Wandelreis West Highland Way Schotland 40+

Rugzak om en gaan! 11 dagen wandelen in Schotland
Boek deze reis

Geniet van de prachtige natuur tijdens deze avontuurlijke wandeltrekking. Ga jij de uitdaging aan?!

Je voltooit in 11 dagen dé wandelklassieker van Schotland, de West Highland Way. Op deze route loop je met een kleine groep van Milngavie naar de voet van Ben Nevis, bij Fort William. Onderweg ervaar je de stilte, ruimte en leegte van de Schotse Hooglanden. Je trekt door de natuurlijke leefomgeving van wilde geiten, herten, reeën, de Schotse hooglanders en de machtige adelaar. Onderweg proef je van de lokale cultuur en typische Schotse producten als ‘haggis’, ‘bitter’, en natuurlijk whisky. Je loopt in totaal 152 kilometer in 8 dagen en slaapt onderweg in een lichtgewicht tent die je van noSun te leen krijgt. Deze draag je zelf, net als de kookspullen die je van ons in bruikleen krijgt. Let op: je hebt voor deze reis een goede conditie nodig. Zorg dat je op deze reis een goed zittende backpack meeneemt. Het is mogelijk om ter plekke bagageservice te regelen. Dit houdt in dat je backpack van kampeerplek naar kampeerplek wordt vervoerd. Je loopt de West Highland Way op die manier heerlijk licht met alleen een kleine daypack! Let op: je dient wel te allen tijde een backpack mee te nemen (geen koffer!) en je moet zelf in staat zijn je bagage te dragen - de service gaat tot de laatste camping, dus naar Fort William moet je nog een klein uurtje zelf met je backpack lopen. Ook bij onverwachte wijzigingen moet je in staat zijn om met je bagage te lopen. Neem dus niet teveel mee! De kosten van deze service bedragen ongeveer €50,- en zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Hoogtepunten van deze reis

 • Prachtig weidse uitzichten
 • Oog in oog met Schotse Hooglanders
 • Mooie meren en uitdagende wandeletappes
 • Weg van de drukte
 • Een klassieker die je moet hebben gelopen!
 • Bekijk het programma
 • groepsreis singles schotland hike
 • groepsreis wandelen schotland
 • groepsreizen schotland wandelen
 • hiken groepsreis wandelen

