Wandelreis West Highland Way Schotland

Geniet van de prachtige natuur tijdens deze avontuurlijke wandeltrekking. Ga jij de uitdaging aan?!

Rugzak om en gaan! 11 dagen wandelen in Schotland
4 beoordelingen
icon singlerondreis Kampeerreizen icon locatie alleen op vakantie Schotland
icon single reizen last minute 11 dagen icon leeftijd single reizen 20 - 45 jaar
Prijs vanaf: €949,-
Over deze reis

Introductie

Als echte wandelaar mag je de Schotse West Highland Way niet missen! Deze wandeltrekking voert je over glooiende groene heuvels en de hooglanden, langs desolate uitzichten en langs oude ruïnes. Tijdens deze groepsreis wandel je ongeveer 15-20 km per dag.

Bekijk alle foto's

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtig weidse uitzichten
 • Oog in oog met Schotse Hooglanders
 • Mooie meren en uitdagende wandeletappes
 • Weg van de drukte
 • Een klassieker die je moet hebben gelopen!
 • Bekijk het programma
Informatie

Omschrijving

Je voltooit in 11 dagen dé wandelklassieker van Schotland, de West Highland Way.Op deze route loop je met een kleine groep van Milngavie naar de voet van Ben Nevis, bij Fort William. Onderweg ervaar je de stilte, ruimte en leegte van de Schotse Hooglanden. Je trekt door de natuurlijke leefomgeving van wilde geiten, herten, reeën, de Schotse hooglanders en de machtige adelaar. Onderweg proef je van de lokale cultuur en typische Schotse producten als ‘haggis’, ‘bitter’, en natuurlijk whisky. Je loopt in totaal 152 kilometer in 8 dagen en slaapt onderweg in een lichtgewicht tent die je van noSun te leen krijgt. Deze draag je zelf, net als de kookspullen die je van ons in bruikleen krijgt. Let op: je hebt voor deze reis een goede conditie nodig. Zorg dat je op deze reis een goed zittende backpack meeneemt.Het is mogelijk om ter plekke bagageservice te regelen. Dit houdt in dat je backpack van kampeerplek naar kampeerplek wordt vervoerd. Je loopt de West Highland Way op die manier heerlijk licht met alleen een kleine daypack! Let op: je dient wel te allen tijde een backpack mee te nemen (geen koffer!) en je moet zelf in staat zijn je bagage te dragen - de service gaat tot de laatste camping, dus naar Fort William moet je nog een klein uurtje zelf met je backpack lopen. Ook bij onverwachte wijzigingen moet je in staat zijn om met je bagage te lopen. Neem dus niet teveel mee! De kosten van deze service bedragen ongeveer €50,- en zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Programma

Programma

 • Dag - 1 Milngavie - Drymen - 17,5 km wandelen

  De wandelvakantie in Schotland is begonnen! We vliegen vanaf Schiphol naar Glasgow en vanaf het vliegveld zetten we direct koers naar Milngavie, het startpunt van de beroemde wandelroute. In het centrum van Milngavie trekken we de veters nog eens goed strak en wandelen daarna door sprookjesachtige bossen, over glooiende weiden en door groene dalen. De route volgt voor een groot deel de loop van de beek ‘Blane Water’. Eventueel kunnen we een bezoek brengen aan de Glengoye Distillery. Vlak voor het plaatsje Drymen zetten we bij camping Easter Drumquhassle onze tenten op. Hier delen we de eerste indrukken met elkaar en proosten we op een gave groepsreis! Morgenochtend doen we boodschappen in Drymen voor de komende dagen.

 • Dag - 2 Drymen - Sallochy - 15,5 km wandelen

  Deze tweede dag van de wandelreis West Highland Way is zwaarder dan gisteren. We lopen eerst door het dichtbegroeide Garadhban Forest om daarna een enigszins steil pad naar de top van ‘Conic Hill’ (361m) te volgen. Dit vergt de nodige inspanning, maar de beloning is er naar. Voor ons zien we langzaam de ‘koningin van de Schotse meren’ Loch Lomond, in haar volle breedte en met de ‘bonnie banks’ in beeld verschijnen. Een prachtig panorama dat nog lang op je netvlies zal staan! We nemen de tijd voor het maken van mooie foto’s. Daarna gaan we bergafwaarts naar het gehucht Balmaha en vervolgens naar natuurcamping Sallochy, welke beiden aan de oever van Loch Lomond liggen. De liefhebbers kunnen in het meer gaan zwemmen, terwijl de anderen het avondeten voorbereiden. Volgens de campinghouder is het meer monstervrij…

