Door: Martijn

Het verhaal van noSun Groepsreizen: eigenaar Martijn vertelt!

Solo-avontuur in Nieuw-Zeeland

“Eind 2003 was ik als student op reis. Mijn reis ging via Singapore naar Nieuw-Zeeland. Ik genoot volop van de natuur, cultuur, de diverse keukens, het outdoor zijn en het bijschaven van mijn Engels. Bij elke foto die ik nam, merkte ik dat ik dacht aan de mensen thuis. Dat ik aan hen wilde laten zien hoe mooi mijn reis was en hoe gaaf mijn ervaringen waren. Hoe leuk de mensen waren die ik ontmoette. Het gevoel van samen de top van een berg bereiken, een gletsjer beklimmen en genieten van een simpel zelf gekookt maaltje tijdens een trektocht. Maar, al deze dingen lieten zich niet vastleggen in een foto. En feit was dat ik deze reis helemaal alleen aan het beleven was.“

Reizen in je eentje is wel erg alleen

“Tijdens de lange busritten door het immense Nieuw-Zeeland kwam de bezinning. Het alleen reizen was eigenlijk niets voor mij. Een paar dagen alleen zijn was heerlijk, maar ik miste maatjes om me heen om mijn verhalen mee te delen.

Uiteraard ontmoette ik overal interessante mensen met wie ik goede gesprekken voerde over beklimmingen, hoogtepunten, doelen in het leven, partners, relaties, werk, dromen en uiteraard reizen. Wat mij tijdens die reis echter begon tegen te staan, was dat je je elke dag weer opnieuw moest voorstellen. De mensen waarmee je aan de eettafel zat, de mensen naast je in de bus of je kamergenoten in een hostel; de gesprekken hadden steeds hetzelfde beloop en waren vluchtig. Ondanks de supergave ervaringen voelde ik continue een soort leegte.

Eenmaal terug op mijn studentenkamertje voelde ik mij behoorlijk alleen. Niemand begreep goed wat ik had meegemaakt en de invloed die de reis op mij had gehad. De wekelijkse avonden in de studentensociëteit waren al die weken gewoon doorgegaan, ook zonder mij.“

Reizen met noSun Groepsreizen = samen delen in de ervaringen

“Terugkijkend is die leegte de aanleiding geweest van het starten van reisorganisatie noSun Groepsreizen. Ik wist zeker dat het anders moest kunnen en dat zou ik dan ook gaan doen. Ineens had ik een helder beeld van hoe groepsreizen zouden moeten zijn: het samen beleven van niet-alledaagse zaken, zoals het zitten rond een kampvuur, een hike in de bergen, een mooie mountainbike tocht maken en uiteraard samen in de natuur zijn. SAMEN was voor mij het sleutelwoord.

Dat was het moment! Daar op mijn studentenkamertje. Het moment waarop de passie voor reizen, samen ondernemen en mensen een goede tijd geven, bij elkaar kwamen. Alles viel op zijn plaats! Juist het samen dingen ondernemen is wat ik zo herken in de groepsreizen bij noSun. Reizen, avontuur, outdoor en leren van anderen. Wat houdt hen bezig, wat drijft hen? Heerlijk! Daarom organiseren wij zo graag onze groepsreizen. Met jou, voor jou, maar ook voor onszelf. Daar worden wij gelukkig van.“

Samen

“Tijdens een zeiltocht in de zomer 2003, van Nederland naar Bergen, Noorwegen, had ik al ervaren wat het is om samen met anderen een intensieve reiservaring te beleven. Je stapt uit je dagelijkse leven en begint aan een avontuur. Samen met de groep moet je het doen. Omdat je het samen doet, maakt dat de reis tot een echt avontuur. Heerlijk!“

4e generatie van ondernemerschap

“Dat ik later als ik groot ben ondernemer zou worden, dat wist ik al heel lang. Wat ik zou gaan doen, dat wist ik niet. Wel dát ik het ging doen. De juiste weg zou ik nog wel vinden. Studeren leek me een goed begin van mijn persoonlijke weg naar Rome.

Als telg uit een ondernemersfamilie is het altijd mijn droom geweest om een bedrijf te beginnen. Als kind was ik al bezig met handel en andermans problemen oplossen. We reisden gelukkig veel. Mijn overgroot opa, opa en eigen vader gingen mij voor. Dus feitelijk wist ik niet beter. Ik wilde graag een probleem van een ander oplossen, dingen anders doen. Het lukt mij altijd om de juiste positieve en blije mensen om mij heen verzamelen. Als jong volwassene had ik al snel door dat ik daar zelf ook blij, zeg maar heel erg bij van word. Mensen blij maken door middel van reizen is dan ook echt mijn passie.”

Nosun Groepsreizen Martijn

Later als ik groot ben wil ik iets doen met ondernemerschap en mensen blij maken.

Dat we met noSun vele duizenden mensen mee op reis mogen nemen en ze daar heel blij mee mogen maken, daar droomde ik als puber al van. Ik wist alleen nog niet hoe.

Vergelijk het met het beklimmen van een berg

Onder aan de berg weet je dat je naar boven wilt. Linksom of rechtsom. Je kunt het pad, de weg, nog niet zien. Gaande weg zal de route zich ontvouwen en zul je verrast zijn. Letterlijk stap voor stap kom je boven en steeds dichter bij je doel.

Het is mijn passie om jou mee te nemen op een van onze groepsreizen en te zorgen voor een WOW beleving.

Populaire
reizen bij NoSun

User Check

Word reisleider bij noSun

Denk je jouw enthousiasme over één of meerdere van onze bestemmingen over te kunnen brengen op een groep? Dan willen we je graag uitnodigen om te solliciteren naar de functie van reisbegeleider groepsreizen!

Calendar

Handige reiskalender

Heb je al besloten in welke periode je op vakantie gaat? Met behulp van de noSun reiskalender kun je makkelijk zien welke singlereizen op welk moment in het jaar vertrekken. We reizen het hele jaar door, alle seizoenen komen aan bod.

Inschrijven
nieuwsbrief

Wij vinden nieuwsbrieven saai. Daarom sturen we een noNieuwsbrief. Wij moeten er zelf altijd erg om lachen. Geen idee of jij hem ook leuk vindt, probeer maar.

Indian Summer Hike Zweden 1024x683
Mensen Boven Op De Kliff Trolltunga E1671103335520
alleen op reis sneeuwscooter lapland
  • Nobeach//
  • Nomassa//
  • Nobullshit//
  • Notinder//

Bekend van

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7