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • schotland highlands wandelreis
  Dag 1 Milngavie - Drymen - 17,5 km wandelen De wandelvakantie in Schotland is begonnen! We vliegen vanaf Schiphol naar Glasgow en vanaf het vliegveld zetten we direct koers naar Milngavie, het startpunt van de beroemde wandelroute. In het centrum van Milngavie trekken we de veters nog eens goed strak en wandelen daarna door sprookjesachtige bossen, over glooiende weiden en door groene dalen. De route volgt voor een groot deel de loop van de beek ‘Blane Water’. Eventueel kunnen we een bezoek brengen aan de Glengoye Distillery. Vlak voor het plaatsje Drymen zetten we bij camping Easter Drumquhassle onze tenten op. Hier delen we de eerste indrukken met elkaar en proosten we op een gave groepsreis! Morgenochtend doen we boodschappen in Drymen voor de komende dagen.
 • groepsreis singles schotland hike
  Dag 2 Drymen - Sallochy - 15,5 km wandelen Deze tweede dag van de wandelreis West Highland Way is zwaarder dan gisteren. We lopen eerst door het dichtbegroeide Garadhban Forest om daarna een enigszins steil pad naar de top van ‘Conic Hill’ (361m) te volgen. Dit vergt de nodige inspanning, maar de beloning is er naar. Voor ons zien we langzaam de ‘koningin van de Schotse meren’ Loch Lomond, in haar volle breedte en met de ‘bonnie banks’ in beeld verschijnen. Een prachtig panorama dat nog lang op je netvlies zal staan! We nemen de tijd voor het maken van mooie foto’s. Daarna gaan we bergafwaarts naar het gehucht Balmaha en vervolgens naar natuurcamping Sallochy, welke beiden aan de oever van Loch Lomond liggen. De liefhebbers kunnen in het meer gaan zwemmen, terwijl de anderen het avondeten voorbereiden. Volgens de campinghouder is het meer monstervrij…
 • wandelreis groepsreis schotland
  Dag 3 Sallochy - Beinglas Farm - 26,5 km wandelen Vanaf de camping lopen we langs Loch Lomond naar het noorden. Overwegend door een smalle langgerekte strook bos, maar vanaf Rowardennan ook met massieve bergen aan onze rechterzijde met mooie namen als Ben Lomond, Tom Fithich, Ptarmigan en Creag a Bhocain. We lopen door het gebied waar de roemruchte Rob Roy zijn gewelddadigheden verrichtte en de vele verhalen over hem nog steeds de ronde doen. Kom op, nog een klein stukje! Vandaag hebben we de langste etappe van de West Highland Way gelopen, wat een prestatie! Vanavond genieten we van een welverdiend drankje.
 • wandelreis single reis schotland
  Dag 4 Beinglas Farm - By the way hostel - 22,5 km wandelen Vandaag lopen we in het dal met de naam Glenn Falloch, een beschermd natuurgebied met de restanten van een groot pijnboombos uit de ijstijd. Wildkamperen is hier helaas niet toegestaan. Het dal wordt na enige tijd smaller en de toppen ruiger en hoger. We passeren het tamelijk geïsoleerd gelegen gehucht Derrydaroch, en de waterval ‘Falls of Falloch’. In het plaatsje Crianlarich kunnen we boodschappen doen en lunchen. De wandeling van vandaag eindigt bij het By the way hostel in Tyndrum, waar we 2 nachten verblijven in een comfortabel huisje. Hier kunnen we wat herstellen en kracht op doen voor de volgende etappes van de West Highland Way.
 • kamperen wandelreis schotland
  Dag 5 Tyndrum, rustdag Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Tyndrum markeert ongeveer de helft van de West Highland Way en is voor veel wandelaars een plaats om mooie dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt alleen of met een groepje het dorp Tyndrum en de directe omgeving gaan verkennen, rustig op je bed een boek lezen of een treinrit maken, of een andere aantrekkelijke plaats bezoeken. Let wel op dat je weer tijdig terug bent! We halen ook weer boodschappen voor de maaltijden van de komende dagen van deze wandelvakantie.

 • hiken groepsreis wandelen
  Dag 6 Tyndrum – Inveroran Hotel - 14,5 km wandelen Met nieuwe energie beginnen we aan de tweede helft van onze wandelreis. In het begin is het dal nog redelijk smal met bomen en bospercelen, maar later wordt het dal breder en lopen we in meer open terrein, eigenlijk een brede rivierbedding. We volgen de rivier tot aan een piepklein plaatsje (vier huizen en een hotel) met de mooie naam Bridge of Orchy. Hiervandaan klimt het pad over een bergrug ‘Mam Carraigh’ (400m), waar je een mooi uitzicht hebt op de omgeving. Even voorbij Inveroran Hotel zoeken we een mooi plekje om te gaan wildkamperen.

