Ongerept en puur | Wandelreis Lake District single reis

Beklim ruige bergen, geniet van het uitzicht en adem de zuivere lucht van het Lake District in. Het landschap is overweldigend!
Lastminute Standplaatsreis Kampeerreizen Wandelreizen icon locatie alleen op vakantie Engeland
icon single reizen last minute 9 dagen icon leeftijd single reizen 20+
Prijs vanaf: €989,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze reis

Klaar voor een stapje extra? Ga dan mee op wandelvakantie Engeland naar het Lake District

Is het voor jou de hoogste tijd voor wat meer uitdaging in een single reis? Ben je helemaal weg van wandelen en wil je even helemaal opgaan in de natuur. Ga dan met ons mee naar het Lake District op wandelgroepsreis. Het is verre weg het meest populaire nationale park van Engeland en dat kunnen wij alleen maar bevestigen. Elke wandeling is anders, elke top biedt een ander fenomenaal uitzicht en de Engelse gezelligheid is hier ook volop aanwezig. Met meer dan 3.200 kilometer aan wandelroutes kunnen we ons hier wel vermaken door een mooi aantal wandelingen te maken. Tijdens deze groepsreis blijf je de hele week op dezelfde camping staan.

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklimming van een echte 3000-er
 • Elke dag een ander uitzicht
 • Wakker worden met een idyllisch uitzicht
 • Een spectaculaire treinreis
 • Uitdaging na uitdaging
 • Bekijk het programma
 • Zonsopkomst Lake district Engeland
 • Lake district uitzicht nosun
 • Uitzicht noSun groepsreis meer
 • Groen uitzicht bergen Lake district noSun

noSun garanties

icon noBeach Wij hebben géén zon-zee-strand luiervakanties. Stilzitten is niet ons ding.
icon noMassa Je reist in een groep van maximaal 8 personen. Géén touringcar, géén massacampings.
icon noBullshit Je vliegreis en alle excursies zijn gewoon inbegrepen. Kom op zeg.

