Eigenaar Martijn vertelt

Het verhaal van noSun Groepsreizen

Elk bedrijf en elke organisatie heeft een verhaal. Niet alleen wat ze doen, maar dé reden waarom ze bestaan. Ik denk dat je beter begrijpt wat voor soort reisorganisatie noSun Groepsreizen is als je weet hoe wij zijn ontstaan en waarom wij eigenlijk doen wat we doen, wat ons verhaal is. Daarom delen wij graag het verhaal van Martijn met je, de oprichter en eigenaar van noSun Groepsreizen!

Solo-avontuur in Nieuw-Zeeland

Eind 2003 was ik als student op reis. Mijn reis ging via Singapore naar Nieuw-Zeeland. Ik genoot volop van de natuur, cultuur, de diverse keukens, het outdoor zijn en het bijschaven van mijn Engels. Bij elke foto die ik nam, merkte ik dat ik dacht aan de mensen thuis. Dat ik aan hen wilde laten zien hoe mooi mijn reis was en hoe gaaf mijn ervaringen waren. Hoe leuk de mensen waren die ik ontmoette. Het gevoel van samen de top van een berg bereiken, een gletsjer beklimmen en genieten van een simpel zelf gekookt maaltje tijdens een trektocht. Maar, al deze dingen lieten zich niet vastleggen in een foto. En feit was dat ik deze reis helemaal alleen aan het beleven was.“

Reizen in je eentje is wel erg alleen

Tijdens de lange busritten door het immense Nieuw-Zeeland kwam de bezinning. Het alleen reizen was eigenlijk niets voor mij. Een paar dagen alleen zijn was heerlijk, maar ik miste maatjes om me heen om mijn verhalen mee te delen.

Uiteraard ontmoette ik overal interessante mensen met wie ik goede gesprekken voerde over beklimmingen, hoogtepunten, doelen in het leven, partners, relaties, werk, dromen en uiteraard reizen. Wat mij tijdens die reis echter begon tegen te staan, was dat je je elke dag weer opnieuw moest voorstellen. De mensen waarmee je aan de eettafel zat, de mensen naast je in de bus of je kamergenoten in een hostel; de gesprekken hadden steeds hetzelfde beloop en waren vluchtig. Ondanks de supergave ervaringen voelde ik continue een soort leegte.

Eenmaal terug op mijn studentenkamertje voelde ik mij behoorlijk alleen. Niemand begreep goed wat ik had meegemaakt en de invloed die de reis op mij had gehad. De wekelijkse avonden in de studentensociëteit waren al die weken gewoon doorgegaan, ook zonder mij.“

Reizen met noSun Groepsreizen = samen delen in de ervaringen

Terugkijkend is die leegte de aanleiding geweest van het starten van reisorganisatie noSun Groepsreizen. Ik wist zeker dat het anders moest kunnen en dat zou ik dan ook gaan doen. Ineens had ik een helder beeld van hoe groepsreizen zouden moeten zijn: het samen beleven van niet-alledaagse zaken, zoals het zitten rond een kampvuur, een hike in de bergen, een mooie mountainbike tocht maken en uiteraard samen in de natuur zijn. SAMEN was voor mij het sleutelwoord.

Dat was het moment! Daar op mijn studentenkamertje. Het moment waarop de passie voor reizen, samen ondernemen en mensen een goede tijd geven, bij elkaar kwamen. Alles viel op zijn plaats! Juist het samen dingen ondernemen is wat ik zo herken in de groepsreizen bij noSun. Reizen, avontuur, outdoor en leren van anderen. Wat houdt hen bezig, wat drijft hen? Heerlijk! Daarom organiseren wij zo graag onze groepsreizen. Met jou, voor jou, maar ook voor onszelf. Daar worden wij gelukkig van.“

Samen

Tijdens een zeiltocht in de zomer 2003, van Nederland naar Bergen, Noorwegen, had ik al ervaren wat het is om samen met anderen een intensieve reiservaring te beleven. Je stapt uit je dagelijkse leven en begint aan een avontuur. Samen met de groep moet je het doen. Omdat je het samen doet, maakt dat de reis tot een echt avontuur. Heerlijk!“

4e generatie van ondernemerschap

Dat ik later als ik groot ben ondernemer zou worden, dat wist ik al heel lang. Wat ik zou gaan doen, dat wist ik niet. Wel dát ik het ging doen. De juiste weg zou ik nog wel vinden. Studeren leek me een goed begin van mijn weg naar Rome.

Als telg uit een ondernemersfamilie is het altijd mijn droom geweest om een bedrijf te beginnen. Als kind was ik al bezig met handel en andermans problemen oplossen. We reisden veel. Mijn overgroot opa, opa en eigen vader gingen mij voor. Dus feitelijk wist ik niet beter. Ik wilde graag een probleem van een ander oplossen, dingen anders doen. Daardoor verzamel ik alleen maar blije mensen om mij heen en ik had al snel door dat ik daar zelf ook blij, heel erg bij van word! Mensen blij maken door middel van reizen is dus mijn passie.”

 

Nieuwsgierig naar de groepsreizen?