 • Dag - 3 Sallochy - Beinglas Farm - 26,5 km wandelen

  Vanaf de camping lopen we langs Loch Lomond naar het noorden. Overwegend door een smalle langgerekte strook bos, maar vanaf Rowardennan ook met massieve bergen aan onze rechterzijde met mooie namen als Ben Lomond, Tom Fithich, Ptarmigan en Creag a Bhocain. We lopen door het gebied waar de roemruchte Rob Roy zijn gewelddadigheden verrichtte en de vele verhalen over hem nog steeds de ronde doen. Kom op, nog een klein stukje! Vandaag hebben we de langste etappe van de West Highland Way gelopen, wat een prestatie! Vanavond genieten we van een welverdiend drankje.

 • Dag - 4 Beinglas Farm - By the way hostel - 22,5 km wandelen

  Vandaag lopen we in het dal met de naam Glenn Falloch, een beschermd natuurgebied met de restanten van een groot pijnboombos uit de ijstijd. Wildkamperen is hier helaas niet toegestaan. Het dal wordt na enige tijd smaller en de toppen ruiger en hoger. We passeren het tamelijk geïsoleerd gelegen gehucht Derrydaroch, en de waterval ‘Falls of Falloch’. In het plaatsje Crianlarich kunnen we boodschappen doen en lunchen. De wandeling van vandaag eindigt bij het By the way hostel in Tyndrum, waar we 2 nachten verblijven in een comfortabel huisje. Hier kunnen we wat herstellen en kracht op doen voor de volgende etappes van de West Highland Way.

 • Dag - 5 Tyndrum, rustdag

  Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Tyndrum markeert ongeveer de helft van de West Highland Way en is voor veel wandelaars een plaats om mooie dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt alleen of met een groepje het dorp Tyndrum en de directe omgeving gaan verkennen, rustig op je bed een boek lezen of een treinrit maken, of een andere aantrekkelijke plaats bezoeken. Let wel op dat je weer tijdig terug bent! We halen ook weer boodschappen voor de maaltijden van de komende dagen van deze wandelvakantie.

 • Dag - 6 Tyndrum – Inveroran Hotel - 14,5 km wandelen

  Met nieuwe energie beginnen we aan de tweede helft van onze wandelreis. In het begin is het dal nog redelijk smal met bomen en bospercelen, maar later wordt het dal breder en lopen we in meer open terrein, eigenlijk een brede rivierbedding. We volgen de rivier tot aan een piepklein plaatsje (vier huizen en een hotel) met de mooie naam Bridge of Orchy. Hiervandaan klimt het pad over een bergrug ‘Mam Carraigh’ (400m), waar je een mooi uitzicht hebt op de omgeving. Even voorbij Inveroran Hotel zoeken we een mooi plekje om te gaan wildkamperen.

 • Dag - 7 Inveroran Hotel - Glencoe Mountain Resort - 13 km wandelen

  De komende twee dagen voert het pad ons door de leegte, stilte en eenzaamheid van de Schotse hooglanden. We gaan de Victoria-brug over om vervolgens het ruige gebied van de Black Mount in te lopen. Bij mooi weer zegt men, is het een sprookje, bij slecht weer (slagregen en wind) een nachtmerrie. We passeren de Rannoch Moor, een prachtig golvend veengebied omzoomd door donkere bergtoppen, Ba Bridge en de resten van Ba Cottage. De ‘old Militairy Road’ is over het hele traject goed herkenbaar. Aangekomen bij Blackrock Cottage krijgen we de oude en met vele verhalen omgeven herberg King House in zicht. Zo fotogeniek als het pand is, zo representeert deze plek bij uitstek de aard en adembenemende schoonheid van de hooglanden en haar ‘moors’. We zitten vlakbij het Glencoe Mountain Resort, een klein skigebied dat beschikt over een skilift waarmee je ook in de zomer de berg op kunt voor een prachtig uitzicht. In de pub bij King House kunnen we met een welverdiend glas bitter of ale bijkomen van alle opgedane indrukken. Je beseft steeds meer dat de West Highland Way een echte klassieker onder de wandeltochten is!