 • wandelreis west highland way
  Dag 7 Inveroran Hotel - Glencoe Mountain Resort - 13 km wandelen De komende twee dagen voert het pad ons door de leegte, stilte en eenzaamheid van de Schotse hooglanden. We gaan de Victoria-brug over om vervolgens het ruige gebied van de Black Mount in te lopen. Bij mooi weer zegt men, is het een sprookje, bij slecht weer (slagregen en wind) een nachtmerrie. We passeren de Rannoch Moor, een prachtig golvend veengebied omzoomd door donkere bergtoppen, Ba Bridge en de resten van Ba Cottage. De ‘old Militairy Road’ is over het hele traject goed herkenbaar. Aangekomen bij Blackrock Cottage krijgen we de oude en met vele verhalen omgeven herberg King House in zicht. Zo fotogeniek als het pand is, zo representeert deze plek bij uitstek de aard en adembenemende schoonheid van de hooglanden en haar 'moors'. We zitten vlakbij het Glencoe Mountain Resort, een klein skigebied dat beschikt over een skilift waarmee je ook in de zomer de berg op kunt voor een prachtig uitzicht. In de pub bij King House kunnen we met een welverdiend glas bitter of ale bijkomen van alle opgedane indrukken. Je beseft steeds meer dat de West Highland Way een echte klassieker onder de wandeltochten is!
 • groepsreizen schotland wandelen
  Dag 8 Glencoe Mountain Resort - Kinlochleven - 17 km wandelen We volgen eerst in westelijke richting de rivier Coupall, richting Glencoe tot aan Althafeadh. Daar klimmen we de berg op en volgen we de ‘Devils Staircase’ naar een pas over de bergrug. Dit is het hoogste punt van de West Highland Way (ca. 550m).Vergeet hier niet regelmatig achterom te kijken of even te stoppen en om je heen te kijken, want de uitzichten zijn werkelijk prachtig! Na de pas gaat het bergafwaarts naar het dal van de Leven. Het landschap aan het einde van de wandeling wordt gekenmerkt door de oude aluminiumfabriek (voor auto- en vliegtuigmotoren) en de buizen van de waterkrachtcentrale die van de helling naar beneden lopen. In Kinlochleven lijkt het of de rest van de wereld geen invloed op dit dorp heeft gehad en waan je je ergens in de vorige eeuw. We verblijven hier op een camping.

 • singlereis wandelen schotland
  Dag 9 Kinlochleven - Fort William - 19,5 km wandelen De laatste wandeldag is in kilometers niet de langste maar wel pittig door de vele hoogtemeters. Vanuit Kinlochleven klimt het pad meteen steil omhoog om zich boven de boomgrens voort te zetten. Afwisselend lopen we langs ruïnes, ruige berghellingen, kale hoge toppen en door dichte dennenbossen bestemd voor de houtindustrie. In de middag krijgen we de machtige Ben Nevis in zicht en lopen we er enige tijd recht op af. De berg tracht je te verleiden haar te beklimmen, maar dat doen we niet en buigen naar links af, het dal van de rivier de Nevis in, om na vijf kilometer het eindpunt van de tocht te bereiken. Op een camping zetten we onze tenten op en genieten van het uitzicht…
 • schotland singlereis wandelen
  Dag 10 Fort William Deze dag kun je naar eigen behoefte invullen. Je kunt ervoor kiezen naar Fort William te lopen: een gezellig stadje met historische gebouwen, veel kleine winkeltjes, leuke restaurants en pubs. Aan het einde van de middag treffen we elkaar in een leuke pub voor een afsluitende borrel en een gezellige laatste avond met elkaar! Hoogste tijd om alle verhalen en foto’s uit te wisselen van deze wandelvakantie in Schotland.

 • hiken schotland singlereis
  Dag 11 Glasgow - Amsterdam We reizen vanuit Fort William met de bus terug naar Glasgow Airport en vliegen terug naar Nederland. Vanuit de bus heb je mooi zicht op de route die je de afgelopen dagen hebt gewandeld, we passeren diverse delen van de tocht die we hebben afgelegd. Wat een mooie afsluiting van deze groepsreis!

  De vluchttijden zijn voor iedere reisdatum idealiter zoals hieronder. Wel onder voorbehoud van wijzigingen.
  Heenreis: Amsterdam 08:00 – Glasgow 08:30
  Terugreis: Glasgow 16:55 – Amsterdam 19:30

Ik ga graag mee met Wandelreis West Highland Way Schotland 40+

Rugzak om en gaan! 11 dagen wandelen in Schotland

Boek deze reis

Accommodaties

Glen Nevis Caravan & Camping Park

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

By The Way Hostel

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

Glencoe Mountain

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

MacDonald Hotel & Cabins

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

Camping Drymen

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

Sallochy Campsite

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

Beinglas Farm Campsite

Slaapsituatie: Tijdens deze reis verblijf je op campings zoals beschreven in het programma. Je hebt een eigen lichtgewicht 1-persoons tent van het merk Vaude tot je beschikking. Deze krijg je thuisgestuurd voorafgaand aan je reis. 1 nacht verblijf je in een hostel.

Wat neem je mee?

