat een overdosis slecht voor je is? Deze dosis outdoor en actief wil je niet missen; raften, klimmen in grotten, hiken en kajakken om zo outdoor Slowakije te verkennen. Tijdens deze groepsreis naar het spectaculaire Slowakije stoppen we in het prachtige Praag en gaan we ook nog naar cultureel Krakau. Als dat geen goed verhaal is, om thuis te vertellen? Als we dan toch in de buurt zijn, en je wilt mee, bezoeken we ook Auschwitz. In Slowakije is het tijd voor een overdosis prachtige, ongerepte natuur. We beginnen deze groepsreis in Bratislava en ontdekken daarna het bergachtige noorden van Slowakije. Dat is wel even wat anders dan de Alpen.

Hoogtepunten van deze reis

 • Kajakken langs het ijzeren gordijn!
 • Prachtige steden als Praag, Bratislava en Krakau bewonderen
 • Indrukwekkend Auschwitz bezoeken
 • Gave hike tochten met adembenemend uitzicht
 • Klimmen en klauteren in grotten!
 • Bekijk het programma
 • groepsreis avontuur grot
 • alleen op reis wandelen tatra
 • outdoor vakantie singles
 • rondreis actief groepsreis

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • Groepsreis kamperen reizen
  Dag 1 De eerste stop: Praag De groepsreis naar Slowakije gaat beginnen. De reistas is gepakt, klaar voor het avontuur? We laten Nederland achter ons en rijden in oostelijke richting naar Praag. Hier in Tsjechië zetten we onze tenten voor twee nachten op, want morgen gaan we de stad bekijken, dan begint de singlereis pas echt! Vanavond koken we gezamenlijk onze eerste maal, of we zoeken een restaurant op, nog makkelijker. Salut! Op de eerste avond van deze actieve groepsreis. We hebben er zin in. Morgen gaan we allereerst de cultuur van de prachtige stad Praag verkennen!
 • groepsreis citytrip praag
  Dag 2 Prachtig Praag verkennen We gaan rustig beginnen na de lange autorit van gisteren. In de loop van de ochtend vertrekken we vanuit de camping naar het centrum van Praag. Vandaag gaan we het historische centrum ontdekken en kan ieder zijn eigen gang gaan om de stad te verkennen. Natuurlijk is het wel zo leuk om met zijn allen de eerst activiteit te doen in de vorm van een stadswandeling. We kunnen ons opgeven voor een free walking tour. Een goed idee, met een local op pad om de stad te verkennen. Een bezoekje aan de Praagse Burcht en de Karelsburg mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken.
 • Devin Kasteel Slowakije
  Dag 3 On the road naar Slowakije Yeah op naar Slowakije! We pakken onze tenten in en rijden vandaag met onze goed gevulde minibus naar Bratislava waar we drie nachten gaan kamperen. Afhankelijk van het verkeer en hoe laat we vertrekken is er vanmiddag de mogelijkheid om het kasteel van Devín te bezoeken wat deel uit maakt van de oudste geschiedenis van Slowakije. Een mooie plek om de benen te strekken en cultuur te snuiven. Wat voor lekkers gaan we vanavond koken op deze groepsreis?
 • Kayakken ijzeren gordijn Slowakije
  Dag 4 Kajakken langs het ijzeren gordijn Wat is er mooier dan cultuur en avontuur te combineren tijdens een singlereis? Op deze dag gaat dat zeker lukken! Vandaag gaan we kajakken op de Donau langs het voormalige ijzeren gordijn. Je komt zelfs langs plekken die tot voor een paar jaar afgesloten waren voor publiek. Hoe bijzonder is dat? We nemen een lunch pakketje mee voor onderweg zodat we kunnen lunchen met een prachtig uitzicht! Als we terug komen op de camping kunnen we een spelletje doen. De verliezer doet de afwas!
 • bratislava Slowakije hoofdstad
  Dag 5 Citysightseeing Bratislava Goedemorgen, lekker geslapen? Voordat we naar het noorden van Slowakije vertrekken, nemen we vandaag de tijd om het oude centrum van Bratislava te verkennen. Bratislava is klein maar fijn en barst van de leuke bezienswaardigheden in het oude stadshart. Zoals het kasteel van Bratislava, de bronzen beelden, de bijzondere blauwe kerk, oude markthal en zo kunnen we nog wel even door gaan. Kortom weer genoeg te zien en te beleven tijdens deze singlereis Slowakije. Met een drankje op het terras proosten we op weer een gezellige dag!