 • Dag - 8 Glencoe Mountain Resort - Kinlochleven - 17 km wandelen

  We volgen eerst in westelijke richting de rivier Coupall, richting Glencoe tot aan Althafeadh. Daar klimmen we de berg op en volgen we de ‘Devils Staircase’ naar een pas over de bergrug. Dit is het hoogste punt van de West Highland Way (ca. 550m).Vergeet hier niet regelmatig achterom te kijken of even te stoppen en om je heen te kijken, want de uitzichten zijn werkelijk prachtig! Na de pas gaat het bergafwaarts naar het dal van de Leven. Het landschap aan het einde van de wandeling wordt gekenmerkt door de oude aluminiumfabriek (voor auto- en vliegtuigmotoren) en de buizen van de waterkrachtcentrale die van de helling naar beneden lopen. In Kinlochleven lijkt het of de rest van de wereld geen invloed op dit dorp heeft gehad en waan je je ergens in de vorige eeuw. We verblijven hier op een camping.

 • Dag - 9 Kinlochleven - Fort William - 19,5 km wandelen

  De laatste wandeldag is in kilometers niet de langste maar wel pittig door de vele hoogtemeters. Vanuit Kinlochleven klimt het pad meteen steil omhoog om zich boven de boomgrens voort te zetten. Afwisselend lopen we langs ruïnes, ruige berghellingen, kale hoge toppen en door dichte dennenbossen bestemd voor de houtindustrie. In de middag krijgen we de machtige Ben Nevis in zicht en lopen we er enige tijd recht op af. De berg tracht je te verleiden haar te beklimmen, maar dat doen we niet en buigen naar links af, het dal van de rivier de Nevis in, om na vijf kilometer het eindpunt van de tocht te bereiken. Op een camping zetten we onze tenten op en genieten van het uitzicht…

 • Dag - 10 Fort William

  Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Je kunt ervoor kiezen naar Fort William te lopen: een gezellig stadje met historische gebouwen, veel kleine winkeltjes, leuke restaurants en pubs. Aan het einde van de middag treffen we elkaar in een leuke pub voor een afsluitende borrel en een gezellige laatste avond met elkaar! Hoogste tijd om alle verhalen en foto’s uit te wisselen van deze wandelvakantie in Schotland.

 • Dag - 11 Glasgow - Amsterdam

  We reizen vanuit Fort William met de bus terug naar Glasgow Airport en vliegen terug naar Nederland. Vanuit de bus heb je mooi zicht op de route die je de afgelopen dagen hebt gewandeld, we passeren diverse delen van de tocht die we hebben afgelegd. Wat een mooie afsluiting van deze groepsreis!

  De vluchttijden zijn voor iedere reisdatum idealiter zoals hieronder. Wel onder voorbehoud van wijzigingen.
  Heenreis: Amsterdam 08:00 – Glasgow 08:30
  Terugreis: Glasgow 16:55 – Amsterdam 19:30

Foto's
Accommodatie

Accommodatie

Camping Drymen

  Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

  Sallochy Campsite

   Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

   Beinglas Farm Campsite

    Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

    By The Way Hostel

     Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

     Glencoe Mountain

      Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

      MacDonald Hotel & Cabins

       Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

       Glen Nevis Caravan & Camping Park

        Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

        Verzekering

        Verzekering

        Annuleringsverzekering

        Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. noSun kiest voorde Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee ben je zowel voor als tijdens je reis om zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

        Reisverzekering

        Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

        Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

        Wat neem ik mee?

        Wat neem ik mee?

        • Lichtgewicht, compact slaapmatje en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot -2 graden
        • Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen
        • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
        • Ingelopen waterdichte (ingevette!) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
        • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
        • Reserve veters, wandelsokken
        • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
        • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
        • Thermo ondergoed
        • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
        • Plastic bord (diep bord) en beker
        • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
        • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
        • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
        • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
        • Avon lotion tegen de midges
        • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter
        • Handdoek(en), lichtgewicht en sneldrogend
        • Paspoort/identiteitskaart
        • Optioneel:
        • Fotocamera
        • Verrekijker
        • Powerbank
        • Reserve bril/lenzen
        • WC papier / papieren zakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
        • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo
        • Wandelstokken
        • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud van je tas droog blijft
        • Dagrugzak (ivm bagagevervoer heb je een dagrugzak nodig)

        Vertrekdata:

        Rangschikken op:
        Vertrekdatum: 16 juni 2019
        Groepssamenstelling
        Bekijk samenstelling

        Beschikbaarheid
        Nog volop te boeken

         
         
        € 949,-Boek deze datum
        Vertrekdatum: 9 augustus 2019
        Groepssamenstelling
        Bekijk samenstelling

        Beschikbaarheid
        Nog volop te boeken

         
         
        € 1049,-Boek deze datum
        Vertrekdatum: 15 september 2019
        Groepssamenstelling
        Bekijk samenstelling

        Beschikbaarheid
        Nog volop te boeken

         
         
        € 949,-Boek deze datum

        Reisinformatie wel/niet inbegrepen

        • Wel inbegrepen:
        • Retourvlucht Amsterdam - Glasgow inclusief belastingen en 23kg bagage
        • Beschreven overnachtingen
        • Campingkosten
        • Adventure food voor 3 dagen ter aanvulling op de maaltijden (ontbijt/lunch/diner)
        • Je krijgt van noSun een tent en kookmateriaal te leen (slaapzak en slaapmat niet)
        • Taxi Glasgow Airport - Milngavie (startpunt West Highland Way)
        • Busvervoer Fort William (eindpunt West Highland Way) - Glasgow Airport
        • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
        • BTW volgens de reisbureauregeling
        • Houd er rekening mee dat je van noSun maximaal 3kg mee krijgt aan tent en kookmaterialen
        • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 10 personen
        Toon meer
        • Niet inbegrepen:
        • Reisverzekering
        • Annuleringsverzekering
        • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
        • Reserveringskosten (€30 per boeking)
        • Persoonlijke uitgaven
        • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
        • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben, want je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren wandelschoenen type B/C.
        • Douchemuntjes voor op de campings
        • Dagrugzak
        • Maaltijden (houd rekening met €10- tot €15,-) per dag
        Toon meer

        Beoordelingen

        Margo - 30 jaar - 20 juli 2017

        Het mooist aan deze reis; de mooie natuur, onder het wandelen heb je meer gelegenheid elkaar te leren kennen en diepere gesprekken te voeren dan bij andere noSun reizen, waar je vaker met een groter deel van de groep bezig bent.

        Clementine - 29 jaar - 11 augustus 2016

        Reisbegeleider Steven doet zijn werk goed. Hij geeft voldoende informatie over de route, zorgt voor pauze en stops onderweg en in dorpen op de juiste momenten. Regelt voor de groep de bagageservice en als er problemen zijn onderweg lost hij dat op. Hiernaast is hij ook gewoon een gezellige deelnemer aan de sociale activiteiten. Ik vond het erg leuk dat hij een alternatieve route voorstelde! Een top begeleider!

        Rudi - 39 jaar - 02 september 2017

        Het mooist aan deze reis; de wandeletappe van Glencoe naar Kinlochleven. Goede variatie in type wandelpaden, stijgen/vlak/dalen, omgeving en goed weer!

        Bas - 35 jaar - 11 augustus 2016

        Het mooist aan deze reis; Dat je met de groep alle mooie momenten en ontberingen samen kunt delen op toch wel een pittige wandeltocht.

        Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
        noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
        96% van onze reizigers boekt alleen
        Beste actieve aanbieder volgens Zoover
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 2 augustus 2018
        Geslacht
        Mannen
        Vrouwen
        Leeftijd
        20 - 25
        26 - 35
        36 - 45
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 20 september 2018
        Geslacht
        Mannen
        Vrouwen
        Leeftijd
        20 - 25
        26 - 35
        36 - 45
        Ga je met ons mee? Boek nu
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 1 januari 1970
        Geslacht
        Nog geen informatie beschikbaar
        Leeftijd
        Nog geen informatie beschikbaar
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 16 juni 2019
        Geslacht
        Nog geen informatie beschikbaar
        Leeftijd
        Nog geen informatie beschikbaar
        Ga je met ons mee? Boek nu
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 9 augustus 2019
        Geslacht
        Nog geen informatie beschikbaar
        Leeftijd
        Nog geen informatie beschikbaar
        Ga je met ons mee? Boek nu
        Wandelreis West Highland Way Schotland Vertrekdatum: 15 september 2019
        Geslacht
        Nog geen informatie beschikbaar
        Leeftijd
        Nog geen informatie beschikbaar
        Ga je met ons mee? Boek nu