Programma

 • groepswandelreizen meer bomen
  Dag 1 Met de boot naar Newcastle Het is zo ver! We gaan het avontuur op onze wandelvakantie Engeland tegemoet. We vertrekken vandaag per boot vanuit IJmuiden naar Newcastle. Dat is fijn, want dan kunnen we elkaar rustig leren kennen op deze singlereis en hebben we een rustige en relaxte start van de reis. Na het diner aan boord, kunnen we kiezen voor een drankje in de Compass Bar, genieten van de zonsondergang op het dek of komen alvast helemaal in de stemming tijdens een whiskyproeverij.
 • singlereis wandelen heuvel
  Dag 2 Op naar de Fells Na een goede nachtrust op de boot en een goed ontbijt is het tijd om van boord te gaan. De single wandelreis kan nu echt beginnen! De pendelbus brengt ons naar het centraal station van Newcastle. Daar pakken we de trein om naar onze bestemming van deze reis te komen: Keswick. Maar de bestemming is niet alleen fantastisch, de reis er naartoe is minstens net zo mooi. Vele Engelse landschappen komen aan ons voorbij tijdens de reis. Keswick is ook typisch Engels, gezellig en ligt prachtig tussen de heuvels. Wist je dat ze dat eigenlijk ‘fells’ noemen? Dat zit net tussen een heuvel en een berg in.
 • wandelreis bomen portret
  Dag 3 Goedemorgen mooi uitzicht! We worden wakker met een prachtig uitzicht over Derwentwater. Een waterig zonnetje maakt het een idyllisch plaatje compleet op deze groepsreis. Na een gezellig, maar vooral stevig ontbijt in de Campers Kitchen, zijn we klaar voor onze eerste wandeling in het Lake District. We beginnen relatief rustig door langs het meer Derwentwater te lopen. Zo leren we de omgeving kennen en kunnen we alvast van een afstandje kennismaken met de fells die we komende week gaan beklimmen.
  We komen na de wandeling weer in Keswick. Gaan we boodschappen doen en zelf koken? Of kiezen we de eerste dag voor gemak en eten we in een van de gezellige pubs? Cheers op een mooie wandelreis!
 • singlereis wandelen engeland
  Dag 4 Dé 3000-er Wat blijft het toch fijn om hier wakker te worden tijdens deze wandelreis. Het uitzicht verveelt nooit. Al een paar dagen kijken we uit op de Skiddaw en vandaag is het zover om dé 3000-er van het Lake District te beklimmen. 3000-er? Jazeker, als je tenminste de voet als eenheid kiest, net zoals de meeste Engelsen. In ‘onze’ meeteenheid is deze fell 931 meter hoog.
  Samen met een gids die zijn roots in dit gebied heeft, beklimmen we de fell en krijgen we mooie verhalen te horen over de omgeving, de fell en schapen. Schapen? Jazeker, die zul je hier veel tegenkomen. Na een klim over vooral een met stenen en lage grassoorten en heidegewassen bezaaide ondergrond, is het uitzicht fenomenaal. Je kunt zelfs Schotland zien liggen. Ruik je dat? Dat is nou de geur van frisse en zuivere lucht, heerlijk!
 • groepswandelreis engeland hike
  Dag 5 Klimmen naar mooi uitzicht Het is de hoogste tijd voor de eerste echte uitdaging van deze wandelvakantie. Na een boottocht over Derwentwater beginnen we de wandeling rustig, maar wel al door veel verschillende landschappen. Het is genieten! Al snel begint het eerste klimmetje en komen we nog mooiere uitzichten tegen. Klim je graag, dan kun je Castle Crag bedwingen, anders wacht je even en geniet je van het schilderachtige uitzicht. Daarna gaan we samen verder en komen we al snel de echte uitdaging van de route tegen. Een mooi steil pad door het bos, met op de top een uitzicht waar je U tegen zegt! Dit smaakt naar meer!
 • Lake district 2mannen nosun
  Dag 6 Struinen in Keswick Na al dat harde werken van afgelopen dagen is het ook wel fijn om een rustdag in te plannen. Dat doen we vandaag. Nu hebben we de tijd om eens in Keswick rond te struinen. Gaan we naar de markt of chillen we lekker in het Fitzpark? Ook is Keswick bekend om het Pencilmuseum! Once in a lifetime: Ze hebben er het grootste potlood ter wereld. Het is maar dat je het weet. Er is genoeg te doen tijdens deze groepsreis. Wil je toch wandelen, dan kan dat natuurlijk ook, het is en blijft per slot van rekening een wandelreis.
 • groepswandelreis engeland hike
  Dag 7 De top van Causey Pike De rustdag was lekker en nu kunnen we uitgerust weer verder met het ontdekken van het Lake District tijdens deze single wandelreis. De Causey Pike staat voor vandaag op het programma. Een mooie wandeling met een uitdagende klim op de top van Causey Pike en ook deze keer worden we beloond met een uitzicht dat we nog niet eerder gezien hebben. Het is mooi en gezellig met alle schapen die we onderweg tegenkomen, want in Engeland is het heel normaal om door weilanden met ‘life stock’ te wandelen. Laten we nog extra genieten van al het moois, want het is alweer de laatste wandeling van deze vakantie. Een extra goede reden om onderweg bij de pub even een biertje te drinken!
  PS hadden we al gezegd dat de pub direct naast onze camping ook een aanrader is? Vraag vooral aan de eigenaar om een veganistisch buffet. Je weet niet wat je meemaakt!
 • wandelvakantie engeland uitzicht
  Dag 8 Genieten van de laatste kilometers Met een kleine laatste-dag-kater worden we wakker. Wat is het snel gegaan en wat is het jammer om alweer in te moeten pakken. Gelukkig kunnen we terugkijken op een week vol uitdagingen en overwinningen. We hebben letterlijk en figuurlijk meer hoogtepunten, dan dieptepunten beleefd. Nadat we nog even rustig ontbeten hebben, gaan we weer onderweg naar de haven van Newcastle. Fijn dat we nog even rustig op de boot kunnen napraten tijdens het diner.
 • singlereis wolkenformaties genieten
  Dag 9 Afscheid nemen bestaat niet Na een fijne boottocht komen we weer aan in Nederland. Nu is het echt tijd om afscheid te nemen. Hoe gaan we alle mooie foto’s met elkaar delen? Plannen we al een reünie? We kijken nu al uit naar de volgende groepswandelreizen van noSun.