 • alleen op vakantie slowakije natuur
  Dag 6 Going north We laten Bratislava achter ons en vertrekken naar het noorden van Slowakije. Een tocht van ruim 300 kilometer waar we de hele dag de tijd voor hebben. Een picknick onderweg met een prachtig uitzicht klinkt dan ook zeker niet verkeerd. We komen onderweg ook langs het beschermde natuurgebied Štiavnické vrchy. Een wandeling in dit natuurgebied mag ook zeker niet ontbreken tijdens deze actieve groepsreis. Als we zijn aangekomen op de camping kunnen we ons tentenkamp opbouwen voor 4 nachten.
 • singlereis avontuur outdoor
  Dag 7 Cave climbing Goedemorgen, de tent openritsen en de zon die je tegemoet komt schijnen is toch echt genieten! We gaan een echte ervaring in de grotten beleven in het centrale gedeelte van de Lage Tatra-kam. Cave climbing ook wel speleologie genoemd. Hiervoor hebben we stevige bergschoenen tot boven de enkels nodig en een goede lichamelijke conditie. Met de juiste materialen trekken we de grotten in en manoeuvreren ons door de smalle gangen in de grot. Een beleving die we niet snel gaan vergeten! Doe je liever niet mee aan deze activiteit? Dan bedenken we voor jou wat anders moois.
 • groepsreis hoge tatra
  Dag 8 Ultieme Hike: Janosikove diery? Na een dag de aarde van binnen te hebben gezien, gaan we vandaag hiken over een van de mooiste routes van Slowakije. De tocht komt langs meerdere watervallen, prachtige ruige rotsformaties en we wanen ons in prachtige Slovaakse natuur. Naast de gebaande paden komen we ook over diverse ladders tegen die we gaan beklimmen om onze hike te vervolgen. Wat een heerlijke outdoor vakantie in Slowakije!
 • groepsreis tatra gebergte
  Dag 9 Raften! We hebben het land van Slowakije te voet ontdekt, de binnenkant van een grot gezien en nu is het tijd om het water weer op te gaan. Na een stevig ontbijt rijden we naar het startpunt van de rafttocht. Waar we een wildwater rafttocht gaan doen! Zwemkleding aan, peddels in de aanslag en peddelen maar. Terug op de camping genieten we van de zon en het prachtige Slowakije. Na zdravie (proost op je gezondheid) op een fantastische groepsreis!

  Aan actieve uitdaging geen gebrek tijdens deze groepsreis Slowakije.
 • singlevakantie slowakije avontuurlijk
  Dag 10 Op naar Krakau Wat hebben we genoten van de spectaculair Slowakije! We bouwen ons prachtige kamp weer af en vertrekken gaan voor nog meer avontuur in Polen. Voordat we Slowakije verlaten kunnen we optioneel nog een bezoekje brengen aan een adembenemende ijsgrot waardoor een rondleiding mogelijk is. We zijn onderweg naar Krakau voor geschiedenis en cultuur.
 • groepsreis krakau stedentrip
  Dag 11 Krakau verkennen Krakau was tot 1609 de hoofdstad van Polen en is nu de tweede grootste stad van het land met prachtige bezienswaardigheden. Heb je de film Schindler's List gekeken? We kunnen een bezoekje brengen aan zijn fabriek en het met eigen ogen bekijken. Het is nu een interactief museum waar zijn verhaal verteld wordt. Ben je een kunstliefhebber? Dan gaan we naar de Mariakerk. Hier hangen een aantal prachtige kunstwerken. De Mariakerk is zo bijzonder omdat het in zijn geheel van bakstenen is gemaakt. In Krakau is ook UNESCO-werelderfgoed te vinden namelijk de Stare Miaso; de Oude Stad een mooie plek voor een lekker lunch. Krakau is een van de enige steden in Polen die niet vernield is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Echt wel een bezoekje waard dus tijdens deze singlereis!
 • singlereis polen auschwitz
  Dag 12 Auschwitz Er staat ons een indrukwekkende dag te wachten. Nu we toch in Krakau zijn, kan een bezoek aan Auschwitz niet ontbreken. Een ervaring waar we het de rest van de dagen nog over hebben of over nadenken. Een gids zal ons rondleiden door het concentratiekamp. Ook over de Belgische en Nederlandse deportaties wordt verteld en onze mond valt open van verbazing. We zien het bekende uitzicht van foto's maar nu we er zelf staan is het toch schrikken en lopen ringelen over ons lijf. Voelt het niet goed om naar Auschwitz te gaan? Het is natuurlijk niet verplicht.
 • groepsreis polen actief
  Dag 13 Back on the road Na een indrukwekkende dag gisteren is het tijd om aan onze terugreis te beginnen. We keren huiswaarts na een fantastische reis vol gave ervaringen. We breken de lange rit op, in twee rustige reisdagen en overnachten vanavond op een camping in Duitsland. Nog één keer koken we de sterren van de hemel voor een heerlijk diner om deze geslaagde singlereis mee af te sluiten.
 • singlereis oost europa
  Dag 14 Oost west thuis best We pakken de bus in en rijden terug naar Enschede. Hier zullen we in de middag weer aankomen. Niet getreurd we hebben de herinneringen en foto's nog! Een groepsreis voor in de boeken. Afscheid nemen van elkaar is altijd lastig, vooral na zo'n gave reis samen. Al die avonturen en ervaringen. De rest van de wereld was er niet bij. We spreken af elkaar snel weer te zien tijdens het noSun afterSun Festival.