 • Lichtgewicht, compact slaapmatje en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot -2 graden
 • Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • (Synthetische) T-shirts of sporthemden
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Thermo ondergoed
 • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
 • Plastic bord (diep bord) en beker
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Avon lotion tegen de midges
 • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter
 • Handdoek(en), lichtgewicht en sneldrogend
 • Paspoort/identiteitskaart
 • Optioneel:
 • Fotocamera
 • Verrekijker
 • Powerbank
 • Reserve bril/lenzen
 • WC papier / papieren zakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
 • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo
 • Wandelstokken
 • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud van je tas droog blijft
 • Dagrugzak (ivm bagagevervoer heb je een dagrugzak nodig)

Vertrekdata

Rangschikken op:

Geen beschikbare vertrekdata gevonden

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Retourvlucht Amsterdam - Glasgow inclusief belastingen en 23kg bagage
 • Beschreven overnachtingen
 • Campingkosten
 • Adventure food voor 3 dagen ter aanvulling op de maaltijden (ontbijt/lunch/diner)
 • Je krijgt van noSun een tent en kookmateriaal te leen (slaapzak en slaapmat niet)
 • Taxi Glasgow Airport - Milngavie (startpunt West Highland Way)
 • Busvervoer Fort William (eindpunt West Highland Way) - Glasgow Airport
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Houd er rekening mee dat je van noSun maximaal 3kg mee krijgt aan tent en kookmaterialen
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 10 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Indien de vlucht niet meer beschikbaar is in de standaardklasse, wordt een toeslag berekend. Uiteraard zullen we dit eerst met je overleggen. Om toeslagen te voorkomen verzoeken we je vroegtijdig te boeken.
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben, want je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag in verschillende weersomstandigheden. We adviseren wandelschoenen type B/C.
 • Douchemuntjes voor op de campings
 • Dagrugzak
 • Maaltijden (houd rekening met €10- tot €15,-) per dag
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€35,- per boeking)
 • Bijdrage SGR (€5,- per boeking)
Toon meer

Wat andere reizigers zeggen...

Margo - 30 jaar - 20/07/2017

Het mooist aan deze reis; de mooie natuur, onder het wandelen heb je meer gelegenheid elkaar te leren kennen en diepere gesprekken te voeren dan bij andere noSun reizen, waar je vaker met een groter deel van de groep bezig bent.

Clementine - 29 jaar - 11/08/2016

Reisbegeleider Steven doet zijn werk goed. Hij geeft voldoende informatie over de route, zorgt voor pauze en stops onderweg en in dorpen op de juiste momenten. Regelt voor de groep de bagageservice en als er problemen zijn onderweg lost hij dat op. Hiernaast is hij ook gewoon een gezellige deelnemer aan de sociale activiteiten. Ik vond het erg leuk dat hij een alternatieve route voorstelde! Een top begeleider!

Rudi - 39 jaar - 02/09/2017

Het mooist aan deze reis; de wandeletappe van Glencoe naar Kinlochleven. Goede variatie in type wandelpaden, stijgen/vlak/dalen, omgeving en goed weer!

Bas - 35 jaar - 11/08/2016

Het mooist aan deze reis; Dat je met de groep alle mooie momenten en ontberingen samen kunt delen op toch wel een pittige wandeltocht.

Tim - 41 jaar - 24/10/2018

Ik ben een soloreiziger die veel vrijheid gewend is. Een georganiseerde reis boeken was daarom wel even spannend. Gelukkig is er veel individuele vrijheid mogelijk.

Ellen - 04/10/2018

Fysieke conditie; ik twijfelde om mijn benen in staat zijn de best wel pittige wandeltocht te voltooien. Gelukkig is dat allemaal gelukt!

Tom - 03/10/2018

Fantastisch! De groep was gezellig en de bestemming indrukwekkend. Ik heb echt genoten en heb zelfs een beetje heimwee naar Schotland.

Ik ga graag mee met Wandelreis West Highland Way Schotland 40+

Rugzak om en gaan! 11 dagen wandelen in Schotland

Boek deze reis
Kleine groepen, 20-45 en 40-59 jarigen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
96% van onze reizigers boekt alleen