  Let op: je hebt voor deze reis een goede wandelconditie nodig en wandelervaring nodig. Zorg ervoor dat je voor deze reis een goed zittende backpack (geen koffer!) meeneemt, want je moet in staat zijn je eigen bagage mee te nemen tijdens de reis naar de camping. De wandelingen tijdens de reis vinden plaats vanaf de camping. Voor deze wandelingen dien je ook een goede dagrugzak mee te nemen (zie hiervoor de bagagelijst).

Ik ga graag mee met Ongerept en puur | Wandelreis Lake District single reis

Beklim ruige bergen, geniet van het uitzicht en adem de zuivere lucht van het Lake District in. Het landschap is overweldigend!

Boek deze reis

Accommodaties

Castlerigg Hall Camping

Omschrijving: We verblijven tijdens deze groepswandelreis op Castlerigg Hall camping. Je krijgt van noSun een 3-persoons Vaude tent in bruikleen. Je hoeft dus geen tent te delen, wel zo fijn. Op de camping zijn goede sanitaire voorzieningen, een keuken/eetzaal, een gezamenlijke ruimte met relaxte banken, een wasmachine en droger en een kampwinkel. Daarnaast is bij een verblijf op Castlerigg Hall het uitzicht inbegrepen. Lekker.

Slaapsituatie: Je krijgt een tent voor alleen gebruik te leen

Verzekeringen

Annuleringsverzekering

Je verheugt je op jouw vakantie. Eindelijk ertussenuit! En je hebt het verdiend. Maar wat als er plotseling iets tussenkomt en je jouw vakantie eerder moet beëindigen, of zelfs helemaal moet annuleren? De Kortlopende Annuleringsverzekering van de Europeesche vergoedt de gevolgen. Hiermee ben je zowel voor als tijdens de reis beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.
noSun kiest voor de Allrisk Annuleringsverzekering. Hiermee kun je zowel voor als tijdens je reis zelf bepalen om welke reden je niet (meer) op vakantie wilt/kunt. Wist je dat ontslag, (ongeplande) verhuizing, ziekte of overlijden van naasten, schade aan jouw huis of bedrijf allemaal verzekerd zijn? Voor de precieze uitleg verwijzen we graag naar de voorwaarden.

Reisverzekering

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die je verwacht. Dan is het prettig als je kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis.

Een reisverzekering dekt eventuele schade die je oploopt tijdens jouw vakantie, door diefstal, een ongeval of opname in het ziekenhuis. Maar ook noodhulp zoals van de brandweer of een helikopter. Met de reisverzekering van de Europeesche sta je er nooit alleen voor en ben je uitstekend beschermd tegen de gevolgen. De Europeesche Hulplijn staat dag en nacht voor je klaar om je in jouw eigen taal te helpen bij pech, ongeval of ziekte. Onvoorziene kosten, zoals extra reis- en verblijfkosten en telecommunicatiekosten, zijn standaard meeverzekerd.

Wat neem je mee?