  Dit is een gave nieuwe noSun reis! Omdat het een nieuwe groepsreis is, is het mogelijk dat de volgorde van het programma anders is. Voorafgaand aan de reis is er een reisexpert op de bestemming geweest om vast van de reis te proeven. Hierdoor zullen de activiteiten alleen maar beter uitpakken. Op naar een mooi avontuur samen!

  Bij noSun staan wij, net als jij, te popelen om op reis te gaan! Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen kan deze reis gewoon doorgaan. Hoe fijn is dat? Waarschijnlijk zijn er wel inreisbeperkingen. Wat deze precies zijn kun je vinden op bovenstaande website.

  Omdat wij bij noSun het nogal een persoonlijke kwestie vinden, hoeven wij niet te weten of je gevaccineerd bent of dat je covid-19 doorlopen hebt. Wij gaan er vanuit dat je op de hoogte bent van de laatste richtlijnen van het ontvangende land en op de dag van vertrek voldoet aan de inreis-richtlijnen en dat je de noodzakelijke testbewijzen bij je hebt.

  Keer je terug uit een land met een geel reisadvies, dan heb je een corona- of vaccinatiebewijs nodig. Dat kan via een volledige vaccinatie die een geldige QR-code geeft in de CoronaCheck-app. Anderen moeten zich in het vakantieland laten testen. De PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een antigeentest maximaal 24 uur. Hier zal ruimte in het programma voor gemaakt worden, mocht dit nodig zijn.

Ik ga graag mee met Adventure roadtrip Slowakije (noSun Garantie)

Groepsreis 14 dagen on the move in Tsjechië, Slowakije en Polen

Boek deze reis

Accommodaties

Verschillende campings

Omschrijving: Tijdens deze groepsreis verblijven we op diverse campings in Tsjechië, Slowakije, Polen en Duitsland. Houd er rekening mee dat de campings wat eenvoudiger zijn dan in Nederland of Frankrijk. Maar hé, je bent wel op avontuur in Oost-Europa. Geen zwembad bij de camping? We nemen gewoon een duik in een rivier of meer. Écht outdoor en avontuur natuurlijk!

Slaapsituatie: Je krijgt van noSun een 2-persoons Vaude tent te leen, voor privé gebruik.

Wat neem je mee?

 • Ingelopen, waterdichte (ingevette) Hoge bergschoenen tot boven de enkels met voldoende profiel (type B/C)
 • Lunchpakket en drinken voor de heenreis
 • Broodtrommel
 • Een dagrugzak van ongeveer 20 liter (zorg er in elk geval voor dat hij groot genoeg is voor een warme trui, regenjas, lunchpakket, flesje water en bijvoorbeeld je fotocamera)
 • Slaapmat en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot 5 graden
 • Warme (fleece) trui (het kan erg koud zijn in de bergen
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Zwemkleding
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
 • Sportschoenen
 • Reserve veters, wandelsokken
 • Kleding en schoenen die nat mogen worden tijdens de wateractiviteiten
 • (Synthetische) T-shirts of thermoshirts
 • Korte broek, trainingsbroek en/of joggingbroek
 • Lange wandelbroek (geen spijkerbroek i.v.m. langzaam drogen en schuren)
 • Ondergoed en sokken
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Horloge, reiswekker
 • Drinkfles met een inhoud van minimaal 1 liter
 • Toilettasje met inhoud
 • Handdoeken
 • Paspoort / identiteitskaart
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • Optioneel:
 • Powerbank
 • Reserve bril/lenzen
 • Fotocamera, leesboek, gezelschapsspelletje, muziek
 • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

Vertrekdata

Rangschikken op:

Geen beschikbare vertrekdata gevonden

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Vervoer per minibus
 • Kajakken langs het ijzeren gordijn
 • Cave Climbing
 • Praag verkennen
 • Bratislava verkennen
 • Krakau verkennen
 • Raften
 • Meerdere hike-tochten
 • Entree Auschwitz onder leiding van een gids
 • Alle kampeer- en kookmaterialen (behalve een slaapmat en slaapzak)
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • Campingkosten
 • Tol- en parkeergelden
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • CO2-compensatie voor de gehele reis
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 6 tot 8 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Extra campingovernachting dag voor vertrek (Enschede) a €29,-
 • Etenspot (houd rekening met €10- €20 per dag)
 • Eventuele douchemuntjes voor op de campings
 • Optionele activiteiten; entree ijsgrot
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€30 per boeking)
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Ik ga graag mee met Adventure roadtrip Slowakije (noSun Garantie)

Groepsreis 14 dagen on the move in Tsjechië, Slowakije en Polen

Boek deze reis
96% van onze reizigers boekt alleen
Kleine groepen, 20 - 59 jarigen
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4