Door: Martijn

Praktische tips van reisblogger Antonette!

Het boeken van een groepsreis is niet zomaar iets. Ik reis zelf de halve wereld over voor mijn werk, maar als het puntje bij paaltje komt en ik een reis (als in een vakantie) moet boeken voor mezelf, vind ik dat best lastig. Want hoe weet je nou of de reis die je hebt gekozen de juiste is? Ik stel mezelf altijd weer dezelfde vragen. Zit ik qua periode wel goed? En past ie qua niveau bij me? Is de bestemming de best mogelijke of had ik toch voor een ander land moeten kiezen?

Keuzes, keuzes!

Kijk, helemaal zeker weten of je de juiste keuze maakt, is een zeldzaamheid. Niet alleen op het gebied van groepsreizen, maar dat geldt eigenlijk voor je hele leven. We hebben tegenwoordig zoveel keuzes die gemaakt moeten worden. Van welke kleding je ’s ochtends aan trekt tot wat je ’s avonds eet. Van het kopen van een televisie tot het boeken van een reis. Ook ik twijfelde of deze reis bij mij zou passen. Je gaat immers een week op reis met een stel vreemden en dan is het maar afwachten of de reizigers aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Gelukkig is de doelgroep van noSun tussen 25 en 45 jaar en voor reizigers met een avontuurlijke instelling. Als je je hier tot aangesproken voelt, past een reis van noSun sowieso bij je.

Sommige groepsreizen worden dubbel uitgevoerd, dit betekent dat er tegelijkertijd twee groepen hetzelfde programma doen. Ook tijdens mijn reis was dit het geval. Ik zat in de groep met een wat ouder gemiddelde qua leeftijd, bij de andere groep lag de leeftijd iets lager. Hier wordt dus prima rekening mee gehouden bij het indelen van de groepen.

Winterse activiteiten op elk niveau

Dan de activiteiten. Tja … je kunt alleen zelf bepalen of je die leuk genoeg vindt. Als je deze reis maakt om alleen de skiën dan zit je niet op de juiste plek. Het skiën tijdens deze winterreis Zweden is leuk voor een dag, maar niet voor de doorgewinterde pistetijger. De reis is met name geschikt voor reizigers die eens willen proeven hoe het is om een actieve winterreis te maken en alle hierbij komende activiteiten uit te proberen. Als je iets niet leuk vindt, hoef je je de rest van de reis niet te vervelen, want elke activiteit duurt maar een dag. Vind je iets juist heel erg leuk, dan weet je dus dat je met een gerust hart de volgende keer een week lang zoiets kunt gaan doen. Alhoewel, ik denk dat je voor een week hondensleeën (mijn favoriete activiteit) wel flink in de buidel moet tasten, maar goed …

Daarnaast is het niveau van elke activiteit voor beginners. Iedereen kan dus mee doen en even meemaken hoe het is om bijvoorbeeld op een sneeuwscooter te zitten. Besluit je niet mee te willen gaan, dan kan dit in overleg met de reisbegeleider altijd geregeld worden. Je verblijft namelijk in een huis waar je elke avond weer terug komt en dus kun je prima een dag ‘thuis blijven’ om even te relaxen. Zo kreeg ik zelf op dag twee van de reis bronchitis en kon ik daardoor niet mee sneeuwschoenwandelen en overnachten in de tipi. Gelukkig hebben Erik en Johan (zij organiseerden de activiteiten) mij nog meegenomen naar het kamp ’s avonds laat samen met een andere deelneemster die vanwege een blessure ook niet kon lopen. Op die manier kon ik toch even proeven aan het wilderniskamp en hoe het is om in een tipi te slapen. Daadwerkelijk hier slapen heb ik niet gedaan omdat ik zo snel mogelijk wilde herstellen van mijn bronchitis, wat lukte, want na twee dagen kon ik overal weer aan mee doen.

Alles inbegrepen en een heerlijk authentiek Zweeds huis als uitvalsbasis

Deze Zweden reis is een van de luxere reizen van noSun. Alles is inbegrepen en je weet dus dat je ter plekke geen aanvullende kosten meer hebt. Tenzij je een biertje drinkt bij de Apres Ski bijvoorbeeld. Er zijn dus geen verborgen kosten. Ik werk zelf bij een reisorganisatie op kantoor (niet bij noSun overigens) en de meest gestelde vraag is ‘wat zijn de kosten die ik ter plaatse nog kan verwachten?’ Het is dus een vraag die bij veel reizigers speelt. Bij deze reis zijn er dus ter plekke geen kosten meer. Het enige dat ik heb uitgegeven was een drankje bij de Apres Ski, een aantal outdoor kledingstukken die ik kocht en de fooi voor de reisbegeleider. [Update voor de reizen van de winter 2018/2019: voor het eten wordt tijdens deze reis een etenspot gemaakt, zodat er gezamelijk boodschappen gedaan kan worden en kan worden gekookt. Denk hierbij aan ongeveer €10,- tot €20,- per dag.]

Dan je overnachtingsplek. Van tevoren was ik een beetje huiverig over het delen van een kamer met iemand anders. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, ben ik iemand van de ‘me-time’ oftewel ik wil me graag elke dag even terug kunnen trekken wanneer ik daar behoefte aan heb. Het huis waarin ik verbleef had ruimte genoeg om dat even te doen. Er waren overal plekken om te zitten en even tot rust te komen. Omdat je met maximaal 12 personen reist bij deze trip, is het nooit druk en/of vol in het huis. Wel belangrijk om te weten dat het geen luxe villa is, maar een eenvoudig en ruim Zweeds huis. Wanneer je ‘aan de overkant’ overnacht, slaap je bij Erik en Vanessa. Zij zijn jaren geleden geëmigreerd naar Zweden en hebben hier dus hun eigen B&B. Het huis waar ik overnachtte had onze groep voor zichzelf, de huis was Erik en Vanessa werd gedeeld met andere gasten, eigenlijk alleen maar Nederlanders. Ook handig om te weten is dat er in beide huizen geen wifi aanwezig is. Maar dat heb je natuurlijk helemaal niet nodig tijdens deze reis!

Blogger Antonette, van we12travel.com, ging in december 2016 met noSun mee op de groepsreis naar Zweden. Ze schreef een aantal leuke en nuttige blogs over de verschillende activiteiten, met veel praktische informatie!

Enthousiast geworden?

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7