 • Lichtgewicht, compact slaapmatje en een goede en warme slaapzak. Wij adviseren een slaapzak met een comforttemperatuur tot 5 graden
 • Warme (fleece)trui, muts en dunne handschoenen
 • Regenkleding (regenjas en -broek, geen poncho!)
 • Ingelopen waterdichte (ingevette!) wandelschoenen met voldoende profiel (type B/C)
 • Slippers of sandalen (bijvoorbeeld Teva's)
 • Reserve veters, wandelsokken
 • Synthetische t-shirts of (thermo)sportshirts
 • Lange wandelbroek (lichtgewicht en sneldrogend, geen katoen)
 • Sterk zakmes, lepel en vork (bijvoorbeeld een spork)
 • Plastic bord (diep bord) en beker
 • Zaklamp (een hoofdlampje is ideaal!), reserve batterijen
 • EHBO-setje, inclusief blarenpleisters, sporttape
 • Belangrijke medicijnen met bijsluiter, geneesmiddelenpaspoort
 • Zonnebrandolie, lippenbescherming, zonnebril, petje, anti-mug
 • Drinkfles (camelbak mag ook) met een inhoud van minimaal 1,5 liter
 • Paspoort / identiteitskaart
 • Tussendoortjes (mueslirepen etc.)
 • Toilettas met inhoud
 • Handdoek(en), lichtgewicht
 • Optioneel:
 • Wandelstokken
 • Thermo ondergoed (altijd lekker om bij je te hebben)
 • Fotocamera
 • Biologisch afbreekbare zeep + shampoo
 • WC papier / papieren zakdoekjes (biologisch afbreekbaar)
 • Regenhoes voor je rugzak of drypacks zodat de inhoud droog blijft

Belangrijke informatie

Let op: je hebt voor deze reis een goede wandelconditie nodig en wandelervaring nodig. Zorg ervoor dat je voor deze reis een goed zittende backpack (geen koffer!) meeneemt, want je moet in staat zijn je eigen bagage mee te nemen tijdens de reis naar de camping. De wandelingen tijdens de reis vinden plaats vanaf de camping. Voor deze wandelingen dien je ook een goede dagrugzak mee te nemen (zie hiervoor de bagagelijst).

Vertrekdata

Rangschikken op:

Vertrekdatum: 2 september 2023
Groepssamenstelling
Bekijk samenstelling

Beschikbaarheid
Nog volop te boeken

Reisbegeleiders
Richard
€989,-
Excl. €42,50,- bijkomende kosten per boeking
Boek deze datum
Ongerept en puur | Wandelreis Lake District single reis van 02-09-2023 tot 10-09-2023 Vertrekdatum: 2 september 2023
Geslacht
Mannen
Vrouwen
Leeftijd
20 - 29
30 - 39
40 - 49
50 - 59
Ga je met ons mee? Boek nu

Reisinformatie wel/niet inbegrepen

 • Wel inbegrepen:
 • Ferryovertocht IJmuiden - New castle - IJmuiden
 • Ontbijtbuffet en dinerbuffet op de heen en terugreis op de ferry
 • Busvervoer ter plekke
 • Trein New Castle - Penrith - New Castle
 • Gids bij de wandeling op dag 5
 • Gave wandeltochten
 • Campingovernachtingen
 • Bootovertocht naar het begin punt van de wandeling
 • BTW volgens de reisbureauregeling
 • Enthousiaste noSun reisbegeleiding
 • CO2 compensatie voor de gehele reis
 • Deze reis wordt uitgevoerd met 5 tot 10 personen
Toon meer
 • Niet inbegrepen:
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Maaltijden (houd rekening met €10,- tot €15,- per dag)
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking van max. 9 personen)
 • Reserveringskosten (€35 per boeking)
 • Voor deze reis dien je een goede conditie te hebben. Je wandelt gemiddeld 20 kilometer per dag. We adviseren ook wandelschoenen type B/C
 • Fooi voor de reisbegeleider, niet verplicht
Toon meer

Ik ga graag mee met Ongerept en puur | Wandelreis Lake District single reis

Beklim ruige bergen, geniet van het uitzicht en adem de zuivere lucht van het Lake District in. Het landschap is overweldigend!

Boek deze reis
96% van onze reizigers boekt alleen
noSun reisbegeleiders krijgen een 9,4
Beste actieve aanbieder volgens Zoover
Kleine groepen 20 - 59 jarigen